Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 07, 2011 23:59 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

W sprawie obecnosci kotów.
Ja moim piwnicznym robie liste obecności (w zimie było 18 kotów, teraz ok 12).
Zrobiłam sobie taki plik excelowy i stawiam krzyżyki i troszke opisu. Może w schronie tez warto byłoby jakąś liste machnąć.

Kciuki za Prezeskę:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt kwi 08, 2011 5:51 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Lidziu - problem jest taki, że im się nie chce prowadzić jakiejkolwiek ewidencji a przy tych roszadach jak ktoś jest raz na tydzień Lub jeszcze rzadziej, jak ja, to jak mówią starzy Rosjanie "biez wodki nie razbieriosz".

mar_tiko chyba im się przejedliśmy - myśleli, że będziemy darmową siłą roboczą a potem się nam znudzi. :roll: A tu zawód - nie dość, że wolontariusze nie dadzą sobie na głowę wejść, to jeszcze proszą, żeby to czy tamto zrobić zgodnie z procedurą. No to usiłują upierdliwością się nas pozbyć :evil:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt kwi 08, 2011 10:50 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

mar_tika pisze:Pani od Wypłoszka wysłałam na pw propozycję zabezpieczenia balkonu.Mam nadzieję że skorzysta :ok:
A masz jakieś wieści z domu TOYa z Dabrowy?

Rozmawiałam z domem Toya.
Wszystko jest super w weckend postarają się dostarczyć zdjęcia na maila.
Kotek najwięcej czasu spędza z córką w jej objęciach.
razem śpią, uczą się i czytają.
Toy tez już fajnie się bawi i apetyt ma za 3 bo się zaokrąglił ponoć :P
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt kwi 08, 2011 21:38 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

mar_tiko chyba im się przejedliśmy - myśleli, że będziemy darmową siłą roboczą a potem się nam znudzi. :roll: A tu zawód - nie dość, że wolontariusze nie dadzą sobie na głowę wejść, to jeszcze proszą, żeby to czy tamto zrobić zgodnie z procedurą. No to usiłują upierdliwością się nas pozbyć :evil:[/quote]

Schron dzięki Nam (Nadzieja Na Dom) funkcjonuje w miarę normalnie ( mam na myśli utworzenie miejsca na adopcje, kwarantannę, szpitalik) - będziemy robić wszystko, żeby tak zostało. Trzymamy się razem, każdy problem z wejściem na kociarnie, problem z leczeniem, z karmą, z ewidencją koteczków lub czymkolwiek zgłaszajcie na moje pw. Od razu daje znać kierownikowi (wszystko na piśmie), żeby dokumentacja była.
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Sob kwi 09, 2011 11:28 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Jutro jadę do schroniska czy są jakieś wytyczne co do kociaka w szpitaliku?
Za tydzień schronisko zrobimy razem z Moniką .Problem będzie z długim weekendem bo mam komunię ,a Monika na 90% planuje wyjazd.Zobaczymy jak wyjdzie w z długim weekendem :roll: Może jakby Kinga była na miejscu to podejdzie porozmawiam z nią

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob kwi 09, 2011 23:15 Re: schron

Statystyki z soboty 9.04 : Szpitalik- obecnie 3 dzikuny swierzbowe po kastracji (2) i sterylce(1) To drobniotkie koty bardziej przerazone niz dzikie. Nieufne trzesace sie galaretki. Niestety nie jedza. Odebrane beda we wtorek najpozniej w czwartek. Nie wiem co z czarnym :oops: zapomnialam spytac. Wyslalam sms do Olgi nie odpisala i nie odebrala tel. :oops:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Sob kwi 09, 2011 23:25 Re: schron

W soboty wogole jest zamieszanie bo 2 tury przychodza do psow w biurze ciagle nikogo nie ma lub jest tlum i nie mam jak zagladac do zeszytu :(
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Sob kwi 09, 2011 23:39 Re: schron

Kwarantana: byly 2 koty. Nr wg kartotek bo koty bez obrozek: Bokr nr6 stwierdzilismy ze kocurek buro bialy nr35/47 mega myziak,chodzi przy nodze jak pies :D Boks nr 8 bura kotka drobna podrzucona pod schronisko 04.04. Mega wystraszona siedzi w budce i ze strachu atakuje. Ja ja jednak poglaskalam. Niestety nie je. Nr31/45. Przywieziono nowa kotke Boks nr 1 Whiskasowa szara kotka nr 36/48. Bardzó spokojna,piekna i łagodna. Jadla suche mokrego nie za bardzo
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Sob kwi 09, 2011 23:48 Re: schron

