Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 11, 2012 8:36 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Niestety nie wierzę w świętość tych dzieci :| ale też będę je bronić, to nie wina dzieciaków, że zostały tak wychowane, to nie dzieci bym karała tylko rodziców, za brak wzorców.. Dzieci biorą przykład z rodziców i ich zachowania są lustrzanym odbiciem rodzica. Tylko mogę pogratulować takich pociech, bo dzieci dorosną a rodzice się zestarzeją i współczuję "opieki" z rąk takiego dziecka.
Pewnych ludzi powinno się kastrować, by się kolokwialnie mówiąc "nie rozmnażali".
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Pt maja 11, 2012 9:04 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

No cóż, jak sobie mamusia z tatusiem pościelą, tak się na starość wyśpią :roll:
Ale jakoś mi ich nie żal ... wcale.

A oszołomy się wściekły, bo raz, że zła sława, a dwa - toż nie dość, że nie uśpiły kota, to jeszcze kasę z tego ciągną :!:
No zgroza, po prostu :!: :roll:
Mgli mnie :?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt maja 11, 2012 9:05 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

straszne :crying: mocno trzymam kciuki za koteczka!!!
"Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół."
George Bernard Shaw

Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=150713

Lillua

Od: Pon lut 13, 2012 17:41

Post » Pt maja 11, 2012 9:16 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Jakoś nie chce mi się wierzyć w to:
martaslupsk pisze:Któryś z mieszkańców odpiera zarzuty:
KAZUJE SIĘ , ŻE KOT POCHODZI ZE SCHRONISKA PANI JEŻYK. . TAK ZAJMUJE SIĘ ZWIERZĘTAMI. DZIECI NIC Z TYM KOTEM NIE ZROBIŁY, CHCIAŁY MU POMÓC -WYCIEŃCZONE ZWIERZE LEŻAŁO W POBLIŻU MROWISKA, DZIECI WZIEŁY GO W WIADRO I PRZYNIOSŁY DO WIOSKI. DAŁY WODY , MLEKA. GDY BYŁY W SZKOLE KOT UCIEKŁ. JAKAŚ "NAWIEDZONA BESTIA" BO TYLKO TAK MOGĘ OKRŚLIĆ OSOBĘ KTÓRA ZAMIAST ZAWIEŹĆ ZWIERZĘ DO WETERYNARZA ABY JE UŚPIĆ ROBI SOBIE Z NIM ZDJĘCIA PODAJE NUMER KONTA I WYSTAWIA AUKCJE NA ALLEGRO ŻEBY WPŁACAĆ NIBY NA KOTKA I GO "LECZYĆ - CZYTAJ - DALEJ MĘCZYĆ" ABY JAK NAJWIĘCEJ ZAROBIĆ - TA OSOBA ZWYRODNIAŁA KOBIETA WYKORZYSTAŁA CAŁĄ TĄ SYTUACJĘ DLA SWOICH CELÓW! I JESZCZE JEDNA SPRAWA - WY! WSZYSCY PSEUDO KATOLICY KTÓRZY TU PISZECIE IDŹCIE MOŻE DO TEGO SCHRONISKA POSIEDZIEŚ W KLATKACH Z TYMI MĘCZONYMI TAM ZWIERZĘTAMI- WTEDY ZOBACZYCIE JAK TO JEST - A MOŻE PRZY OKAZJI NABIERZECIE TROCHĘ ROZUMU!!! MAM TYLKO NADZIEJE ŻE WŁADZE GMINY, SZKOŁY I KSIĄDZ NIE DADZĄ SIE W TO WCIĄGNĄĆ I ZROBIĆ Z SIEBIE DURNIÓW PRZEZ TĄ CWANĄ I KOBIETĘ! I JEJ PODOBNYCH KTÓRZY TU PISZĄ!

