cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 18, 2012 20:06 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Victor pisze:Wtorek i czwartek wolne w przyszłym tygodniu?Jak tak, to chciałbym zaklepać ;)

Hidi słyszałem, że impreze robimy w najbliższym czasie :piwa:

MIKUŚ co to było to co zapisywałaś na kartce, bo zapomniałem :oops:
Pamiętam, że rękawiczki.Co tam jeszcze było?

Jak po poludniu to chyba wolne:)
23.01 /pon/ King_usiak Martyss
24.01 /wt/ Herz .....
25.01 /śr/ ..... Sylwia
26.01 /czw/ Herz .......
27.01 /pt/ ......... .........
28.01 /sob/ ....... ........
29.01 /ndz/ Martyss .........

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro sty 18, 2012 20:22 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

No i info od allegro :evil:

Z przykrością informujemy, że następujące aukcje/przedmioty zostały usunięte z Serwisu Allegro:

Kotka Alfa już raz straciła dom:( (2046836783)
Kolorowa Ira szuka domu (2046837498)
Śliczny Rudaś szuka domu (2046837513)
Młodziutka Nesca szuka domu (2046837526)
Spokojny ,dostojny Jankes czeka na szczęście (2046837544)
Czarna jak heban Selena szuka swojego szczęścia (2046837563)
Maleńki Kozak szuka ciepłego domu (2046837853)
Malutka pręgowana Kami szuka domu (2047690345)

W naszym Serwisie umieszczać można tylko i wyłącznie Oferty sprzedaży psów i kotów. Nie jest dozwolone wykorzystywanie Ofert Allegro w celu ogłoszeniowym. Zakaz dotyczy także wykorzystania opisu przedmiotu w Allegro do przedstawienia całej swojej oferty wraz z cennikiem.

mar_tika

Post » Śro sty 18, 2012 20:26 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

mar_tika pisze:No i info od allegro :evil:

Z przykrością informujemy, że następujące aukcje/przedmioty zostały usunięte z Serwisu Allegro:

W naszym Serwisie umieszczać można tylko i wyłącznie Oferty sprzedaży psów i kotów. Nie jest dozwolone wykorzystywanie Ofert Allegro w celu ogłoszeniowym. Zakaz dotyczy także wykorzystania opisu przedmiotu w Allegro do przedstawienia całej swojej oferty wraz z cennikiem.

ei przeciez tam jest pelno ofert kotow za zlotowke :!:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Śro sty 18, 2012 20:28 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

dyzur spoko tylko nesca mi narobila balaganu :roll: jak wyciagalam kuwete obok kibelka to mi malpa z kibla skoczyla na bok i wywalila polowe zawartosci tak wiec przez jakis czas zwirek bedzie sie pojawial kolo puszek posprzatalam ile sie dalo....

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Śro sty 18, 2012 20:35 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

mar_tika pisze:Uzupełniłam album zerkijcie proszę i podpowiedźcie jakie te nowe koty mają imiona.
Baśka wraca właśnie z Wrocławia.Dorotka jest po konsultacjach okulistycznych niestety nie ma 100% pewności że będzie widziała na oczko.Dostała leki na zatrzymanie ślepoty i teraz tylko cud pomoże żeby maleńka choć cokolwiek widziała.Za dwa tyg kontrola u dr Kiełbowicza i wtedy będziemy wiedzieli czy udało się zachować jej choć minimalny kontakt wzrokowy ze śwatem

O dzięki dzięki za info! Czekałam na nie... Jakoś los kociaków z przystani nie jest mi obojętny od momentu zakumplowania si e z Blondi-Szoszaną... Mam nadzieję na szczegółowe informacje...

Wczoraj byłam przekazać kasę na Dorotkę i wzruszyłam się bo duży kot, którego imienia nie byłyśmy w stanie sobie przypomnieć z Hidi, zahipnotyzował mnie wzrokiem, po czym niemal wszedł mi do torby, widać że był chętny zabrać się ze mną. Siedział sobie cichutko na stercie transporterów i kocyków i to był jeden z nowych, jak się okazuje. Polubiłam go za tę ufność :-) To pewnie dziewczyna - chodzą plotki, że tricolorki przeważnie są dziewczętami, to prawda?
I pamiętam, że ten młody bury kotek z datą 16 stycznia ma na imię Bronek. Dziki albo wystraszony - syczał chociaż siedział w klatce.

