Pożegnałam dziś Kubusia (*)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 13, 2014 1:24 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

asia2 pisze:muszę pogadać z wet o kubku bo jeśli znowu go zlapia takie ataki, to nie wiem czy on z tego wyjdzie. A jeśli nawet, to w stanie warzywa. Teraz wraca do siebie caly czas. Nie ma siły wyjść na spacer z Robertem, nie kontroluje jeszcze gdzie robi siusiu. Potyka się i boi schodzić ze schodów. Jest źle.

:(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie kwi 13, 2014 14:19 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

:( trzymam asiu jak najmocniejsze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: i pełno ciepłych myśli posyłam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie kwi 13, 2014 19:40 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

dzięki za kciuki i za obecność. lepiej trochę z Kubą aczkolwiek nie jest sobą zupełnie a ataki oslabialy go strasznie. Nóżki drżą mu caly czas i czasami się psina zatoczy.
Oby organizm pozwolił się sobie odpocząc i odbudować zanim przyjdą następne ataki.

z dobrych wieści:
Rufus, jeden z czarnych malców jest już w swoim domku. Dziś go zawiozłam. Wydaje mi się że nie będzie mial problemów żadnych aby wejć w domek. Jak wychodziłam to juz zasiadł sobie dość wysoko aby dodać sobie ważności i wszystko obserwował pozwalając się glaskać nowej pani i brać na ręce rownież. Rufi do nowego domu pojechal z Toyotką z wątku Marzeni11.

Fabian unormowal swoje odchody wreszcie. Kupki są twarde, wymiotów nie ma oczywiście a siusiu przestało "jechać" koccurrem

a to z domu HANY:
"Postępy są i to znaczne - ale i tak cały czas wstydzi się nas - wychodzi w nocy na całomieszkanieowe wyprawy & bawi się zabawkami jak nie patrzymy. Czasem przychodzi i patrzy się na nas z daleka - czyli przyzwyczaja się. Nie chce jeść mokrego, tylko suche.

Z królikiem i świnką obwąchują się ale bez interakcji - ogólne zadziwienie co to inne gatunki :)

Dziś rano spotkałem Hanę w małym pokoju jak sobie spała na łóżku na wybranej poduszce - czyli znajduje sobie powoli miejsce i wie że może spać gdzie chce".

a to najnowsze wieści:

"Dziś Hana bawiła się z Mariolą, inicjując przynoszenie zabawek i od kilku dni sypia na łóżku w ciągu dnia - jeszcze nie z nami, ale widać że już nie chce się snuć po kątach i w ukryciu, tylko spokojnie "eksponuje się" :)

Ona ma taki fajny chód jak ryś - smukły i lekki. Widać że jakieś dzikie geny niedawno się do jej przodków właczyły."

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pon kwi 14, 2014 10:23 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

wieści z domu Rufusa :D

"Dobry wieczór :-) Kotek po jakims czasie zszedl z gory z oparcia sofy i zaczal zwiedzac pokoj, rozgladac sie:-) przed chwila zwachal nawet gore szafy, na ktora wskoczyl z parapetu takze czuje sie tu juz jak u siebie:-) przychodzi, mruczy juz przy glaskaniu troszke, jadl juz i nawet sie bawil piórkami (az zrobilam zdjecie, ktore znajduje sie w załączniku). Takze mozemy byc spokojne bo jak na pierwszy dzień to już duzo pokazal :-)"

zdjęcie później jak znajd okulary :ryk:

asia2

Post » Pon kwi 14, 2014 14:30 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

nadeszla nowinka z domu Rufusa
"Rufusek byl strasznie Toyotka zainteresowany, podchodzil blisko ale ona sie bala i warczala na niego. On taki ciekawski obwachiwal wszystkie miejsca, w których Toyotka byla ale i pomialkiwal/popiskiwal trochę chodzac po pokoju. W koncu Toyotka poszla spac do transportera a Rufusik ze mna na lozku ;-) i glooosno mruczal, obcieral sie o twarz. "

Roszek też tęsnił za Rufuskiem. Nie płakał bardzo ale gardził zabawa z innymi kotami, chodził , rozglądał się. I co najważniejsze ,nie schodził mi z rąk . Nadal nie schodzi. Ledwo piszę:)

asia2

Post » Pon kwi 14, 2014 14:38 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

No to super, że pozytywne wieści też są :D :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon kwi 14, 2014 14:57 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

no są i to jest ważne :ok:
dzieki ze Jesteś

asia2

Post » Pon kwi 14, 2014 18:33 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

asia2 pisze:wieści z domu Rufusa :D

"Dobry wieczór :-) Kotek po jakims czasie zszedl z gory z oparcia sofy i zaczal zwiedzac pokoj, rozgladac sie:-) przed chwila zwachal nawet gore szafy, na ktora wskoczyl z parapetu takze czuje sie tu juz jak u siebie:-) przychodzi, mruczy juz przy glaskaniu troszke, jadl juz i nawet sie bawil piórkami (az zrobilam zdjecie, ktore znajduje sie w załączniku). Takze mozemy byc spokojne bo jak na pierwszy dzień to już duzo pokazal :-)"

zdjęcie później jak znajd okulary :ryk:

już w okularach jezdem i wstawiam Rufusa pierwszego dnia w nowym domu

Obrazek

asia2

Post » Pon kwi 14, 2014 18:51 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

Dla Rufusa drugi czarny kot mniej więcej jego wielkosci to standard, dla Toyotki to totalna nowość - ona była jedyna czarna :mrgreen: wśród burego rodzeństwa
Gratuluje kolejnego ds. :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon kwi 14, 2014 19:13 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

Marzenia11 pisze:Dla Rufusa drugi czarny kot mniej więcej jego wielkosci to standard, dla Toyotki to totalna nowość - ona była jedyna czarna :mrgreen: wśród burego rodzeństwa
Gratuluje kolejnego ds. :ok: :ok: :ok:

jestem ogromnie zadowolona, że Toyota wyszla z transportera. Wiesz coś wiecej?

asia2

Post » Pon kwi 14, 2014 19:14 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

Nie wiem, ze wyszła z transportera. Widac Ty wiesz więcej.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon kwi 14, 2014 19:16 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

cyt "On taki ciekawski obwachiwal wszystkie miejsca, w których Toyotka byla ale i pomialkiwal/popiskiwal trochę chodzac po pokoju. W koncu Toyotka poszla spac do transportera"

asia2

Post » Pon kwi 14, 2014 19:18 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

a, bo ona chyba w nocy chodziła po pokoju, fakt. Zmęczona jestem okrutnie i mocno skoncentrowana na tym, ze siedzi cały dzień w transporterze.

Marzenia11

Post » Pon kwi 14, 2014 19:20 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

Marzenia11 pisze:a, bo ona chyba w nocy chodziła po pokoju, fakt. Zmęczona jestem okrutnie i mocno skoncentrowana na tym, ze siedzi cały dzień w transporterze.

w nocy pewnie wyjdzie a za moment odważy się na więcej.

asia2

Post » Pon kwi 14, 2014 21:30 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

:ok:
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]