Obawiają się złej sławy, ot co. Przypomina mi się ostatnia sytuacja z zagłodzonym psem który wg. "właściciela" "miał zdechnąć z głodu" :evil: - oczywiście po nagłośnieniu sprawy też było oburzenie, pies ponoć "spał w łóżku z państwem", sołtys bronił "właścicieli", że "dbali" o zwierzęta, że "to normalni ludzie" - taaa, normalni jak na wsiowe standardy chyba :evil: Wieś to stan umysłu :evil: (nie obrażając normalnych ludzi ze wsi oczywiście)
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pt maja 11, 2012 9:26 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Kasumi, podpisuję się pod ostatnim zdaniem wszystkimi kończynami :ok:

Erin

Post » Pt maja 11, 2012 9:36 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

kasumi pisze:Jakoś nie chce mi się wierzyć w to:
KAZUJE SIĘ , ŻE KOT POCHODZI ZE SCHRONISKA PANI JEŻYK. . TAK ZAJMUJE SIĘ ZWIERZĘTAMI. DZIECI NIC Z TYM KOTEM NIE ZROBIŁY, CHCIAŁY MU POMÓC -WYCIEŃCZONE ZWIERZE LEŻAŁO W POBLIŻU MROWISKA, DZIECI WZIEŁY GO W WIADRO I PRZYNIOSŁY DO WIOSKI. DAŁY WODY , MLEKA. GDY BYŁY W SZKOLE KOT UCIEKŁ. JAKAŚ "NAWIEDZONA BESTIA" BO TYLKO TAK MOGĘ OKRŚLIĆ OSOBĘ KTÓRA ZAMIAST ZAWIEŹĆ ZWIERZĘ DO WETERYNARZA ABY JE UŚPIĆ ROBI SOBIE Z NIM ZDJĘCIA PODAJE NUMER KONTA I WYSTAWIA AUKCJE NA ALLEGRO ŻEBY WPŁACAĆ NIBY NA KOTKA I GO "LECZYĆ - CZYTAJ - DALEJ MĘCZYĆ" ABY JAK NAJWIĘCEJ ZAROBIĆ - TA OSOBA ZWYRODNIAŁA KOBIETA WYKORZYSTAŁA CAŁĄ TĄ SYTUACJĘ DLA SWOICH CELÓW! I JESZCZE JEDNA SPRAWA - WY! WSZYSCY PSEUDO KATOLICY KTÓRZY TU PISZECIE IDŹCIE MOŻE DO TEGO SCHRONISKA POSIEDZIEŚ W KLATKACH Z TYMI MĘCZONYMI TAM ZWIERZĘTAMI- WTEDY ZOBACZYCIE JAK TO JEST - A MOŻE PRZY OKAZJI NABIERZECIE TROCHĘ ROZUMU!!! MAM TYLKO NADZIEJE ŻE WŁADZE GMINY, SZKOŁY I KSIĄDZ NIE DADZĄ SIE W TO WCIĄGNĄĆ I ZROBIĆ Z SIEBIE DURNIÓW PRZEZ TĄ CWANĄ I KOBIETĘ! I JEJ PODOBNYCH KTÓRZY TU PISZĄ!

Obawiają się złej sławy, ot co. Przypomina mi się ostatnia sytuacja z zagłodzonym psem który wg. "właściciela" "miał zdechnąć z głodu" :evil: - oczywiście po nagłośnieniu sprawy też było oburzenie, pies ponoć "spał w łóżku z państwem", sołtys bronił "właścicieli", że "dbali" o zwierzęta, że "to normalni ludzie" - taaa, normalni jak na wsiowe standardy chyba :evil: Wieś to stan umysłu :evil: (nie obrażając normalnych ludzi ze wsi oczywiście)

Mieszkam na wsi, może to nie jest taka typowa wieś (obory, stodoły, gospodarstwa), ale mentalność niektórych ludzi tu też jest "wsiowa". Na szczęści nie wszystkich. Np. wczoraj starszy Pan, który czasem przyniesie smakołyk "moim" garażowym powiedział, że nie widuje kotki - Staruszki. Powiedziałam mu, że koteczka pojechała na sterylkę, że teraz dochodzi do siebie. Przyłączyła się starsza Pani więc i jej wytłumaczyłam na czym to wszystko polega. Obydwoje przytaknęli, że to bardzo dobry pomysł aby sterylizować bezdomniaczki. Im więcej ludzie wiedzą tym lepiej rozumieją.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt maja 11, 2012 9:47 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

nelka83 pisze:
kasumi pisze:Jakoś nie chce mi się wierzyć w to:

Mieszkam na wsi, może to nie jest taka typowa wieś (obory, stodoły, gospodarstwa), ale mentalność niektórych ludzi tu też jest "wsiowa". Na szczęści nie wszystkich. Np. wczoraj starszy Pan, który czasem przyniesie smakołyk "moim" garażowym powiedział, że nie widuje kotki - Staruszki. Powiedziałam mu, że koteczka pojechała na sterylkę, że teraz dochodzi do siebie. Przyłączyła się starsza Pani więc i jej wytłumaczyłam na czym to wszystko polega. Obydwoje przytaknęli, że to bardzo dobry pomysł aby sterylizować bezdomniaczki. Im więcej ludzie wiedzą tym lepiej rozumieją.

