Koty ks.Twardowskiego - Piękna - bez happy endu...str 12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 02, 2007 20:52 Jedzonko dla Pięknej

witam,cieszę się,że kocinka ma się lepiej !Jakiej karmy potrzebuje? lub konto na które można przelać kaskę na jedzonko,kubek jest super ile teraz wynosi jego cena na licytacji,bo jakoś nie mogę się tam dostać.Pozdrawiam . :D

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob lut 03, 2007 15:40

Witaj :D
Amica może w weekend nie mieć dostępu do netu, to ja odpoweim przynajmniej na jedno pytanie.
Skoro się zarejestrowałaś, to na aukcję kubka już się dostaniesz, i na każdą inną też :D
Aktualna cena to 30 zł.
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon lut 05, 2007 8:30

W sobotę byłam w azylu. Piękna robi postępy, po malutku, krok po kroczku. Pogłaskałam ją i nawet nie fuknęła :D Nie ponowiłam próby, bo ona pod dotykiem ręki kurczy sie i przyplaszcza do podłoża (siedziała sobie na kaloryferku). Ona bardzo potrzebuje czasu i miłości, na razie człowiek kojarzy się jej z samymi przykrościami (złapanie, zamknięcie w domu, zastrzyki itp). Nadal dostaje ornipural (Praksedo - wielkie dzięki!) i kroplówki, ale podskórne. Pani Irena mówi, że je ładnie, Hill's l/d bardzo jej smakuje. Ode mnie zjadla kilka kawałeczków mięsa, ale nie chciała z ręki - dopiero jak położyłam przed niaąto zjadła. Ona nadal jest zestresowana. Za tydzień będzie miała ponownie badanie krwi. Dziś kończą się aukcje na karmę, juz wiem, że na pewno wystarczy, przynajmniej na 2-3 kg jedzonka - bardzo dziękuję.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pon lut 05, 2007 8:44

Cos nie działa system powidomień.
Cieszę się z postępów Pięknej.
Będzie dobrze.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon lut 05, 2007 10:47

W sobotę zrobiłam kotce zdjęcia - aparatem w telefonie komórkowym, niestety :oops: ale lepsze to niż nic:

Obrazek

a tak prezentuje się w całości :wink:

Obrazek
Obrazek

Amica

Post » Pon lut 05, 2007 11:05

w sobote miałam przyjemnosc poznac Amice w azylu ;)
i potwierdzam - Piekna jest piekna ;)
te oczy... :love:

szkoda ze ona sie tak boi dotyku :( i tak juz jest lepiej...
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Pon lut 05, 2007 11:07

Śliczna Kicia....tylko baaardzo zestresowana.... :(
Amica, a czy istnieje możliwość podawania Pięknej leków homeopatycznych...? Żeby ten stres zlikwidować, bo wszyscy wiemy, że stres może kota zabić...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon lut 05, 2007 12:02 Absolutnie Piękna jest Piękna

Witam,jak już wspomniałam ,imię dla Pięknej nie wzięło się z nikąd ona jest oszałamiająco urodziwą koteczką,a ja chyba wygrałam licytację kubeczka ,ale proszę o podpowiedz co dalej ,tzn. na jakie konto przesłać kaskę ,pozdrawiam wszystkich . :D [/url]

biamila

Post » Pon lut 05, 2007 12:53

biamila do końca aukcji jeszcze ponad 2 godziny, prawie na pewno wygrałaś, ale musimy chwilę poczekać.
Wpłaty na karme będą na moje konto (pozostałe aukcje - na konto azylu) - dokładne rozliczenie z zebranych pieniędzy i wydatków znajdzie się w tym wątku. Kotka ma na razie jedzonko na kilka najbliższych dni, dokupię ile jeszcze będzie trzeba a reszta zakupionej, za bazarkowe pieniążki, karmy pojedzie z Piękną do nowego domu. Mam jeszcze kilka drobiazgów, wystawię je na inne wydatki Pieknej, ale najpierw podliczymy ile już mamy.
Z już zakończonych aukcji (moje i xandry) oraz z Funduszu Ratunkowego Dzidziulca zebrało się min. 380 zł (niektóre wpłaty są wyższe od wylicytowanych) - czekam na potwierdzenie wpłat przez p. Irenę. To są pieniążki, które poszły do azylu, głównie na koszty badań i leczenia...
Obrazek

