Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego ludzia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 14, 2015 10:39 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Alfik teraz winstona wciąga, ale optymalną dietą wieczorem wzgardził.
Innymi rzeczami wieczorem też wzgardził, choć akurat winstona nie dostał - w końcu zjadł trochę baby pate'a.
On się zdecydowanie wieczorami i w nocy gorzej czuje.
Rano jest lepiej - jojczy, ale wciąga.
Nie wiem, co to z nim będzie - jest teraz intensywnie leczony, co niestety kiepsko znosi.
W przyszły weekend chcę jeszcze raz zrobić kontrolne badania i zobaczymy, co dalej.
Jeśli nie będzie wyraźnej poprawy, to chyba odpuszczę część leków i zostaniemy tylko przy tych poprawiających komfort życia...

Wczoraj minął rok odkąd z alix76 i Agneską weszłyśmy do tego nieszczęsnego mieszkania - "tylko się rozejrzeć, zdjęcia porobić..."
To był piątek, 14 marca.
Z zabranych wtedy 3 kotów, 2 nie żyją - Pati['] i Laki['] :(
Trzecia z nich, Lotta u Agneski - chora.
Nie żyją również dwa inne koty zabrane niemal równie szybko, bo w niedzielę 16 marca - Pusia['] i Muffinek['] :(
Alfik trafił do mnie 10 kwietnia - chory...

Po niecałym roku w mieszkaniu zostało 7 kotów i tyle zabrała pani B. wyprowadzając się.
Ostatnio dotarła do mnie informacja, że już jest ich 8 - pani B. chyba wszczęła procedurę odzyskiwania kotków, którym sama znalazła domy.
Tzn. poupychała je po koleżankach i znajomych, często wyposażając w karmę i dalej lecząc na talony.
Takich upchanych przez nią kotów było 9 i tylko o dwóch wiem na pewno, że to DS.
Poprosiłam, żeby nie przekazywać mi więcej informacji o pani B. :|

Przez ten rok zyskałam fantastycznych przyjaciół, ale też poczucie totalnej beznadziejności i świadomość, że na nic nie mam wpływu.

Gdybym mogła cofnąć czas wiedząc to, co wiem dzisiaj, to jednak poszłabym ten rok temu planowo na piwo :?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob mar 14, 2015 12:09 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Na piwo możesz zawsze się załapać ,piwo nie ucieknie :1luvu:

Gdybyś nie zajęła się sprawą kotów pani B. ,to Łosia bym nie miała :placz:
a tak mam wspaniałego krówka z trądzikiem pod brodą ,wielgaśnego przytulaka ,osobisty ogrzewacz pod kołderkowy, dziamgota i szałaputa ,cudownego Łosiaczka a i Czesio ma kolegę ,wreszcie :201494 ,Florka ma przyjaciela w którego
jest wpatrzona jak w obrazek :1luvu:

:201454 :201454
Oki dobra kobieto :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob mar 14, 2015 16:38 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

OKI, gdyby nie Wasza akcja Jagusia i Solejka nie miałyby fantastycznych domów.
Ja teraz czekam na cudowny dom dla Kacperka - bo to 100% kota w kocie, nawet z tym nawracającym glutem z nosa :D Najchętniej to bym go zatrzymała, ale niestety nie mogę ...
Lili jeszcze musi się bardziej przekonać do człowieka, ale postępy są :wink:
Wszyscy zaangażowani w tę akcję wykonaliście ogromną pracę dla dobra tych wszystkich kotów - wielkie podziękowania i pokłony :201494
A na piwo to koniecznie musimy się umówić :mrgreen:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Sob mar 14, 2015 19:04 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Tak czy inaczej - drugi raz bym się w to nie wpakowała.
I tylko o to mi chodziło z tym piwem ;)
Niezależnie od wszystkiego.

Alfik je, ale tylko winstona - OD mogę sobie jeść sama :roll:
Wyraźnie go boli brzuch, zwłaszcza po jedzeniu, ale już chyba więcej nie da się mu leków podać :?
Zwłaszcza, że i tak nimi pluje.

OKI

Post » Sob mar 14, 2015 19:47 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Myślę, że się pewnie nie marnuje to, czym Alfik wzgardzi ;)
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Sob mar 14, 2015 20:04 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Marnować, to pewnie, że się nie marnuje.
Tylko już mnie martwi, co zrobię, jak się winstony znudzą :?
Policzono zgodnie z obietnicą ;)
W takiej misce mieści się do 5 łbów - z czego co najmniej dwa ponadgabarytowe - Brzdąca i Taćki.

