4kotki i czipsy - Czesio na wywczasach.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw paź 26, 2006 23:44

paulinatob pisze:
safiori pisze:Paulina aż wstyd się przyznać ale ja dopiero dzisiaj dostałam olśnienia co to za czipsy u ciebie :oops: Zawsze się zastanawiałam co to a dzisiaj eureka nareszcie wiem. :D

:ryk: :ryk: :ryk:

Ładnie to się tak śmiać ze starszej spostrzegawczej kobiety :roll: :twisted: ale jak to się mówi lepiej późno niż wcale. :D
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Sob paź 28, 2006 1:09

Dzisiaj Kropeczka coś psika i noskiem ciągnie, chyba po tym szczepieniu. Biedulinka moja kochana - mam tylko nadzieję, ze jej szybko przejdzie.
Pozdrawiam
Paulina z Abi, Laylą, Halo i Teodorkiem.

paulinatob

Od: Sob lip 15, 2006 10:57

Post » Śro lis 01, 2006 20:39

Dzisiaj moje koty dały mi do myślenia - chyba nastąpił jakiś przewrót w kocim stadzie którego albo ne zauważyłam wcześniej albo nastąpił on dzisiaj, ale od jakiegoś czasu się już na to zanosiło.
Haluś został szefem.
Dzisiaj rano dośc długo nie mogłam się z piernatów wygrzebać i całe psio-kocie stado zgromadziło się już w okolicach mojego łóżka. haluś wpakował się na poduszkę i zaczął głośno mruczeć - a Czesiek usiadł na stoliku obok i pogłaskany też zaniósł się donośnym mrrrrummmmrrrruuuum. Na to Haluś wystawił łapkę i próbował go dosięgnąć pazurem a Czesiek... Czesiek pochylił się nad młodym i zaczął go lizać po głowie i uchu... 8O zrobiłam tak 8O i tak 8O

W południe natomiast przyszli goście i było małe zamieszanie na korytarzu co wprowadziło lekką panikę u kotowatych - i wtedy to przyłapałam Halusia na gorącym ucznku: sikał na psie posłanie. I teraz już głupiałam do reszty - czy moze to on zasikiwał psie pontony wcześniej a ja obwiniałam za to Cześka boguducha winnego?
A moze to przez to zamieszanie tylko ten jeden raz obawiał się iść do kuwety i zrobił tam gdzie mu było łatwiej?

Czesiek na pewno spotulniał, wygrzeczniał, zrobił się miziasty miś-kuleczka - szlaban ma na wychodzenie już ze 2 iesiące jak nie dłuzej i zdecydowanie korzystnie wpływa to na jego charakter. Przyjaźnie obwąchuje sobie Kropkę, pobiegnie czasem za plastikową nakrętką i pobawi się sznureczkiem, większość dnia przesypia na szafie jak na dorodnego kota przystało.
Pozdrawiam

paulinatob

Post » Czw lis 02, 2006 16:29

Przeglądając stare zdjęcia natrafiłam na takie oto, które mnie bardzo rozczuliło - maleńki Haluś z Abiśka nie maleńką może ale też nie taką dużą jak jest teraz :wink:

Obrazek

Koty dostały dzisiaj hamak na kaloryfer - ciekawe kiedy się przekonają? Na razie każdego po kilka razy włożyłam, posiedziały chwilkę ale poschodziły.
Pozdrawiam

paulinatob

Post » Sob lis 04, 2006 22:05

Hamak jest ciągle nieodwiedzny z własnej nieprzymuszonej woli, musze chyba jakies kocimiętkowe kople kupić.
Oto Czesiek - przez chwilkę w nim siedział (wożony przeze mnie) ale po chwili już go tam nie było...

Obrazek
Pozdrawiam

paulinatob

Post » Nie lis 05, 2006 1:28

To gapole żę nie chcą korzystać z hamaczka. Może muszą się przyzwyczaić do faktu że jest w domu, może nie lubią nowości i hamaczek musi nabrać mocy urzędowej. :wink:
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Pt lis 10, 2006 2:44

Te zdjęcia chyba nie wymagają komentarza :D

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam

paulinatob

Post » Pt lis 10, 2006 3:13

paulinatob pisze:Te zdjęcia chyba nie wymagają komentarza :D

A właśnie, że nie! :)
Bo to przecież koncertowy przykład na to, jak to koty przegryzają grdykę i w ogóle rzucają się na małych ludzi i ich mordują :twisted: :wink: :)
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pt lis 10, 2006 9:26

