PAKT CZAROWNIC XXVI

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 17, 2011 8:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

dolabra pisze:fajnym jest, prawda?

prze-prze-przefajny :) przy tym mądry, ciekawski, w miarę grzeczny i straaaaszna z niego przytulanka. taki "dobry duszek" :1luvu:
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Śro sie 17, 2011 8:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Trinity36 pisze:On jak zobaczy karton to MUSI w niego wleźć, nieważne jakiej jest wielkości :) Muszę pochować pudełka od zapałek.. ;)

To chyba taka kocia przypadłość. Nie znam kota który by nie skorzystał ;). Fajowy chłopak.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Śro sie 17, 2011 8:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Trinity36 pisze:hehe, spokojnie, jeszcze nie wyrósł na maxipizzę :)
Pudełko małe, zostawione w kuchni po kolacji, wchodzę tam posprzątać a tu ciach! siem w międzyczasie zapełniło :mrgreen:

On jak zobaczy karton to MUSI w niego wleźć, nieważne jakiej jest wielkości :) Muszę pochować pudełka od zapałek.. ;)

...to zupelnie tak jak moj Felek. Wczoraj ukradl psu kawalek szynki konserwowej. Biegal po calym mieszkaniu nastroszony, najezony, z oczami jak guziki. Warczal, furczal i fuczal. Wskoczyl potem do pudelka z moimi ksiazkami i fuczal dalej. Po czym polowe popoludnia spedzil w mini pudelku zwiniety niemozliwie maksymalnie w dziwny koci supel. A jak Pipi podeszla i powachala jego lape to dostala w leb :mrgreen:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro sie 17, 2011 9:13 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

He he, koty domowe, podgatunek "pudełkowce" :mrgreen: Najbardziej się uśmiałam, jak zobaczyłam czarnule Pasibrzuchy - tutaj: viewtopic.php?f=1&t=129418&start=615 (bez urazy dla innych wielbicieli pudełeczek) :1luvu:

A tak z innej beczki, ciekawam co Wy na to: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... _koty.html

Coalla

Od: Wto kwi 12, 2011 12:05

Post » Śro sie 17, 2011 9:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

jak był jeszcze u mnie to jak widział że niosę sobie talerzyk z kanapkami na stolik to leciał i patrzył co jest dobrego,
szyneczka jak najbardziej, twarożek polizać.. i burczał nawet na psa który zaglądał co tam mamy dobrego...
Fajny jest, wiem... i lubi na rękach kołami do góry i wtedy można mu wypolerowac podbrzusze od bródki do pomponików...
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro sie 17, 2011 9:32 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

REASUMUJĄC :

1. W ty miesiącu głosujemy nad uściśleniem zasad regulaminu, przy czym dyskusja nad ostatecznym kształtem głosowanych kwestii [które będą w razie potrzeby modyfikowane w trakcie ] trwa do 20 sierpnia
2. GŁOSOWANIE nad zmianami - bez komentarzy plisssssss - 20 - 31 sierpnia
3. Dotychczasowe ustalenia:

1. główny fundusz przeznaczamy dla kotów bezdomnych czyli DT, podopieczni karmicielek i małe, niemedialne fundacje
2. powtórne zgłoszenie może mieć miejsce nie częściej niż [to będzie przegłosowane] :
- 1 rok
- 1/2 roku
Od otrzymania ostatniego wsparcia
3. skarpeta na cele "nagłe i niespodziewane" uzupełniana całkowicie dobrowolnie i spontanicznie w miarę możliwości lub fantazji zrobienia bazarku "na cel"
4. sytuacje losowe dotyczące ludzi a nie kotów pozostawiamy wolnej woli i chęci Sióstr, które w danym wypadku chcą udzielić pomocy

5. Fundusz "skarpetowy" przyznaje grono 5 Sióstr większością 3/5

Dziewczęta ! Wypowiadać się i zgłaszać uwagi bo od soboty głosowanie ! Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro sie 17, 2011 9:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

To ja mam jeszcze jedno pytanie co do zasad :). Czy jako kandydata można też zgłosić 'akcję' forumowiczów polegającą na odławianiu kotów na sterylizacje, karmieniu itd, taką jak np. ta:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=129406 ?
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Śro sie 17, 2011 9:39 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

