Kawa i Bella - ... TŻ sam na włościach...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 11, 2009 20:44

batumi pisze:8O wiecie co... Bella jest inteligentna inaczej... dzisiaj pół dnia spedziłam przepychajac ją w obie strony przez włazik do łazienki... ni huhu nie załapała o co chodzi... kiciam na nia leząc na podłodze po jednej stronie drzwi... ona miukoli po drugiej, bardzo chetnie by do mnie przyszła ale drzwi zamkniete a włazik stanowi przeszkode nie do przebycia :roll: Kawa przechodzi przy niej 100razy przez włazik a do tej nie dociera nic...
Czy jest na forum jakas anorektyczka, która przemsknełaby sie przez 25cm włazik? :wink: Bo moze ona potrzebuje ludzkiego przykładu...

bywają takie koty mądre inaczej :wink: - musiałam zdemontować drzwiczki z krytej kuwety bo Ofcia nie umiała przez nie przechodzić , więc albo siusiała poza kuwetką albo włożona przeze mnie do kuwety siedziała tam aż jej nie wyciągnęłam - OT taki głuptasek :D
oczywiscie pozostałe dwa koty załapały od razu o co chodzi a ona niestety nie umie wziąść z nich tzw. "dobrego przykładu"
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Śro mar 11, 2009 21:49

sawanka1 pisze:oczywiscie pozostałe dwa koty załapały od razu o co chodzi a ona niestety nie umie wziąść z nich tzw. "dobrego przykładu"

Z doświadczenia mogę stwierdzić, że koty biorą od siebie tylko "zły przykład" :lol:
Jak jeden robi coś, czego nie wolno, to reszta się bardzo szybko uczy... skupiania na sobie uwagi itp też.. ;-)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro mar 11, 2009 22:35

tia... to juz wiem... Kawusia była zdecydowanie kotem naziemnym... teraz za przykładem Belli smiga po meblach...
ObrazekObrazek

batumi

Od: Śro lut 04, 2009 11:31

Post » Pon mar 16, 2009 23:17

Dobry wieczór dawno nas nie było :wink:
Inteligentna inaczej nadal uczy sie korzystac z właziku... jak na razie ze skutkiem zerowym :? Ona kocha spać w budce w drapaku, przyczepiłam tasmą klejaca taka przezroczysta koszulkę na dokumenty do okienka...tak od góry...jedna stroną... efekt - kot 2h miaukolił... drapał łapka i nie wylazł... 8O
Dzisiaj Kawa, wstretna zazdrosnica sprała Belcie po portkach... bo za bardzo do pana sie zblizyła. A Belcia uciekła pod opiekę pańci :love: .
Bella ładnie przybiera na wadze :D Juz nie je w łazience tylko zawsze w kuchni :D , obok Kawusi... no obok, jak obok... półtora metra dalej :wink: ale jest spokój przy jedzeniu. Kuwetkują obie do jednej kuwetki, na razie bez wiekszych wpadek.
Ukochany patrzy na mnie i Bellę z politowaniem i mówi o niej "daunik"...ale widzę w jego wzroku coraz wiecej akceptacji.
Bella daje się juz wyczesywac nawet na porteczkach :P i wyraźnie jej sie to podoba.
Tyle wieczornych wiadomosci a teraz serwis zdjęciowy :wink:

Kawunia...dawniej kot naziemny, teraz za przykładem Belli wysokopienny

Obrazek

na najwyzszym stopniu drapaka

Obrazek

ewentualnie na ciut nizszym :wink:

Obrazek

prawie sie udało zrobic zdjecia oczek :roll:

Obrazek

kot - serwisant komputerowy...testuje płyte główną

Obrazek

mój kocyk...moj kocyk...zmieszcze sie na 100%

Obrazek

I Bellunia, która cudownie komponuje mi sie kolorystycznie z pokojem :wink:

Obrazek

i zblizonko

Obrazek

i daunik udowadniający, ze oprócz tego ze inteligentny inaczej to i piękny inaczej :wink:

Obrazek
ObrazekObrazek

batumi

Post » Wto mar 17, 2009 9:38

kolosalna róznica-koty pieknieją w oczach..... :D
Serniczek

Post » Wto mar 17, 2009 10:02

batumi pisze:
i daunik udowadniający, ze oprócz tego ze inteligentny inaczej to i piękny inaczej :wink:

Obrazek

jest piękna właściwie! :1luvu:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Wto mar 17, 2009 10:25