OKI

Post » Sob mar 14, 2015 22:58 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

OKI, zapomniałam a to równiutki rok minął ... tamtego dnia nie zapomnę, chociaż bardzo bym chciała :( . Nie zapomnę oglądania kolejnych kotów, i stopniowego rozumienia, ze każdy z nich jest chodzącą bombą zdrowotną :( . Byłyśmy tam po prostu za późno, o kilka lat za późno :(
Pamiętam, jak zabrałaś Lakiego, tak zaropiałego, ze strach go było dotknąć :( . Pamiętam rozterkę, którego brać. Żadna z nas nie miała w planie brać kota, wzięłyśmy ile było transporterów :( . Zarzekałam się, że wezmę coś młodego i zdrowego, bo nie mam czasu latać po wetach, w rezultacie trafił do mnie Książę, 8-letni struwitoweic :lol:
Wyliczasz, dla których było za późno - ale ilu dałyśmy szansę na dom, życie w normalnych warunkach, nawet krótkie ... O Lakiego walczyłaś jak lwica, dałaś mu blisko rok a miał iść do uśpienia ...
Nie wiem, czy bym weszła tam jeszcze raz, wiedząc co to będzie. Doświadczenie trudne do opisania i do sprostania mu. Ty, OKI, zapłaciłaś za tę akcję gigantyczną cenę czasu, zdrowia, emocji ... pieniędzy też. Ja szacunkowo wyciągnęłam 5% kotów stamtąd i takie są tez moje możliwości wobec takiego dramatu. Bolesna refleksja.
Chyba też nie chcę wiedzieć co u Pani B. :(
Zastanawiam się, co można robić, aby zapobiegać takim sytuacjom w przyszłości i też nie mam pomysłu. ,
Trudna rocznica

Alfik, drań jeden ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob mar 14, 2015 23:12 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

OKI pisze:Policzono zgodnie z obietnicą ;)
W takiej misce mieści się do 5 łbów - z czego co najmniej dwa ponadgabarytowe - Brzdąca i Taćki.

Dzięki za pamięć. Moja ciekawość została zaspokojona.
Fajna miseczka, słusznej pojemności.

Inezka-Pinezka

Od: Sob sie 09, 2014 19:25

Post » Pon mar 16, 2015 19:36 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Trzymajcie kciuki za tego czarnego pacanka :?
Chyba coś drgnęło i mam nadzieję, że w dobrą stronę :roll:
W każdym razie postanowił jeść i to o dziwo wcześniej pogardzaną Animondę vF (ale nic poza tym).
Oby jak najdłużej.
Zaczął też się bardziej przy kroplówkach i lekach awanturować.

Taćka nieźle, choć mogłoby być lepiej
Powinna dostawać insulinę, tylko nie jestem w stanie odmierzać tak śladowych ilości, jakich ona potrzebuje :|
Mam wrażenie, że jakiś diabeł w kocie siedzi i blokuje.
Może zęby :roll:
Jak się wygoni złego ducha, to jest szansa na remisję.
Trzeba go tylko najpierw znaleźć...
Siuśki muszę znowu złapać - może znowu pęcherz :roll:

Faxe postanowił się zresocjalizować na własną prośbę 8O
Nawet nieźle mu to idzie...
Gdyby miał więcej niż jedną komórkę, to może nie musiałby się za każdym razem od początku uczyć :?
Kotek-głupotek.

Claude'owi I to już nic pod względem socjalizacji nie brakuje.
Przy okazji wyszło, że ma potwornie lotne futro - nie kłaczy jakoś specjalnie, ale bardzo skutecznie.
Wszystko leci do oczu, nosa i ust :?
Już wolałam, jak się nie przytulał do twarzy :roll:
Zmieniły się niestety również jego kociotowarzyskie preferencje.
Kotek zdecydowanie przestał kochać wszystkich, teraz usiłuje wszystkimi rządzić.
Ponieważ chętnych na rządzenie jest kilku, to sparringi są na porządku dziennym.
No i zdarza mu się gnębić słabszych :? A przynajmniej próbować.
Tworzy pod tym względem świetne trio z Brzdącem i Faxem :roll:

OKI

Post » Pon mar 16, 2015 19:43 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Kciuki za Wszystkich! Taciunia :1luvu:
A teraz czasu nie cofniesz, zresztą za dużo dobrego zrobiłaś. :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon mar 16, 2015 20:00 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

OKI pisze:No i zdarza mu się gnębić słabszych :? A przynajmniej próbować.

Klasyczne stado bezmózgich mięśniaków zabierających kolegom z klasy pieniądze na drugie śniadanie?
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon mar 16, 2015 20:04 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

koteczekanusi pisze:
OKI pisze:No i zdarza mu się gnębić słabszych :? A przynajmniej próbować.

Klasyczne stado bezmózgich mięśniaków zabierających kolegom z klasy pieniądze na drugie śniadanie?

i dokuczających staruszkom...

Komuś zestaw?

OKI

Post » Pon mar 16, 2015 20:15 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Lotta nie jest chora. ;) Ją tylko pogięło troszku. Ale radzi sobie dziewucha, tez lubi gnębić slabszych. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon mar 16, 2015 20:17 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

No to przynajmniej Lotta - najzdrowszy kotek pod słońcem ;)
Rozumiem, że przestała rzygać i Wasze ręce mają szanse na ocalenie? :twisted:

OKI

Post » Pon mar 16, 2015 20:22 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

O, telefon mi czkawki dostał.

Na zaprzestanie rzygania wystarczyło odstawić lek w zawiesinie. :) I po rzeźni. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]