bylo: koci niemowlak, jest: juz duza panna :-)))-sa fotki!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 15, 2004 12:43

anna57 pisze:No Nika, przecież mówiłam, że się zaprzyjażnią wszyscy razem, tylko trzeba czasu.. Widzisz, nawet Pyrka już się łamie..Dawaj zdjęcia malucha, ale już :wink: :D :D

Pyrce nawet sie zdarza polizac mala pod ogonkiem, ot tak jakby przypadkiem :lol: Jest nia zainteresowana, ale czesto warczy, na co Chrupka wycofuje sie rakiem, co Pyrce bardzo schlebia :lol: Gutek nie wycofuje sie w takiej sytuacji, tylko napada i bawic sie chce :wink:
Na dodatek Chrupka bardzo uzdrowila relacje Pyrki z Gutkiem. Gucio dal Pyrce spokoj, a jej zaczyna tego brakowac :twisted: Zaczepia go, zaczyna bawic sie sama, jak za dawnych czasow 8O
No mowie wam.... taka mala szprotka, a postawila dom na glowie :lol:
Fotki beda, moze wieczorem znajde czas
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Pon paź 18, 2004 13:58

i co nowego u malej slychac, czekam na fotki z niecierpliwoscia.

Mje malenstwo ma juz 2 miesiace! Wreszcie! A teraz juz nie umiem sie doczekac jak bedzie mial tak z piec ;)
Ale i tak jest kochany, takie malenstwo to mozna obserwowac godzinami. Ale bedzie z niego urwis w sam raz pasuje do Szkaradki :D razem jedza z miski, razem sie bawia i razem BROJA. sa niesamowicie w duecie.
Maja jest raczej spokojna i niesmiala dlatego gdy np. otwieramy drzwi do pokoju do ktorego koty nie maja wstepu-trzyma sie z daleka bo wie ze i tak bedzie wygoniona, Za to Szkaradka myk i juz chowa sie za meblami w zakazanym pomieszczeniu robi to razem z nia Rylko ktory mimo rozmiarow jest nieslychanie zwinny.
Jakie bylo moje zaskoczenie kiedy wczoraj poraz pierwszy zobaczylam go na parapecie jak wyzeral sucha karme kocic 8)

Pozatym zaczal zmieniac kolor futra, na poczatku byl whiskasowy z rudawa poswiata. A teraz coraz bardziej rudzieje. Na bialym brzusiu przy czarnych cetkach robia sie delikatno rudawe wloski, mimo to coraz bardziej widoczne sa piekne pregi a nawet cetki 8O

Moje kochane kocisko..... moglabzm o nim pisac i pisac
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Nie odmawiaj, nie mów nie
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Od: Pt sty 10, 2003 20:42

Post » Pon paź 18, 2004 14:10

nie mialam czasu zajac sie zdjeciami :cry: Pelna karta juz, wyladowac, obrobic i wrzucic.. a tu czasu brak
Mala ma 6 i pol tygodnia. Bryka juz po mieszkaniu, nauczyla sie schodzic po schodach. Wyglada przy tym jak maly kamikadze :lol: Opanowala juz kanapy, fotele, wlazi po tapicerce, a zlazi skaczac :lol: Umie juz sie jezyc, ale wyglada jak wyliniala szczotka do butelek :D Bawi sie wszystkim, zasypia wszedzie... no mala rozrabiaka. Gucio ja wszystkiego uczy, pokazuje sposoby na zabawe- mozna obserwowac godzinami 8)
Wczoraj wyladowala w wannie i nie umiala wyjsc, a potem za pralka i tez nie umiala sie wydostac...... co za szperacz :twisted:
Jak chce spac, to laduje sie na mnie wlazac po nogawce (dobrze, ze po domu rajstop nie nosze :twisted: ) albo zasypia na pierwszy po drodze fotelu :)
Mleczko dalej z butelki, bo tak jej wygodniej. Z miski bardziej stale pokarmy. Pije z psiej miski, przytula sie do Wery :lol: , zalatwia sie do kuwety doroslych kotow 8O Przyswoila zmiane zwirku bez problemow. U siebie ma drewniany, a na dole jest Benek zbrylajacy. Kopie jak kopara :lol: No i jak jest spiaca, to robi mi "piling" twarzy, po czym zasypia :)
Obrazek