Zjęcia cudne :1luvu: :1luvu: Halo najlepsza opiekunka do dziecka. Kołderkę musiał poprawić. :D :D :D
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Sob lis 11, 2006 2:32

smil pisze: to przecież koncertowy przykład na to, jak to koty przegryzają grdykę i w ogóle rzucają się na małych ludzi i ich mordują :twisted: :wink: :)

No a jakże. Bo wogóle to ludzina to najlepszy pokarm dla kota :twisted:

Kropka natomiast odkryła wózek. I pakuje się do niego ale nie do środka gondoli tylko pod nią, tam gdzie jest miejsce na różne drobne klunkry. Mam tylko nadzieję, ze nie wyjedzie kiedyś tak na spacer... :roll:
No i Kropka siedziała dzisiaj z własnej nieprzymuszonej woli w hamaczku.

Od 2 tygodni już mieszka u nas moja mama, zeby przy mojej małej siostrzenicy Zuzance pomóc - i dzisiaj stwierdziła "ten Haluś to rzeczywiście nadzwyczajny kotek" :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam

paulinatob

Post » Nie lis 12, 2006 13:02

Gratuluję Zuzanki!!!!! :D :D :D To wreszcie wiem, ze masz siostrzenicę a nie bratanka...
No i wreszcie koty mają świeżą ludzinę, bo wiadomo starej i żylastej nie ruszą.... 8) :D
Kropka ty sie z tym wózkiem nie wyglupiaj, na zewnatrz , zimno, strasznie i naprawde niezbyt fajnie...podziwiaj Zuzię- jak się dobrze wkręcisz to mała może ci zostawi ten pojazd jak już nie będzie potrzebny 8) :D

A mama to bardzo mądra kobieta jest.... :D

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

Post » Czw lis 23, 2006 10:43

Dokociłam się :D
Od wczoraj mieszka z nami małe, czarne i cudowne.
Małe czarne umie o siebie zadbac - jakies 2 tygodnie temu wlazło pod nogi TZtowi mojej znajomej i usilnie nie dało sie tam zostawić. małe czarne zostało przechowane u forumowej Mysi - Mysia strasznie Ci dziękuję :D
Male czarne dostało na imię Michałek.
I nie wiem czy tak zostanie...

Jest bombowy.
Biorac pod uwagę, ze trafił w trudne warunki - straszne psy i groźne kocury a do tego menda Kropka, która od kilkunastu godzin za nim łazi i nie spuszcza go z oka - radzi sobie znakomicie. Wszamał kolacje i śniadanie, pogrzebał w tymczasowej kuwecie, którą mu postawiłam w pokoju - ale ją zignorował ostatecznie i w nocy odwiedził główną toalete rezydentów w kuchni 8)
Mam nadzieję, ze stresy szybko miną, że zobaczy, że moje psy są dla kotów niegroźne a i Halo mu odpuści (bo na razie sie wścieka).
Ale najbardziej ze wszystkiego zoskoczył mnie Czesiek - gdyż Czesiek nowym kotem jest zafascynowany, oglada go z uwagą ale spokojnie, bez napięcia. Normalnie fenomen 8O gdyż Czesiek dotychczas bardzo żywiołowo reagował na pojawiające sie nowe koty w domu - reagował wscieklością i fochem.

Na razie nie zrobiłam Michałkowi zdjęć w nowym domku. U mnie :D
Mam tylko te - które dostałam od Mysi na zachętę :P
jak widać zachęta było skuteczna :lol: :lol: :lol:

Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam

paulinatob

Post » Czw lis 23, 2006 10:48

Gratulacje :!: :!: :!: kociołek śliczny czarny węgielek. No nie dziwie się że się w nim zakochalać, :D :D :D Toż to Ryszard Lwie Serce że nie boi się twoich potworów :wink:
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Czw lis 23, 2006 10:51

Dzięki :D
No nie boi to za dużo powiedziane - on sie boi i w związku z tym bardzo groźnie im grozi 8) I chyba jest dość w tym grożeniu przekonujący :lol:
Pozdrawiam

paulinatob

Post » Czw lis 23, 2006 11:34

No i dobrze niech sie go boją :D :D :D :D :D
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

[poprzednia][następna]