Dzisiejsza wystawa kotów. [trochę długie]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 14, 2005 0:43

W takim razie wszystkich pomysłodawców zapraszam do realizacji swoich pomysłów podczas organizowania kolejnej wystawy. Chociażby w Krakowie.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pon lut 14, 2005 0:53

Oberhexe, kiedy jest ten nieszczesny Kraków??? Do Opola nie dojade (w tym czasie jestem na psiej wystawie w Katowicach), a poza informacją, że Kraków jest w czerwcu nic więcej nie znalazłam :?

DeDe

Od: Wto lis 02, 2004 19:26

Post » Pon lut 14, 2005 0:54

http://www.shkrp.net/wystawy.htm

Kraków, 4-5 czerwca 2005
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Od: Nie kwi 13, 2003 0:05

Post » Pon lut 14, 2005 1:32

kolejne wystawy to:

19-20 marca OPOLE
2-3 kwietnia WARSZAWA
23-24 kwietnia SZCZECIN
14-15 maj ŁÓDŹ

jest sporo czasu, wielu chętnych aby cos zrobić....

tylko dobry koordynator potrzebny

koc-cat

Od: Sob lis 13, 2004 14:00

Post » Pon lut 14, 2005 8:09

mara pisze:Jednej rzeczy nie rozumiem . Na wystawie mogą być tylko koty zgłoszone do oranizatora. Zgłoszenie musi być opłacone.
To moje pytanie jest takie: czy zgłaszane są na wystawę koty bez rodowodów, czy też są one przemycane.
A może są zgłaszane w grupie kotów domowych - wtedy to już tylko problem kupującego,że chce kupić kota domowego za np. 600,oo

już Ci mówię - na wystawie jest kot zarejestrowany i reklama - koty bez rodowodu np. z niezarejestrowanego krycia siedzą w domu

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Pon lut 14, 2005 8:37

TŻ Oberhexe pisze:
Tez_Kaska pisze:
TŻ Oberhexe pisze:I tak nie rozwiąże to problemu tych "chodowców", którzy nie są nigdzie zarejestrowani... Tak długo, jak polskie prawo dopuszcza rozmnażanie i sprzedawanie zwierząt bez ładu i składu, wszystkie te akcje będą walką z wiatrakami...

Na tej wystawie mogli wystawiac hodowcy niezarejestrowani????? vide:pierwszy post

Pokaż mi proszę, z czego to wywnioskowałaś.

Rozwiązanie kwestii nieuczciwości hodowców zarejestrowanych nie rozwiąże problemu tych, którzy nawet się nie próbują podpinać pod żaden związek, a którym zakazać czy nakazać czegokolwiek w Polsce nie może żaden związek.

Prosze Cie uprzejmie: Krok pierwszy,post pierwszy: zdefiniowanie problemu hodowcow ktorzy sprzedawali kociaki z rodowodem lub bez podczas wystawy. Krok drugi: piszesz o niemoznosci rozwiazania problemu "chodowcow' niezrzeszonych. Krok trzeci: moje pytanie czy podczas wystawy mogli wystawiac swoje koty hodowcy niezrzeszeni ( w domysle: pseudohodowcy, gnebiciele kociego rodu). Krok czwarty: brak Twojej odpowiedzi na temat. Krok piaty: moje domniemanie graniczace z pewnoscia: nieuczciwymi handlarzami kociat bez lub z rodowodem byli zrzeszeni hodowcy ktorzy swoj proceder uprawiali na niemalze na oczach zwiazku (jesli zwiazek moze miec oczy :) )
Jesli gdzies sie pomylilam w rozumowaniu to uprzejmie prosze o korekte.

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Pon lut 14, 2005 9:17

Łukasz pisze:No niech mi będzie wolno dolać oliwy do ognia. To przegląd pierwszych kilku stron:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41063700
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42018724
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41524976
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41893647
Nie chce robić reklamy, lecz pokazać skalę zjawiska. Może ktoś napisze do administratorów allegro?

Dlaczego uważasz że KTOŚ powinien?
Dlaczego sam nie napiszesz?