Zgadzam się, jednak nie wszyscy na wiedzę są podatni, niestety. Wiele ludzi "wie swoje" i trudno do nich dotrzeć.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pt maja 11, 2012 10:30 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

olafen pisze:http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=188191221195444&set=a.117768311571069.20014.100000137031421&type=1&theater

:cry:
Obrazek

nelka83

Post » Pt maja 11, 2012 11:21 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Taaaa....zrobiło się głośno to i strach ich pewnie obleciał. Maciek sam leżał przy mrowisku ....ok ....z przymrużeniem oka pewnie w to bym była w stanie uwierzyć.....ale poprzedni kot zabity przez tego dzieciaka pewnie sam namolnie wskakiwał do szamba z zamiarem samobójstwa a to dziecko chciało go ratować :evil: .

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pt maja 11, 2012 11:22 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

A tak cos pozytywnego.......zgłosiła się do mnie Pani zdecydowana na adopcję Maćka;) Ma już dwa fundacyjne koty , Maciek byłby trzeci:)Dałam jej namiar na Panią z Fundacji....czekamy na rozwój wydarzeń i wiadomość czy i kiedy kot będzie na tyle silny żeby pójść do nowego domu:)

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pt maja 11, 2012 11:25 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

martaslupsk pisze:A tak cos pozytywnego.......zgłosiła się do mnie Pani zdecydowana na adopcję Maćka;) Ma już dwa fundacyjne koty , Maciek byłby trzeci:)Dałam jej namiar na Panią z Fundacji....czekamy na rozwój wydarzeń i wiadomość czy i kiedy kot będzie na tyle silny żeby pójść do nowego domu:)

Nareszcie jakieś dobre wieści :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Pt maja 11, 2012 11:26 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

martaslupsk pisze:A tak cos pozytywnego.......zgłosiła się do mnie Pani zdecydowana na adopcję Maćka;) Ma już dwa fundacyjne koty , Maciek byłby trzeci:)Dałam jej namiar na Panią z Fundacji....czekamy na rozwój wydarzeń i wiadomość czy i kiedy kot będzie na tyle silny żeby pójść do nowego domu:)

:ok: :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt maja 11, 2012 11:29 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Super :ok:

Erin

Post » Pt maja 11, 2012 11:31 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

martaslupsk pisze:Taaaa....zrobiło się głośno to i strach ich pewnie obleciał. Maciek sam leżał przy mrowisku ....ok ....z przymrużeniem oka pewnie w to bym była w stanie uwierzyć.....ale poprzedni kot zabity przez tego dzieciaka pewnie sam namolnie wskakiwał do szamba z zamiarem samobójstwa a to dziecko chciało go ratować :evil: .

Właśnie, ja tez w bajki już nie wierzę.

Całego okropnego zdarzenia nie będę komentować, bo ciśnie mi sie na usta tylko taki bardzo niecenzuralny :evil:

Oby kotek wyzdrowiał i trafił po opiekę właściwych ludzi.
Ja ciągle wierzę, że zło (jak i dobro) wraca do tego od kogo wyszło.
"Bozia nie rychliwa, ale sprawiedliwa" - i tego sie trzymajmy, bo inaczej ta lepsza część społeczeństwa po prostu nie wytrzyma psychicznie ..... :( a niestety po tamtych dzieciakach, ich rodzicach i całej obojętnej społecznosci spłynie to jak woda po rybie, ale .....
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt maja 11, 2012 11:50 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Wiesz co, wcale bym się nie zdziwiła, gdyby za jakieś 10 lat bachurek ojcu lub matce wsadził łeb do szamba.
I jakoś nie mogę się oprzeć wrażeniu, że to któreś z nich ten tekst napisało.

Erin

[poprzednia][następna]