DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 27, 2011 18:40 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

Ja też prosiłam :) i szalony kot mi zapodał

IzkaSz

Od: Pt sty 21, 2011 15:06

Post » Czw sty 27, 2011 18:43 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

Iburg pisze:Ten rudy kocurek jest już w DS w Wałbrzychu. Miał KK i pokrwawiony o kraty nosek. W tym, dnu kiedy robiłam zdjęcia zabrałałyśmy go z Bettą ze schronu najpierw do weta potem na DT. Był leczony i w trakcie leczenia pojechał do Walbrzycha do DS gdzie leczenie było nadal kontynuowane. Wiadomości z tego domku sa ze czuje się dobrze, leczony jest na grzybka po antybiotykach.

No to super :ok:
Taaak wiozłam takiego krwawiącego z KK, tzn mój szef wiózł. O co chodzi z tym tarciem nosem o kratę? :roll: Co kot jakiś mocniej zafafluniony to trze gilami o kratę aż do krwi :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sty 27, 2011 18:48 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

a no widzisz-od Szalonego Kota to się zgadza bo wtedy przy moim komputerze siedziała Sz.Kot a ja zajmowałam się przyjmowaniem i rozlokowywaniem kotków więc nawet nie wiem i tym że nr. konta Ci posłała.

jak pisałam -jak będę na koncie to sprawdzę i jeśli pieniążki już są ,a zapewne są to umieszczę je w rozliczeniu.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw sty 27, 2011 18:55 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

Sunshine307 pisze:
jakby co to zgłaszam się na wizyty pa w stolicy :D i wiadomo, że trzeba wybrać najlepszy, a jesli wszystkie są super to np. najblizszy :wink: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:?
eh. a zapewniano mnie, że jeśli wizyta będzie ok to kocurki przyjadą do mnie.. skoro pierwsza się zdecydowałam na dwa .. :( :( :( widzę że miejsce zamieszkania ma największe znaczenie .. :| bo ..bliżej. ehm

tu miejsce zamieszkania nie ma nic do rzeczy.
ma tylko w wypadku gdyby wszystkie domki okazały się identycznie dobre-wtedy wiadomo że lepiej wieżć kicie bliżej niż dalej bo kić jako taki podróży nie lubi :mrgreen:
i powiedziałam rzeczywiście że domek biorący dwupak ma zawsze pierwszeństwo przed domkiem chcącym jednego z kotków
co nie znaczy absolutnie że którykolwiek domek może mieć pierwszeństwo z powodu kolejności zgłoszenia się.
to nie jest przecież kolejka po ładne buty a wybór najlepszego domku dla dwóch żyjących i czujących istotek a więc nic poza ich dobrem nie może i nie będzie decydować.
ale sunshine-jesteś na prawdę wspaniałym i wymarzonym domkiem jak wynika ze słów wizytującej!
ale muszę przecież poprosić o odwiedziny w drugim domku-przecież chodzi nam wszystkim tutaj o dobro kiciów-o nic innego.

sama jestem zaskoczona że są aż trzy chętne domki(jeden,jak pisałam odpadł ponieważ jest wychodzący przy ulicy)
Ostatnio edytowano Czw sty 27, 2011 19:02 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw sty 27, 2011 18:58 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

smarti pisze:Mohito-miziak straszny tylko nie chce nic jeść bo podobno przyzwyczajony był tylko do jednego rodzaju żarcia najtańszego z Tesco-dziś mam dostać próbkę i jakoś go spróbuję przestawiać-na razie nie chce nic a próbowałam już na prawdę wszystkich wariantów.
na szczęście zjada trochę suchego royala ale nie jest to dla mnie wystarczająca ilość z której bym była zadowolona... :roll:

Zadowolenie = 5 kilo kota ;) :mrgreen: vide Julcia :lol: 8)

smarti pisze:Książę Promyś dostał (z powodu Mohita :D ) wielki apartament z oknem balkonowym i bardzo jest z tego powodu zadowolony.Kuweta przestawiona na północno zach stronę pokoju i wszystkie kupy w kuwecie 8O 8O 8O :ok: :ok:

Kochaaaanaaa, zasady feng shui jakieś obowiązują, tak? :mrgreen: :lol:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw sty 27, 2011 19:01 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

