BIORĘ CIĘŻARNĄ KOTKĘ - POMÓŻCIE!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 02, 2006 22:52

XAgaX pisze:najczęściej w takich przytuliskach jak to, z którego bierze kota Wielbłądzio, przeżywają ten wiek - i liczba zwierząt wzrasta lawinowo :(

XAgaX, nie mow mi, ze mamy na mysli znane nam miejsce,obu :( :(
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Nie kwi 02, 2006 22:54

ja nic nie sugeruję, naprawdę... :wink: tylko patrząc na mój podpis jakoś chyba w to obie nie wierzymy :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie kwi 02, 2006 23:00

XAgaX pisze:ja nic nie sugeruję, naprawdę... :wink: tylko patrząc na mój podpis jakoś chyba w to obie nie wierzymy :(

XAgaX, dobrze wiesz dlaczego ciagle tam brakuje na sterylki :? :(

Pewnie, ze to powinno byc pod scisla kontrola, zakaz przyjmowania. Nie powinno byc schronisk, przytulisk bez kontroli..i nakazow sterylizacji. To sa rozmnazalnie a nie schroniska. :cry:

ARKA

Post » Nie kwi 02, 2006 23:03

z tego co wiem, nowe zwierzęta juz praktycznie nie są przyjmowane :)

Wydaje mi się, że akurat zakaz nazwijmy to posiadania więcej niż x zwierząt i nakaz sterylizacji udałoby się w miarę prosto wyegzekwować... tylko trzeba zmienić prawo :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Nie kwi 02, 2006 23:04

XAgaX pisze:
ARKA pisze:
XAgaX pisze:Może i mają - tylko kasy z powietrza niestety nie :( Miejskie schroniska ogólnie sterylizują- z nielicznymi wyjątkami najczęściej w biedniejszych regionach, za to z prywatnymi różnie bywa... :(

XAgaX, roznie bywa bo to jest zbieractwo zwierzat i udreczanie ich.
Przestalam juz na to patrzec 'jako dobre serce dla zwierzat' trzeba miec granice-czarna kreske, ktorej sie nie przekracza. Zyc z dnia na dzien, to moze czlowiek-sam decyduje o swoim zyciu i losie ale nie wolno w to wciagac jeszcze zwierzeta. Jakos to bedzie-a wiadomo jak to 'jakoś' wyglada :( :(

Masz rację, NIESTETY, ale tak to wygląda :cry:

no chyba żeby prawnie zakazać takiego zbieractwa... ale co wtedy z tymi zwierzakami :?: :?:

Nie wiem czy nie maja lepiej tam gdzie poprostu sa-na ulicy. Przynajmniej nie zyja w scisku, smrodzie, walce o jedzenie.

ARKA

Post » Nie kwi 02, 2006 23:06

No i nie rozmnażają się tak na potęgę...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie kwi 02, 2006 23:11

o które schronisko chodzi?
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie kwi 02, 2006 23:12

zapraszam zrobić :klik: w link z mojego podpisu ;) :D
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon kwi 03, 2006 13:07

prawdopodobnie:

Kotka ma być ze schroniska w Radomiu
Fundacja zaoferowała pokrycie kosztów sterylki aborcyjnej w schronisku
a więc nie o koszt zabiegu tu chodzi
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pon kwi 03, 2006 13:18

Maryla pisze:prawdopodobnie:

:strach: czyli mogąc wysterylizowac kotke w schronisku, włascicielka się na to nie sgodziła, dobrze rozumiem?

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Pon kwi 03, 2006 13:24

Ivette pisze:

:strach: czyli mogąc wysterylizowac kotke w schronisku, włascicielka się na to nie sgodziła, dobrze rozumiem?

Może inaczej. Czy schronisko zgodzi się wysteryliować tę kotkę z pomocą fundacji bez zgody przyszłej opiekunki, która do nieczego nie jest tu potrzebna ? Teoretycznie to ich obowiązek przecież. Nie powinni wydawać kotki w ciąży.

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon kwi 03, 2006 13:27

Ivette pisze:

chyba chodzi o to że podobno schroniska nie mają pieniędzy na sterylki
w związku z czym usypiają ślepe mioty po urodzeniu (czy to jest taniej?)
dlatego dostały propozycję sfinansowania tego zabiegu
a co z ta ofertą zrobią - nie wiadomo
być może to że ktoś chce zabrać kotkę, nawet ciężarną to dla nich lepsze wyjście
statystycznie lepsze wyjście
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pon kwi 03, 2006 13:30

podswiadomosc pisze:
Wielbłądzio pisze:3. Ja wiem co innego na temat sterylek w późnej ciąży. A ponieważ jedno mówią to, a inni co innego, będę się trzymała tego, co sama wiem.

Pozdrawiam

Witaj , dopiero teraz przeczytalam wątek .Bardzo sie ciesze i gratuluję przyjęcia kotki:) W czwartek sterylizowalam kotke w bardzo wysokiej ciązy ( jakies 2 dni przed porodem). Bylo mi cieżko ..zreszta chyba kazdej z nas jest trudno .. Dzis kotka czuje sie znakomicie. Dzieki tej sterylizacji dalam dom dwóm innym biedym , bezdomym, chorym kotkom spod mojego bloku. Gdyby male pojawily sie na swiecie, te dwie kotki nie mialy by dzis schronienia....
Nigdy niestety nie bedzie pewnosci czy domy , ktore bys znalazla dla swoch maluchow beda w pelni odpowiedzialne.
W calego serca namawiam cie na sterylizacje. Zrob to , a potem dalącz do nas i pomagaj tym ,ktore juz sa na swiecie i cierpia , sa samotne i opuszczone.
Niebawem nastapi "wysyp" kociat .... Codzien rano ide karmic koty i ze strachem patrze ile kotek przyszlo , ktora jest grubsza itd. To jest straszne , bo my walczymy o kazda zlotowke, zeby tylko udalo nam sie wysterylizowac jak najwiecej kotek ...zeby tylko maluchow nie przybywalo. Prosze cie , pomoz nam ..

Witaj gratuluję przygarnięcia kotki,prosze przeczytaj to uważnie i inne odpowiedzi , rozumiem to trudna decyzja ale jest to najlepsze rozwiązanie w obecnej sytuacji, swoją decyzja zwiększysz bezdomność , życie składa sie z trudnych wyborów ten niewątpliwie taki jest ale powoływanie na świat kolejnych miotów nie jest aktem dobroduszności,a wręcz odwrotnie :(

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Pon kwi 03, 2006 13:30

Marylo, zrobiłaś co mogłaś. Autorka w innym wątku już cieszy się z kociąt, więc chyba nic tu po nas. Wytniecie inną koteczkę. Trzymaj się.

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon kwi 03, 2006 13:34

Chiara pisze:Marylo, zrobiłaś co mogłaś. Autorka w innym wątku już cieszy się z kociąt, więc chyba nic tu po nas. Wytniecie inną koteczkę. Trzymaj się.

:( szkoda ze do ludzi tak malo dociera :(

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

[poprzednia][następna]