Czy to nie jest lekka spychologia? ;)

Ska

Od: Sob lut 28, 2004 20:40

Post » Pon lut 14, 2005 9:35

Ska pisze:
agal pisze:
Ska pisze:Coz, ja troche nie rozumiem po co te dyskusje skoro wszyscy stoimy po tej samej stronie barykady.
Czy ktos uwaza ze jest cos niehalo z pomyslami Wojtka?
Jesli tak, to co konkretnie?

Wiesz, co jest niehalo z pomysłaem Wojtka i kilku jeszcze innych osób wypowiadających się w tym wątku? Że są pomysłami. Potrzeba do tego realizatora. Ja naprawdę chętnie wydrukuję i powielę 500szt artukułu rasowy=rodowodowy, tylko niech ktoś stanie i go rozdaje, bo tak się składa, że będąc na wystawie mam wiele innych związanych z wystawianiem kotów rzeczy do załatwienia.

Chcecie coś zrobić? To proszę - zróbcie. Nie gadajcie nam, że trzeba - tylko działajcie. Bo my działamy :D Jeśli i Wy się dołączycie - będzie nas więcej. I może w końcu cos zawalczymy.

A.

Agal, jakos dziwnie odbietam Twoj post.
Zapewne to Internet powoduje znieksztalcenie.

Ula - to pewnie moje zmęczenie... Do tego rozdrażnienie być może, że świata nie mogę zbawić. Naprawdę wiem, jak dużo zrobiłaś i robisz. Ja po prostu mam dość słuchania pomysłów choćby nie wiem, jak dobre były. Potrzebny jest działacz. Osoba, która powie, tak jak Jana - ja rozdam ulotki. A oprócz Rasowy=rodowodowy polecam Waszej uwadze artykuł Zanim kupisz kociaka

Wystawy są nie tylko w Warszawie. Sądzę, że nasi klubowicze będą na wszytskich wystawach w Polsce i chętnie spotkają się chętnymi do działania forumowiczami. My zapewnimy druk, a Wy kolportaż - co Wy na to?

A.

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Pon lut 14, 2005 10:19

Kocurro pisze:
mara pisze:Jednej rzeczy nie rozumiem . Na wystawie mogą być tylko koty zgłoszone do oranizatora. Zgłoszenie musi być opłacone.
To moje pytanie jest takie: czy zgłaszane są na wystawę koty bez rodowodów, czy też są one przemycane.
A może są zgłaszane w grupie kotów domowych - wtedy to już tylko problem kupującego,że chce kupić kota domowego za np. 600,oo

już Ci mówię - na wystawie jest kot zarejestrowany i reklama - koty bez rodowodu np. z niezarejestrowanego krycia siedzą w domu

Ależ może być o wiele prościej - kociaki są wystawiane jako miot w kategorii 3-6 miesięcy, są tak młode, że rodowodu jeszcze nie mają wyrobionego - nawet jeśli są z legalnego krycia. Obok mnie Pani sprzedająca NFO mówiła swojej klientce, że oto ma do sprzedania maluchy, ale nie mają jeszcze rodowodu, bo nie zdażyła przed wystawą wyrobić i że rodowody dopiero za jakiś czas będzie dla nich miała.

A ja mam pytanie: czy sprzedaż kotów bez rodowodu po rodowodowych rodzicach jest PRAWNIE nielegalna, czy to tylko kwestia etyki?
* * * * * * *
pozdrawiam,
Marianna
@}-,-`--
http://hebe.art.pl
Obrazek

Marianna

Od: Wto sty 25, 2005 18:52

Post » Pon lut 14, 2005 10:41

Tez_Kaska pisze:Prosze Cie uprzejmie: Krok pierwszy,post pierwszy: zdefiniowanie problemu hodowcow ktorzy sprzedawali kociaki z rodowodem lub bez podczas wystawy. Krok drugi: piszesz o niemoznosci rozwiazania problemu "chodowcow' niezrzeszonych.