Batumi, nie żebym krakała ale ta waza przy oknie to Ci długo nie postoi ... jak już panny nauczyły się ganiac po meblach... :mrgreen:
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Wto mar 17, 2009 10:28

Kasia D. pisze:Batumi, nie żebym krakała ale ta waza przy oknie to Ci długo nie postoi ... jak już panny nauczyły się ganiac po meblach... :mrgreen:

Persy/egzoty i szaleństwa? Eeeee.... Płaskopyskie zwykle leżą i ozdabiają mieszkanie. 8)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto mar 17, 2009 10:32

MariaD pisze:
Kasia D. pisze:Batumi, nie żebym krakała ale ta waza przy oknie to Ci długo nie postoi ... jak już panny nauczyły się ganiac po meblach... :mrgreen:

Persy/egzoty i szaleństwa? Eeeee.... Płaskopyskie zwykle leżą i ozdabiają mieszkanie. 8)

eeeehhhmmm nie wszystkie oj nie wszystkie - kto nie wierzy - zapraszam na oglądanie tego co wyczynia Khali z Zyźką - persica i exo :roll:
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Wto mar 17, 2009 12:47

ten wazon, wazy ze dwa razy więcej niż obie panny razem... :wink: solidna glina a nie porcelana a jak spadnie... to wreszcie sie go pozbędę!!! Ja jestem chomik i ciężko mi się cokolwiek wyrzuca... a on lekko nadpęknięty :oops: ale wyrzucic szkoda :wink:
ObrazekObrazek

batumi

Post » Wto mar 17, 2009 12:50

batumi pisze:Ja jestem chomik i ciężko mi się cokolwiek wyrzuca

Zaproś mnie do siebie to Ci ulżę w cierpieniu.
Ja wyrzucam wszystko co nie jest absolutnie niezbędne do funkcjonowania. Np. nie mam stołu w kuchni. Bo po co. :wink:
A jak odwiedzam znajome karmicielki, starsze panie, którym wszystko się przydaje i cała chałupa tonie w śmieciach to wstępuje we mnie demon i najchętniej sprzątałabym bez jedzenia i picia kilka dni i nocy az doprowadziłabym mieszkanie do ładu.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Wto mar 17, 2009 12:54

MariaD pisze:Persy/egzoty i szaleństwa? Eeeee.... Płaskopyskie zwykle leżą i ozdabiają mieszkanie. 8)

no nie wiem... Bella potrafi zasuwac po mieszkaniu z predkością swiatła :lol: zupełnie jak prawdziwy kot :wink: Kawusia jest kotem stacjonarnym, nawet atak na Bellę jest atakiem pozycyjnym... z przyczajki jak tamta sie napatoczy ale żeby biegac za nią :?: 8O
Np wczoraj wybawiłam sie z Kawa za wszystkie czasy... tak rozrywkowa nie była jeszcze nigdy... Zamiatałam szczoteczką powysypywane chrupki wokół miseczek a warowała przy nich Kawusia... ze 3 razy machnęła łapką w szczotkę :lol:
ObrazekObrazek

batumi

Post » Wto mar 17, 2009 12:55

batumi pisze:ze 3 razy machnęła łapką w szczotkę :lol:

No kto to widział żeby tak kota sforsować :twisted: :lol:
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Wto mar 17, 2009 12:58

Kasia D. pisze:Ja wyrzucam wszystko co nie jest absolutnie niezbędne do funkcjonowania.

Alez mnie to wszystko jest niezbędne do funkcjonowania! To są przydatki :wink: Np ok 50 niedziałających zapalniczek moze sie przydać...bo moze kiedyś je napełnię albo kamień będzie potrzebny do jakiejs innej, to samo z długopisami...skarpetkami nie do pary... itp itd :oops:
ObrazekObrazek

batumi

Post » Wto mar 17, 2009 13:04

batumi pisze:
Kasia D. pisze:Ja wyrzucam wszystko co nie jest absolutnie niezbędne do funkcjonowania.

Alez mnie to wszystko jest niezbędne do funkcjonowania! To są przydatki :wink: Np ok 50 niedziałających zapalniczek moze sie przydać...bo moze kiedyś je napełnię albo kamień będzie potrzebny do jakiejs innej, to samo z długopisami...skarpetkami nie do pary... itp itd :oops:

Batumi, wiesz co będzie jak będziesz starszą panią po 70-tce?
Będą Cię dźwigiem odgruzowywać :lol:
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

[poprzednia][następna]