gratuluje

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ania G pisze:Przeraszam jesli sie powtórzę,ale szczerze powiedziawszy nie dopatrzyłam tutaj takiej informacji.Wczoraj jak byłam z bezdomnym kotem u weterynarza Grzegorza Kocota z Rudy Śląskiej otrzymałam informację,że od zeszłego tygodnia funkcjonuje u nas(Ruda Śląska)możliwość bezpłatnej sterylizacji,którą on przeprowadza u siebie w gabinecie.Skierował mnie do schroniska Fauna w RŚ po wszelkie niezbędne informacje jak ma to przebiegać itp.
terenia1 pisze:Ale ja w innej sprawie - może przeoczyłam już - bo dużo rzeczy mi na forum "umyka" - ale czy wiecie że 3.04.2011 r. między innymi w Katowicach i w Zabrzu bedzie marsz "niemilczenia" wobec okrucieństwa dla zwierząt ??? może ktoś będzie zainteresowany uczestnictwem - to jest niedziela , załączam link http://marszniemilczenia.wordpress.com/katowice-ii/
puskas pisze:....Dwa lata temu moja ciocia przygarnęła malutką kotkę. Ciocia żyje skromnie, ma oprócz tego jeszcze jedną starszą kotkę, na bieżące potrzeby starcza ale jest problem ze sterylizacją bo cioci na nią zwyczajnie nie stać. Czy są na śląsku miejsca w których można taki zabieg wykonać taniej? ...
puskas pisze:Witam
Może ktoś się orientuje jak można pomóc w następującej sprawie:
Dwa lata temu moja ciocia przygarnęła malutką kotkę. Ciocia żyje skromnie, ma oprócz tego jeszcze jedną starszą kotkę, na bieżące potrzeby starcza ale jest problem ze sterylizacją bo cioci na nią zwyczajnie nie stać. Czy są na śląsku miejsca w których można taki zabieg wykonać taniej? Jakie warunki trzeba spełnić? Proszę o radę kociczka się męczy a tabletki działają krótko.
Pozdrawiam
kiora-kociara pisze:kiedy mozna wysterylizować kotkę po porodzie ?
Kalinuwka pisze:To ja mam takie techniczne pytanie. Na jakiej podstawie w Waszych miastach wybierany jest do przeprowadzenia zabiegów więcej niż jeden wet? Bo w uchwale to raczej nie jest zapisane.
U nas w Mińsku program sterylek ruszył, z wielkimi oporami, w zeszłym roku. Machnęliśmy ponad setkę zabiegów. W tym roku wybrano weta, który dał najniższą propozycję (105zł za kotkę). Ale do niego kota nie zniosę. Jak zrobić, aby mieszkaniec miał prawo wyboru, chociaż z dwóch lecznic, w której zrobi zabieg? Miński um przeznaczył na akcję w tym roku 20tys. szkoda żeby przepadła taka kwota. Póki co wszystko wozimy do Wawy, a to bardzo męczące. Jak policzyłam, to na samą benzynę wydałyśmy 2.500 tys
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 30 gości