Napisałem, że wprowadzenie restrykcji związkowo-wystawowych nie rozwiąże problemu "chodowców" niezrzeszonych, czyli tych, którzy na wystawach po prostu się nie pojawiają... Bo to jest oczywiste.
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Od: Nie kwi 13, 2003 0:05

Post » Pon lut 14, 2005 10:48

koc-cat pisze:kolejne wystawy to:
19-20 marca OPOLE

Kurcze, to u nas. W okrąglaku?
Czy juz wiadomo w jakich godzinach?
Korci mnie, zeby się przykulać z Alyenem... nigdy jeszcze nie byłam na kociej wystawie
(przepraszam, ze tak ni z gruszki ni z pietruszki w tej powaznej dyskusji, ale nie wiem gdzie szukac tych informacji :oops: )

nongie

Od: Nie wrz 26, 2004 14:39

Post » Pon lut 14, 2005 10:58

TŻ Oberhexe pisze:
Tez_Kaska pisze:Prosze Cie uprzejmie: Krok pierwszy,post pierwszy: zdefiniowanie problemu hodowcow ktorzy sprzedawali kociaki z rodowodem lub bez podczas wystawy. Krok drugi: piszesz o niemoznosci rozwiazania problemu "chodowcow' niezrzeszonych.

Napisałem, że wprowadzenie restrykcji związkowo-wystawowych nie rozwiąże problemu "chodowców" niezrzeszonych, czyli tych, którzy na wystawach po prostu się nie pojawiają... Bo to jest oczywiste.

Tylko ten watek zaczal sie od hodowcow zrzeszonych - chyba ze sie myle?

Liwia

Post » Pon lut 14, 2005 10:59

Marianna pisze:
Ależ może być o wiele prościej - kociaki są wystawiane jako miot w kategorii 3-6 miesięcy, są tak młode, że rodowodu jeszcze nie mają wyrobionego - nawet jeśli są z legalnego krycia. Obok mnie Pani sprzedająca NFO mówiła swojej klientce, że oto ma do sprzedania maluchy, ale nie mają jeszcze rodowodu, bo nie zdażyła przed wystawą wyrobić i że rodowody dopiero za jakiś czas będzie dla nich miała.

Czasem rodowody przychodzą później - i to jest prawda. Ale te kocieta nie mogłyby być wystawione jako miot, gdyby nie było karty miotu w z związku. Czyli są jak najbardziej rodowodowe, tylko rodowody fizycznie nie dotarły jeszcze.

A ja mam pytanie: czy sprzedaż kotów bez rodowodu po rodowodowych rodzicach jest PRAWNIE nielegalna, czy to tylko kwestia etyki?

O to właśnie sie wszystko rozbija. Jest legalna.
Czasem marzy mi się, żeby było jak w niektórych stanach USA: masz zwierzę niekastrowane = jesteś hodowcą, musisz udokumentować pochodzenie szczeniaków/kociaków i płacić kary pieniężne :!: za np. trzymanie zwierząt w złych warunkach,
Tyle, że mam podejrzenia, że w naszych warunkach byłoby to prawo martwe.

Oberhexe

Post » Pon lut 14, 2005 11:14

Tez_Kaska pisze:
TŻ Oberhexe pisze:

Tak, zaczął się, ale na hodowcach zrzeszonych się nie kończy. Czytając miau już przez jakiś czas, powinnaś to doskonale wiedzieć.

A co do pouczeń łukasza - uważam, ze są nie na miejscu ze strony człowieka, który sam włożył pseudohodowcy najlepszy argument za jego procederem - finansowy. I to mimo wiedzy, któą miał podaną na tacy.
Takie właśnie rzeczy mnie wpieniają do białości: tworzenie popytu na zwierzęta nibyrasowe, mimo dostępu do informacji

Oberhexe

Post » Pon lut 14, 2005 11:18

Oberhexe pisze:
Tez_Kaska pisze:
TŻ Oberhexe pisze:

Tak, zaczął się, ale na hodowcach zrzeszonych się nie kończy. Czytając miau już przez jakiś czas, powinnaś to doskonale wiedzieć.

A co do pouczeń łukasza - uważam, ze są nie na miejscu ze strony człowieka, który sam włożył pseudohodowcy najlepszy argument za jego procederem - finansowy. I to mimo wiedzy, któą miał podaną na tacy.
Takie właśnie rzeczy mnie wpieniają do białości: tworzenie popytu na zwierzęta nibyrasowe, mimo dostępu do informacji

Moim zdaniem Lukasz - wlasnie po lekturze forum - mial prawo byc zdziwiony ze taki proceder kwitnie wsrod zrzeszonych hodowcow. Ponadto, wciaz moim zdaniem, pierwsze trzeba zrobic porzadki na wlasnym podworku....

Liwia

[poprzednia][następna]