ADOPCJE 5 kotow: nr 19/34 bialo bura kotka - malo je. Nr 21/36 czarny Dzwonek, zarlok i myziak. Nr 23/37 czarnó biala kotka-oznaki ruji-ma apetyt. Nr 27/41 buraska kotka wystrasźon-wycofana pomimó sołidnej porcji glaskow nic nie zjadla :? Nr 26/40 bialo bura kotka Gotii-troszke wystraszona.
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Nie kwi 10, 2011 0:35 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Dorotka sprawdzałam te numerki podane przez Ciebie i kurde normalna dezorientacja nie wiem o co chodzi może zlokalizowałam 1albo 2 koty po numerku łamane są jakoś tak dziwnie nie da się tego jakoś uprościc albo co :( Z Twoich obliczeń wynika mi że na tą chwilę jest w schronie około 12 kotów...
19/34 to jest Plamka, jest na stronie schroniskowej, 21/36 Dzwonek jest na stronie schroniskowej pod kocietami, Gatta jest na stronie schroniskowej pod numerem 40, ty piszesz 26/40,
Kurcze czy nie udałoby sie tej numeracji jakoś uprościc :cry:
23/37 to jest Bursztynka chyba tak pisze na stronie schroniskowej...
No nie wiem czemu ta numeracja jest taka porypana :oops:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie kwi 10, 2011 11:40 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Od wczoraj nic nowego nie doszło .Nie było też adopcji.
Adopje:
Dzwoneczek
Palamka chyba miała kiedyś kontakt z psem bo kompletnie nie bała się Saby jak podeszła do siatki.
Obrazek
Bursztynka
Gotti
Burania niestety nie je:(
Kwarantanna:
b8 dzikuska lub dzikusek
b3 Silverka
Obrazek
b6 bialo-bury kocurek nie ma jeszcze imienia.
Obrazek
Szpitalik :
Trzy galaretki nic nie zjadły od wczoraj
Obrazek
Kocurek z kk został uśpiony.Powód brak reakcji na leczenie .Czym był leczony niewiadomo!!!

Dorota podała dobrą numerację.Burania i Gotti jak byłam w schronisku były nowo przyjęte i miały nadane tylko jeden nr.Później Ola to nadrobiła.
Numeracja to nr kota /przez nr tabelki w zeszycie.

mar_tika

Post » Nie kwi 10, 2011 20:32 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Kocurek z kk został uśpiony.Powód brak reakcji na leczenie .Czym był leczony niewiadomo!!!

Który kot miał kk??
Czy w sobotę był?? Czy coś wiemy kiedy został uśpiny i dlaczego i co z tym leczeniem?? Że był leczony w schronie???
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pon kwi 11, 2011 7:57 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

wolontariusz pisze:Kocurek z kk został uśpiony.Powód brak reakcji na leczenie .Czym był leczony niewiadomo!!!

Który kot miał kk??
Czy w sobotę był?? Czy coś wiemy kiedy został uśpiny i dlaczego i co z tym leczeniem?? Że był leczony w schronie???

W srodę 06.04 w szpitaliku do którego mnie nie wpuszczono był kot.Dowiedziałam się z zeszytu jak spisywałam dane.Kot przyjęty 03.04 znajda nr 30/44.
Poinformowano mnie że jest w trakcie leczenia pod kątem kk.Kto leczy?No p.doktor.Czym? Ola nie wiedziała.
Udalo mi się zrobić taką fotkę za szyby
Obrazek
Wczoraj spytałam się co z kotem i dostałam info że go uśpili ponieważ leczenie nie odniosła skutku.

mar_tika

Post » Pon kwi 11, 2011 10:11 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Dziewczyny bardzo przepraszam za OT, ale sprawa BARDZO PILNA!

Dwie kotki po zmarłym właścicielu muszą "na wczoraj" znaleźć jakieś miejsce, choćby DT :(

viewtopic.php?f=1&t=126484

Błagam, zajrzyjcie i porozsyłajcie :(
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Śro kwi 13, 2011 13:31 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Dziś w schronisku byla Kinga.
Stan kotów na dzień 13.04
ADOPCJE:

Bursztynka (23/37)
Plamka (19/34)
Gotti (26/40)
Burania (27/41) - nadal coś nie chce jeśc jak mówiła olga, i rzeczywiscie jak przyszłam leżała schowana z pełnymi miskami, ale jak jej dałam whiskasa to wdymiła całą miske, wiec problem tkwi w jedzeniu z tesco, a nie w niej.

Dzwonek poszedł do adopcji :ok: .

KWARANTANNA:

BOX 3 - Silverka (36/48)
BOX 4 - Gruszka (37/49) - nowa młoda koteczka szylkretka ok 6 mies, niby znajda z ul. Żytniej, podobno odrobaczona bo pani co ją znalazła miała kilka dni w domu, toleruje sie z innymi zwierzętami jak pies itd.
Obrazek
BOX 6 - Speedy (Spidi) (35/47) biało bury kocurek. szybka bestia :) cieżko było mu fotke cyknąć. tylko by sie bawił i skakał, szkoda że nie wykastrowany męczy sie w tym boxie,
BOX 8 - Podrzutek (31/45) nadal nie da sie dotknąc strasznie fuczy :( olga mówiła że nie wie co z nią/nim będzie, mówiła ze jak coś zeby ją zabrac (nie wiem chyba jej chodziło że do kociej chatki)

W szpitaliku nadal te trzy koty.

mar_tika

[poprzednia][następna]