Amica

Post » Wto lut 06, 2007 12:21

Z trzech (na razie :wink: ) aukcji na karmę leczniczą uzbierało się:
- broszka z kotkami - 25 zł
- kubek z podstawkiem - 50 zł
- figurka kotka w bucie - 10 zł
To spokojnie wystarczy na 2 kg Hill'sa l/d (już zamówiłam po cenie hurtowej ok. 50 zł), dalej będziemy zbierać i albo dokupię karmy albo kupię opakowanie Essentiale Forte (tylko muszę to skonsultować z wetem - cena ok. 40 zł za 50 kapsułek). Tak więc proszę o cierpliwość - myślę, że ostateczne rozliczenie będzie po zakończeniu wszystkich aukcji i po przenosinach Pikęnej do met.
Zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami wplaty z pozostałych aukcji sa przekazywane bezpośrednio na konto Azylu.
Obrazek

Amica

Post » Pon lut 12, 2007 8:55

Zgodnie z obietnicą przedstawiam rozliczenie - stan na 10 lutego:
Na karmę dla Pięknej wpłynęło 85 zł (szczegóły w poprzednim poście).
Poza tym anonimowa ofiarodawczyni podarowała Pięknej 3 kg opakowanie karmy Trovet HLD :lol:
Oba nienapoczęte opakowania karmy pojadą razem z kotką do nowego domu.

Wydałam:
Hill's l/d 2 kg - 51,51 zł bo dzieki uprzejmości jednej z forumowiczek udało sie kupic karmę w hurtowni.
Dodatkowo dokupiłam 65 dkg Trovetu HLD, żeby miala co jeść teraz, bedąc jeszcze w Azylu, zapłaciłam: 14,25 zł
Razem: 65, 76 zł
Zostało: 19,24 zł

Do tego dojdą pieniążki z aukcji kartek walentynkowych + z nowych aukcji, które wkrótce. Za uzbierane pieniążki kupię albo leki (jeśli będą potrzebne) lub dokupię karmę weterynaryjną.
Obrazek

Amica

Post » Pon lut 12, 2007 14:31

Piękna jest Piękna - bardzo dużo miziania dla niej, ale nie przemęczać, mam nadzieję, że przekaz dla niej ode mnie dotarł...

Mam wielkie nerwy na wszelkich zakonników, jak mogli wyrzucic te koty po śmierci opiekuna? To ma być miłość bliźniego?

dedi

Od: Pt maja 26, 2006 10:39

Post » Pon lut 12, 2007 14:43

dedi ja mam wielki kłopot, żeby sprawdzić z p. Irena przelewy, a i nie o wszystkich wiem. Nie potwierdzam tu wpłat na konto fundacji, żeby nie robic zamieszania i nie pomylić czegoś. W imieniu p. Ireny serdecznie dziękuję wszystkim ofiarodawcom.
A dla wszystkich - najnowsze zdjęcie Pięknej

Obrazek

Nie najlepsze, ale widac na nim, że kotka nie jest juz taka spięta, leżała sobie na kaloryferku, lapki wyciągniete - na lewej "łysinka" po wenflonie.
Obrazek

Amica

Post » Pon lut 12, 2007 15:00

Ale ale widze, ze mozna ja adoptowac wirtualnie? Czy już ktos adoptował? Ja nad tym myślę, bo na wiecej kotów w domu mi nie pozwolą, ale musze jeszcze poczytać na czym to dokładnie polega...
Ja tam Pieknej rzycze normalnego domku :lol:

dedi

Od: Pt maja 26, 2006 10:39

Post » Pon lut 12, 2007 15:07

:D witam,cieszę się bardzo,że sprawy mają się coraz lepiej,a Piękna jest oszałamiająco urodna :D ,mam nadzieję,że będzie jej super w nowym domku ,chyba tak będzie ,bo jest to kotka pod specjalną" pieczą " :D

biamila

[poprzednia][następna]