Nika Łódź

Post » Pon paź 18, 2004 22:59

sa fotki :D

W tym miejscu najczesciej sypiam, a ta pozycja to jedna z ulubionych :lol:
http://upload.miau.pl/29206.jpg

to moje drugie ulubione miejsce do spania, gdy pańcia musi miec 2 rece wolne :oops: No i ta pozycja...... bo lubie spiąc miec swa pańcie "pod reka" :twisted:
http://upload.miau.pl/29209.jpg

bede miala zielone oczy? nieeeeeeee chyba jednak zolte (trzecie zolte oczy w domu :? )
http://upload.miau.pl/29207.jpg

"Gutek.......no zlituj sie chlopie :evil: " czyli Chrupce oczy wylaza od gutkowego wylizywania :lol:
http://upload.miau.pl/29210.jpg

Obudzi sie, czy nie obudzi? :twisted:
http://upload.miau.pl/29212.jpg
Obrazek

Nika Łódź

Post » Pon paź 18, 2004 23:53

Malutka jest prześlicza :D A to zdjęcie boskie :D http://upload.miau.pl/29206.jpg
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto paź 19, 2004 0:19

anna57 pisze:A to zdjęcie boskie :D http://upload.miau.pl/29206.jpg

tez parsknelam smiechem, jak je na monitorze ujrzalam :lol:
Obrazek

Nika Łódź

Post » Wto paź 19, 2004 6:34

Sama slodycz :-)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto paź 19, 2004 15:13

Jednak to Gutkowe wylizywanie Małej służy, bo rośnie jak na drożdżach :lol:

Oby tak dalej :ok:

MonikaJ

Od: Czw wrz 09, 2004 22:41

Post » Wto paź 19, 2004 15:45

MonikaJ pisze:Jednak to Gutkowe wylizywanie Małej służy, bo rośnie jak na drożdżach :lol:

oj sluzy:) Ostatnio ja wazylam, 610 g, miala wtedy 6 tygodni :)
Dzis zauwazylam cos, co mnie zamurowalo 8O
PYRKA BAWILA SIE Z CHRUPKA :!: :!: :!: 8O
Robila to bardzo nieporadnie, jakby nigdy tego nie robila, takie niesmiale to bylo i pelne uroku, ot takie male gonitwy, gora 2 metry, ale w wydaniu Pyrki to OGROMNY POSTEP :!: :!: :!:
Obrazek

Nika Łódź

Post » Wto paź 19, 2004 18:32

No, widzisz, teraz będzie już z górki :D :D
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto paź 19, 2004 19:54

Brawo dla Małej :D

Widać nie tylko TŻeta sobie owineła wokół pazurka :twisted:

Jeszcze trochę i wszyscy w domu będą chodzić jak w zegarku :twisted:

MonikaJ

Od: Czw wrz 09, 2004 22:41

Post » Wto paź 19, 2004 19:58

Coś mi się widzi, że Chrupka to taki mały, dobry duszek w kociej skórce :D .
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto paź 19, 2004 20:28

MonikaJ pisze:Widać nie tylko TŻeta sobie owineła wokół pazurka :twisted:

Jeszcze trochę i wszyscy w domu będą chodzić jak w zegarku :twisted:

TZ rozplywa sie na jej widok, wita z nia wylewnie i teksty "tatus wrocil" sa na porzadku dziennym :twisted: Mala jest tak slodka, ze nie mozna byc na nia obojetnym :wink:
Gutek juz utopiony na amen :twisted:
Ja mam bardziej "praktyczny" stosunek, bo ja karmie, sprzatam itp., ale uwielbiam, jak sie przytula do mej twarzy. Jest wtedy taka czula i krucha..... miod :wink:
Pyrka jest juz urabiana, a Werze to wszystko jedno :wink:
Obrazek

Nika Łódź

Post » Wto paź 19, 2004 20:29

:D
Mala jest sliczna, tak BTW :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto paź 19, 2004 20:31

MariaD pisze:Coś mi się widzi, że Chrupka to taki mały, dobry duszek w kociej skórce :D .

no takiej malej kruszynce udalo sie skruszyc meskie serce, rozkochac w sobie kocura, rozruszac samotnice i zlosnice..... same korzysci :)
Podczas obserwacji Gutka, jak sie opiekuje mala, jak jest madry, cierpliwy i wyrozumialy, doszlismy do wniosku, ze on w poprzednim wcieleniu musial byc czlowiekiem 8O Nigdy nie widzialalam tak madrego kota, a malo widzialam, bo tylko kilka szt :twisted:
Obrazek

Nika Łódź

[poprzednia][następna]