A ja mam taką refleksję ..odnośnie kasy ze składek... :oops:
-co miesiąc oprócz zgłaszania kandydata do pomocy materialnej....zgłaszamy innego (oczywiście w porozumieniu z "opiekunem" -to taka umowna nazwa ) kota , któremu fundujemy pakiet ogłoszeń ... w kwocie 15 zł pln :oops: 8)
-to może pomoc pośrednia i bardziej dla opiekuna...ale też w sumie dla kota , jeśli pomoże w znalezieniu domu...
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro sie 17, 2011 9:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Beciu, podoba mi sie ten pomysl. Dlatego ze jestem zwolenniczka madrej pomocy oraz zasady "podac wedke a nie rybe". Ogloszenia sa glownym motorem napedowym ktory pozwala na wyadoptowanie kotow ale nie tylko.W taki sposob mozna tez przyciagnac uwage wolontariuszy, zdobyc fundusze czy wsparcie dla konkretnej akcji/osoby etc.

Osobiscie podoba mi sie pytanie tylko co inne siostry na to?
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro sie 17, 2011 9:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

To co pisze becia też można rozważyć. Kasa z ogłoszeń u CatAngel i tak idzie na bezdomniaki więc to jakby podwójna pomoc ;).
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Śro sie 17, 2011 9:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

jestem za pomysłem Beci!!!
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro sie 17, 2011 10:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Pomysł Beci bardzo fajny, tym bardziej, że pakiety od CatAngel całkiem nieźle się sprawdzają (z tego, co zauważyłam na forum), także jestem za.

Pozostałe postulaty - też jestem za :mrgreen:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro sie 17, 2011 11:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

:oops: :oops: :wink:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro sie 17, 2011 11:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Raju, ileż emocji się tu przewinęło w ciągu ostatnich dni ???? !!!!

Skwareczku, temu muzułmaninowi sasiadowi pokaż gest, który każdy zna na tym świecie chyba i ... rób swoje ! :twisted:
Skoro on wysuwa żadania, Ty spokojnie odpowiadaj swoimi. NIKT nie ma prawa dyktować Ci co robisz u siebie.

Dla koteńków, które już za tęczowa granicą, mocne światełko Wiktorek [*], PIPI [*] ... :(

Jak się miewa Karinka ? Wielkie kciuki za zdrówko i żeby wszystko od teraz szło jak z płatka!
Joarkadio, wyobrażam sobie co czujesz kiedy wszystko się dłuży Trzymam ogromnie mocno za Was ! :ok: :ok: :ok:

ANiHili, trzymam za nową drogę życiową :ok: . Wiesz, czasem poprostu trzeba pierdyknąć to co się robi i poszukać innego SWOJEGO miejsca ! :wink:

Etiopio, jeju, wielkie kciuki za poprawę ! Łebek do góry ! :ok:

Prezesowej, cudnego urlopu :) :ok:

Gratulacje wygranej KOTa. Co to były za emocje ! 8O :mrgreen: Pomysł z pakietem ogłoszeń naprawde sensowny !!! :ok:

A tak na polepszenie nastrojów u mnie nowiny ...................................... :mrgreen:
Że jest wysyp kociąt to wiecie. Ale nie wiecie, że będac wczoraj ze swoją sikająca kicią na zastrzyk u WETowej nowina mi się stała :mrgreen: . A .... było tam maluteństwo schroniskowe na obgląd. Było. Bo jest teraz u mnie w domku :D .
Ma całe cztery tygodnie i trzydzieści deko. I jest całe corne. Foty niebawem :wink: Tak maleńkiej kicieni jeszcze nie miałam. Wszelkie pomocne rady od Was bezcenne :1luvu: Mała je juz sama, kupkuje i siurkuje (nawet wystawiona do dorosłej kuwety 8O ), jest rozmruczana, ma jeszcze błękitne niemowlęce oczka i uwielbia całować w usta, dosłownie :D
Maluszka (z dużym prawd, dzieweczka) zapełniła w sercu mym pustkę ogromną po dzikości uciekinierze - szwędaczu, na którego niezmiennie czekamy jak się wyszaleje i żarcie wystawiamy :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro sie 17, 2011 11:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Rety 8O

A parametry zdrowotne?
Co Ci powiedzieli w lecznicy?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

[poprzednia][następna]