Alfred kot poniewierany przez starsza panią. MA DOM STAŁY!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon kwi 14, 2014 13:36 Re: Alfred kot poniewierany przez starsza panią. MA DOM STAŁ

inga.mm pisze:doświadczyłam tego na fb

Ja tutaj, więc rozumiem.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon kwi 14, 2014 19:38 Re: Alfred kot poniewierany przez starsza panią. MA DOM STAŁ

Wiecie co, ta kobieta ma hodowlę kotów, ze swoimi jeździ na wystawy itd., a Stelki nawet nie zaszczepiła... Mogła jej wszystko "przywieźć" z takiego zagęszczenia kotów. Ja oddałam Stelkę zaraz po sterylizacji, było za szybko na szczepienie, pani była poinformowana, że powinna po tygodniu-dwóch to zrobić.
Obrazek

pieprzowa

Od: Pon maja 28, 2012 14:03

Post » Pon kwi 14, 2014 19:46 Re: Alfred kot poniewierany przez starsza panią. MA DOM STAŁ

pieprzowa pisze:Wiecie co, ta kobieta ma hodowlę kotów, ze swoimi jeździ na wystawy itd., a Stelki nawet nie zaszczepiła... Mogła jej wszystko "przywieźć" z takiego zagęszczenia kotów. Ja oddałam Stelkę zaraz po sterylizacji, było za szybko na szczepienie, pani była poinformowana, że powinna po tygodniu-dwóch to zrobić.

Nie rozumiem motywów działania takich ludzi. Ma hodowlę, to po co adoptowała kotkę? Chciała sobie poprawić nastrój, dowartościować się, pokazać jaka jest "ach, och, łał" dobra?
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Pon kwi 14, 2014 20:10 Re: Alfred kot poniewierany przez starsza panią. MA DOM STAŁ

Nie wiem, czego chciała, ale my jutro jedziemy zaszczepić Stelkę i prosto ze szczepienia lecimy do domku stałego z nią! :)

Obrazek
Obrazek

pieprzowa

Post » Pon kwi 14, 2014 20:18 Re: Alfred kot poniewierany przez starsza panią. MA DOM STAŁ

Czy ja dobrze widzę 8O , do Domku Stałego?
Już?

dzika ruta

Post » Pon kwi 14, 2014 20:23 Re: Alfred kot poniewierany przez starsza panią. MA DOM STAŁ

Tak! :D
Obrazek

pieprzowa

Post » Pon kwi 14, 2014 20:26 Re: Alfred kot poniewierany przez starsza panią. MA DOM STAŁ

Super!!! Obrazek Obrazek

Też mam tricolorkę, to są niezwykle mądre dziewczyny.

dzika ruta

Post » Pon kwi 14, 2014 22:59 Re: Alfred kot poniewierany przez starsza panią. MA DOM STAŁ

jak Wy to robicie????
Nie moge Birmie znaleźć domu od ponad 2 lat!!!

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Wto kwi 15, 2014 6:10 Re: Alfred kot poniewierany przez starsza panią. MA DOM STAŁ

Udostępniłam Birmę
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto kwi 15, 2014 7:37 Re: Alfred kot poniewierany przez starsza panią. MA DOM STAŁ

kropkaXL pisze:Udostępniłam Birmę

dzięki wielkie

inga.mm

Post » Wto kwi 15, 2014 10:24 Re: Alfred kot poniewierany przez starsza panią. MA DOM STAŁ

Super :piwa: . Oby w tym Domu Stella żyła długo, zdrowo i szczęśliwie :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro kwi 16, 2014 19:14 Re: Alfred kot poniewierany przez starsza panią. MA DOM STAŁ

Mam dobre wieści, Alfred ze swoim nowym kolegą się polubili - cytując panią adoptującą: "Alfred i Franek żyją w zgodzie". :)
Cieszę się bardzo. Pani daje znać, że przestaje być taki zasmarkany i idą z nim do lecznicy jeszcze na w razie czego, kupią mu coś na poprawę sierści, bo ma wyliniałą. Piękne wiadomości... :1luvu:

Stelka w nowym domu już daje się miziać, klei się do pani, spaceruje po domu, siada na parapecie. Wprawdzie jeszcze jak coś jej się nie spodoba, to idzie za kanapę, ale jest nieźle, skoro już mruczy do pani.

Mój partner pojechał odebrać nasze nowe tymczasy, pan zgłosił 2-miesięczne kociątka dzikiej kotki. Kotka zostanie odłowiona i wysterylizowana, a kociątka - jeśli są zdrowe - jutro odrobaczę, po świętach zaszczepię i mogą jechać do swoich domków.
Obrazek

pieprzowa

Post » Śro kwi 16, 2014 19:19 Re: Alfred kot poniewierany przez starsza panią. MA DOM STAŁ

inga.mm pisze:
kropkaXL pisze:Udostępniłam Birmę

dzięki wielkie

Inguś-wklejaj info o FB w podpis, bo cięzko znaleźć I pisz na wydarzeniu, bo znika w odmętach :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro kwi 16, 2014 22:45 Re: Alfred kot poniewierany przez starsza panią. MA DOM STAŁ

Inga, podaj tutaj też linka do Birmy, to też udostępnię. :)

Przyjechały do mnie dwie dwumiesięczne kociczki. Kotka biało-czarna jest do przeleczenia, tricolorka jest zdrowa i ekstremalnie pięknie umaszczona. Ma pyszczek podzielony na dwie części wzdłuż noska. :)

Obrazek
Obrazek

pieprzowa

Post » Czw kwi 17, 2014 10:08 Re: Alfred kot poniewierany przez starsza panią. MA DOM STAŁ

czy top ta sama kociczka, którą Viva promuje na fb?

inga.mm

[poprzednia][następna]