Sunshine ty się nie martw, dwupaków ci u nas dostatek, jak żeś już przemaglowana to i fajny kić się znajdzie ;) My tu żadnego dobrego domku z pustymi rękami nie zostawimy :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw sty 27, 2011 19:07 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

ok. Chyba każdemu chodzi o to samo.. o dobro kociaków
Też kiedyś miałam 2 kotki tymczaski ,które trafiły do naprawdę świetnych domków i są w nich do dziś ;)
a z innej beczki, mimo, że upłynęło już (albo dopiero) 10 dni od śmierci mojej Zuzi , to nadal nie potrafię się z tym pogodzić :( serce mi się kraja :( nie sądziłam że tak bardzo to będę przeżywać.. :(

Sunshine307

Od: Pon sty 24, 2011 13:44

Post » Czw sty 27, 2011 19:16 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

Rzeczywiście-sprawdziłam-jest b. wiele wpłat dla Rybnickich kotów.

wybaczcie mi ale ani ratując Shrekunia ani chowając go ani jeszcze dziś nie bardzo jestem w stanie pisać ani myśleć o pieniądzach i gdyby nie "wyrażna potrzeba" pewnie jeszcze kilka dni nie myślałabym o tym(do dnia bolesnego zderzenia z rozliczeniem u wetki :roll: )

a więc
wpłaty:

24 sty.....Robert P. Rybnik.............50zł..... :kotek: :1luvu:
24 sty.....Agieszka Z.Gdańsk..........50zł..... :kotek: :1luvu:
24 sty.....Anna G. Bierawa.............50zł..... :kotek: :1luvu:
24 sty.....Dorota G."Boubi"............200zł..... :kotek: :1luvu:
26 sty.....Iwona G. Wodzisław Śl.....20zł..... :kotek: :1luvu:
26 sty.....Olga G............Wawa......20zł.... :kotek: :1luvu:

nongie,IzkaSz., czy widzicie się w rozliczeniu tym rozl. może pod innym nazwiskiem?
bo ja napisałam te dane które mam w przelewach-nie ma nikogo o nicku nongie ani imieniu Iza.
sprawdzałam 2 razy.

razem na 27 sty.........................390zł

serdecznie dziękuję darczyńcom w imieniu Shrekunia['], Devi i Fionki.

wydatki dotąd

1-szy dzień-sobota=164zł + 2-gi dzień-niedziela =43zł,czyli razem pierwsze dwa dni leczenia=207zł-to są dni za które się z wet rozliczyłam zakładając z własnej kieszeni
z następnych dni rozliczenia jeszcze nie dostałam od wet.ponieważ jestem zapisywana "na krechę".dziś zapytam jaka to kwota.

smarti

Post » Czw sty 27, 2011 19:33 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

Gibutkowa pisze:
smarti pisze:Mohito-miziak straszny tylko nie chce nic jeść bo podobno przyzwyczajony był tylko do jednego rodzaju żarcia najtańszego z Tesco-dziś mam dostać próbkę i jakoś go spróbuję przestawiać-na razie nie chce nic a próbowałam już na prawdę wszystkich wariantów.
na szczęście zjada trochę suchego royala ale nie jest to dla mnie wystarczająca ilość z której bym była zadowolona... :roll:

Zadowolenie = 5 kilo kota ;) :mrgreen: vide Julcia :lol: 8)

smarti pisze:Książę Promyś dostał (z powodu Mohita :D ) wielki apartament z oknem balkonowym i bardzo jest z tego powodu zadowolony.Kuweta przestawiona na północno zach stronę pokoju i wszystkie kupy w kuwecie 8O 8O 8O :ok: :ok:

Kochaaaanaaa, zasady feng shui jakieś obowiązują, tak? :mrgreen: :lol:

rzeciez tyle razy mówiłam, że trzeba pokombinowac z ustawieniem kuwet... super, że Książe zaskoczył..

a to zadowolenie=5 kg to niestety qrcze prawda... :roll: :ryk: :ryk: :ryk:

szansa tkwi w tym, że dziś przyjadą nowiutkie transporterki do smarti - jako prezent od wuwuna :1luvu: :1luvu: :1luvu: a każdy z nich na maks 10kg kota. Pyta mnie dziś smarti TŻ "a nasze koty to się w nie zmieszczą? " więc wytłumaczyłam mu, że nie mogą ich za bardzo tuczyć i będzie OK :D :D :D :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw sty 27, 2011 19:38 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

smarti pisze:nongie,IzkaSz., czy widzicie się w rozliczeniu tym rozl. może pod innym nazwiskiem?
bo ja napisałam te dane które mam w przelewach-nie ma nikogo o nicku nongie ani imieniu Iza.

