*Schronisko Opole IV. Panleukopenia :( Tragedia ;(*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 08, 2009 20:03 Re: *Schronisko Opole IV. Jest źle :( PROSIMY O POMOC!*

Co z tą czarną kicią z guzem na oczku? jest w drugim boksie z maluchami... chyba Abi...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie lis 08, 2009 20:37 Re: *Schronisko Opole IV. Jest źle :( PROSIMY O POMOC!*

Camilko zdjęcia są pięęęęękneeee :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

maxiking

Od: Nie sie 24, 2008 16:42

Post » Nie lis 08, 2009 20:51 Re: *Schronisko Opole IV. Jest źle :( PROSIMY O POMOC!*

zastanawiam się po co Boo piszesz o tych sprawach np. o tym kociaku z pl. wolności,

nikt na to nie reaguje, czy osoby zaglądające tutaj są takie obojętne na to?

nie mogę być wszędzie, a jakbym nie zajrzała?

potrzebujecie te namiary na karmicieli czy nie?

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Nie lis 08, 2009 21:23 Re: *Schronisko Opole IV. Jest źle :( PROSIMY O POMOC!*

Prążek pisze:zastanawiam się po co Boo piszesz o tych sprawach np. o tym kociaku z pl. wolności,

nikt na to nie reaguje, czy osoby zaglądające tutaj są takie obojętne na to?

nie mogę być wszędzie, a jakbym nie zajrzała?

potrzebujecie te namiary na karmicieli czy nie?

Pisze sobie tutaj, bo gdzieś o kotach i o tym co się dzieje muszę napisać. Czy ktoś na to zareaguje czy nie. Niestety nie znam osób, które są gotowe biegać po mieście i łapać koty. Z resztą nie wiem czy ja sama jestem w stanie to robić. Czasem jak jest taka konieczność, to kilka osób z Opola jest w stanie się skrzyknąć. W tej chwili nie ma to sensu. Kota widziała jedna osoba. Jak stała przy kocie ja byłam z ZUSie na komisji i nie miałam jak przyjechać a nikt inny nie chciał. Więcej tego kota nie było tam widać. Jeśli będę w stanie, będę starała się tam chodzić i go szukać.
Namiary na karmicieli nie wiem do czego by się miały mi przydać.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Nie lis 08, 2009 21:42 Re: *Schronisko Opole IV. Jest źle :( PROSIMY O POMOC!*

o której go widziała?

namiary na karmicieli po to aby, ktoś mógł zlokalizować tego kociaka, może on gdzieś podchodzi do stołówki?
nie jestem w stanie, po dzisiejszych przeżyciach z nikim rozmawiać osobiście,

zresztą to moja sprawa, jak już będziesz coś wiedzieć, we środę mogę pomóc w lokalizacji i łapaniu

na Wojciecha jest też mały wiskasowy kotek, chyba 4 miesiące...

Prążek

Post » Pon lis 09, 2009 14:09 Re: *Schronisko Opole IV. Jest źle :( PROSIMY O POMOC!*

A co tutaj tak cicho od poniedziałku. :(

Szybko opolskie kotuchy do góry po domki skakać :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon lis 09, 2009 16:21 Re: *Schronisko Opole IV. Jest źle :( PROSIMY O POMOC!*

Prążek pisze:o której go widziała?

namiary na karmicieli po to aby, ktoś mógł zlokalizować tego kociaka, może on gdzieś podchodzi do stołówki?

zresztą to moja sprawa, jak już będziesz coś wiedzieć, we środę mogę pomóc w lokalizacji i łapaniu

"Biało-czarny kocurek,na moje oko niewykastrowany. Kawałek tyłka i ogon przechodził z czarnego w szare pręgi. Miał białą mordkę z czarnym noskiem i czarne uszy."

Tyle przekazała mi koleżanka. Ona widziała go w czwartek o godz. 13.00, stała z nim ok. półtorej godziny. Podchodził na max. 1,5 metra, bliżej nie chciał. Na chorego nie wyglądał ale był dość chudy. Ja szukałam go w sobotę po 14.00 i dziś koło 15.00. Ani śladu po kocie :(
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pon lis 09, 2009 18:34 Re: *Schronisko Opole IV. Jest źle :( PROSIMY O POMOC!*

Uprzejmie melduję, że Demi ma zrobione ogłoszenia.

Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Pon lis 09, 2009 20:02 Re: *Schronisko Opole IV. Jest źle :( PROSIMY O POMOC!*

Dzisiaj w nocy odeszła jedna z malutkich koteczek z kwarantanny. Poczuła się źle w sobotę wieczorem, "wisiała nad miską", wymiotowała. Dostała antybiotyk, leki przeciwbólowe etc. :( W niedzielę rano, Kasia (pracowniczka) ściągnęła swojego tatę, który pojechał z małą do weterynarza. Dostała wszystkie leki, kroplówkę etc. Miała też badanie krwi, morfologia wykazala leukopenie. Mimo walki (Kasia specjalnie przyjechała do kici późnym wieczorem, żeby zrobić jej 3 tego dnia kroplówkę) malutka w nocy odeszła :cry: W schronisku trwa "pospolite ruszenie", wszystko jest dezynfektowane. Wszystkie zaszczepione koty zostały przeniesione na kociarnie. Większość kociąt jest zaszczepiona i bezpieczna, najbardziej zagrożone jest około 6-8 maluchów, nowoprzybyłych (dzisiaj wszystkie zostały zaszczepione "interwencyjnie", jest duża szansa, że nie zetknęły się z wirusem, kociaki są pooddzielane, klatki są codziennie dezynfektowane, podczas zwykłego sprzątania) Na razie wstrzymujemy oddech, bo nie ma żadnej pewności, że to pp. Jednak wszyscy mamy porządnego stracha. Trzymajcie kciuki, żeby na strachu się skończyło. :roll:
Obrazek

mary2004

Od: Śro wrz 15, 2004 20:41

Post » Pon lis 09, 2009 20:15 Re: *Schronisko Opole IV. Jest źle :( PROSIMY O POMOC!*

Boże tyle nieszczęścia postaram się w sobote podrzucic jakieś jedzonko i żwirek
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Pon lis 09, 2009 21:21 Re: *Schronisko Opole IV. Jest źle :( PROSIMY O POMOC!*

Matko tylko nie pp :( :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Koteczko [i]
Ostatnio edytowano Pon lis 09, 2009 22:42 przez phantasmagori, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon lis 09, 2009 22:08 Re: *Schronisko Opole IV. Jest źle :( PROSIMY O POMOC!*

mary2004 pisze:Dzisiaj w nocy odeszła jedna z malutkich koteczek z kwarantanny. ...

Straszliwie mi przykro. :cry:

To malutka Alison.

Obrazek

Śpij spokojnie maleńka. [*]
Ostatnio edytowano Wto lis 10, 2009 13:25 przez -Buffy-, łącznie edytowano 2 razy

-Buffy-

Post » Wto lis 10, 2009 0:25 Re: *Schronisko Opole IV. Jest źle :( PROSIMY O POMOC!*

Boo77 pisze:
Prążek pisze:o której go widziała?

"Biało-czarny kocurek,na moje oko niewykastrowany. Kawałek tyłka i ogon przechodził z czarnego w szare pręgi. Miał białą mordkę z czarnym noskiem i czarne uszy."

Tyle przekazała mi koleżanka. Ona widziała go w czwartek o godz. 13.00, stała z nim ok. półtorej godziny. Podchodził na max. 1,5 metra, bliżej nie chciał. Na chorego nie wyglądał ale był dość chudy. Ja szukałam go w sobotę po 14.00 i dziś koło 15.00. Ani śladu po kocie :(

zapytaj czy nie jest podobny troche do mojego Bombelka, bo takiego kociaka kiedyś w nocy spotkałam, i nie wiem czy nie chodzi na stołówkę na wojciecha
na zapleczu kina odra też karmią, na krakowskiej za społem, też

co z tym piętnastolatkiem, co badania pokazały?
jak się czuje?

Prążek

Post » Wto lis 10, 2009 13:42 Re: *Schronisko Opole IV. Jest źle :( PROSIMY O POMOC!*

Do swojego nowego domku pojechał Tony.

Obrazek

Powodzenia Kocurku. :)

-Buffy-

Post » Wto lis 10, 2009 15:59 Re: *Schronisko Opole IV. Jest źle :( PROSIMY O POMOC!*

Cameo pisze:Co z tą czarną kicią z guzem na oczku? jest w drugim boksie z maluchami... chyba Abi...

Nie wiemy, co stało się z oczkiem Abby.
Po kuracji, niestety, nie ma poprawy. :(

-Buffy-

[poprzednia][następna]