Anna N. z Bierawy = nongie

nongie

Od: Nie wrz 26, 2004 14:39

Post » Czw sty 27, 2011 19:40 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

Sunshine307 pisze:ok. Chyba każdemu chodzi o to samo.. o dobro kociaków
Też kiedyś miałam 2 kotki tymczaski ,które trafiły do naprawdę świetnych domków i są w nich do dziś ;)
a z innej beczki, mimo, że upłynęło już (albo dopiero) 10 dni od śmierci mojej Zuzi , to nadal nie potrafię się z tym pogodzić :( serce mi się kraja :( nie sądziłam że tak bardzo to będę przeżywać.. :(

Od smierci Rydzyka minęło 5 lat a mi się wydaje że to było wczoraj.... od smierci Precelki 4 lata, a ja każdego 22 dnia miesiąca dokładnie pamietam co było i o ktorej godzinie... Pamiętam tez każdego miesiąca dzień w ktorym zaginął Poldek, wiem dobrze kiedy ostatni raz widziałam miałkę i jak umierał Franek... Widzisz banerek w moim podpisie poswięcony tym futrom? Ciągle tego doswiadczam, ze "czas nie leczy ran...."
Więc naprawdę doskonale Cię rozumiem.... trzymaj się.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw sty 27, 2011 19:42 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

"Zobacz:
smarti jest codziennie u weta z Fioną i Devi na zmianę, do poniedziałku jeszcze codziennie był Szrek. Plus w poniedziałek na cito (2 razy) jazda z umierającym szrekiem , we wtorek jazda na sekcję a potem drugi raz po odbiór ciałka Szreka i pochowanie go.
A przecież koty od Was nie są jedyne i wymagające wizyty u weta. "

fakt... troche mi ograniczyło wyobraźnie żebym zrozumiała że smarti jest non stop w rozjazdach ... także przepraszam ... smarti jestem w stanie to zroumiec... w kazdym razie dziekuję że sprawdzias te wpłaty ! na spokojnie czekam na wydatki...

martwi mnie stan fionki.... na watku byłam ostatnio wczoraj... a dzis wchodze ze zmeczonym wzrokiem i powiem szczerze nie byłam w stnie przeczytac tych kilku postów wiec szukałam tylko wzroiem shrek , fionka i nie znalazłam... dzieki za odpowiedz i wybaczcie ale dawno nie byłam w tak kiepskiej kondycji <yhym>

nioe chodzi o to że nie ufam wetowi smarti, choc w sumie nie znam jej/go wiec moge bc sceptyczna..ale chodzi o to że wiem iz na poczatku staraja sie podawac słabsze antybiotyki a ja nie pamietam zeby smarti mi przekazała czy powiedziała wetce co mówiłam o leczeniu naszych schroniskowych kotów... takze o to mi chodziło ... zeby efektywne leczenie wdrożyc szybko.... a o tych wynikach to ja juz nic nie powiem, tyle tylko ze moja wetka miała koty jakies 3 h przed wyjazdem w lecznicy... tez nie miała mozliwosci zajac sie nimi od razu no i z racji ze te badania krwi miały byc to nie podawała im nic prócz tego strongholda

ps ludziska dzięki za wsparcie finansowe.....

Iburg, kto robi to cegiełkowe allero ?

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

Post » Czw sty 27, 2011 19:43 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

No to się zacytuję :mrgreen: - str.63, 23.01 godz. 12.46

Marzenia11 pisze:Osoby chcące wesprzeć smarti w leczeniu chorych tymczasków proszę o pw - podam numer konta.
Zawsze pamietajcie o wpisywaniu w tytule przelewu swojego nick i jeśli chcecie wesprzeć konkretnego kota/koty to jego imię/ich imiona.

Marzenia11

Post » Czw sty 27, 2011 19:47 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

Robert P. Rybnik :D

IzkaSz

Od: Pt sty 21, 2011 15:06

Post » Czw sty 27, 2011 19:54 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

IzkaSz pisze:Robert P. Rybnik :D

a to sie ukryła/ukrył :ryk: :ryk: :ryk:

Marzenia11

[poprzednia][następna]