Myślę sobie, że strasznie chciałabym Wam pomagać, co Wy na to?
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Śro sty 18, 2012 20:40 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

herzpl wydaje mi sie ze to teraz na dniach taka akcję robią . szkoda bo tam jednak dużo ludzi łatwo mogło poszperac . tablica.pl jakoś mniej czytelna

wiiwii ja myślę , że dziewczyny cie migusiem w cos zaangażują :)

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Śro sty 18, 2012 20:47 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

wiiwii pisze:
mar_tika pisze:Uzupełniłam album zerkijcie proszę i podpowiedźcie jakie te nowe koty mają imiona.
Baśka wraca właśnie z Wrocławia.Dorotka jest po konsultacjach okulistycznych niestety nie ma 100% pewności że będzie widziała na oczko.Dostała leki na zatrzymanie ślepoty i teraz tylko cud pomoże żeby maleńka choć cokolwiek widziała.Za dwa tyg kontrola u dr Kiełbowicza i wtedy będziemy wiedzieli czy udało się zachować jej choć minimalny kontakt wzrokowy ze śwatem

O dzięki dzięki za info! Czekałam na nie... Jakoś los kociaków z przystani nie jest mi obojętny od momentu zakumplowania si e z Blondi-Szoszaną... Mam nadzieję na szczegółowe informacje...

Wczoraj byłam przekazać kasę na Dorotkę i wzruszyłam się bo duży kot, którego imienia nie byłyśmy w stanie sobie przypomnieć z Hidi, zahipnotyzował mnie wzrokiem, po czym niemal wszedł mi do torby, widać że był chętny zabrać się ze mną. Siedział sobie cichutko na stercie transporterów i kocyków i to był jeden z nowych, jak się okazuje. Polubiłam go za tę ufność :-) To pewnie dziewczyna - chodzą plotki, że tricolorki przeważnie są dziewczętami, to prawda?
I pamiętam, że ten młody bury kotek z datą 16 stycznia ma na imię Bronek. Dziki albo wystraszony - syczał chociaż siedział w klatce.

Myślę sobie, że strasznie chciałabym Wam pomagać, co Wy na to?

Każda para łapek i wielkie serducho jest na wage złota.Teraz mamy mało podopiecznych, ale na wiosnę schronisko i KP zacznie pękać w szwach.
Tak triśki i szylkrety to na 99% baby i rude to na 99% chłopy takie jakieś są uwarunkowanie genetyczne .Dziękuje za Bronka :wink:

mar_tika

Post » Śro sty 18, 2012 20:47 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

No, zajrzałam w album, trzy nowe kicie. Jak coś będzie o nich wiadomo, to oczywiście się wykażę. :o

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Śro sty 18, 2012 20:55 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

herzpl pisze:
mar_tika pisze:No i info od allegro :evil:

ei przeciez tam jest pelno ofert kotow za zlotowke :!:

Czas przeszły.Od 1 stycznie 2012 weszły nowe przepisy.Było masę psów i kotów za 1 zł i ogólnie allegro bylo też wykorzystywane jako portal ogłoszeniowy.Ja tez wystawiałam kociaki za 1 zł i zastrzegałam że zanim ktoś zalicytuje
ma obowiązek skontaktować ze mną telefoniczni lub mailowo.W przypadku licytacji bez kontaktu moge ją odwołać .
Teraz tego nie moge zrobić.
Teraz allegro jest portalem gdzie się sprzedaje Wystawiam kota na sprzedaż,wystawiam cenę i jak ktos kliknie to kot jest jego bez sprawdzania domu.Po prostu sprzedaż kota i tyle.

mar_tika

Post » Śro sty 18, 2012 22:22 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Witajcie Moi Drodzy!!
Wróciłyśmy z Dorotką 3 godziny temu. Droga była szeroka i spokojna , a przede wszystkim bardzo bezpieczna dzięki Naszemu kierowcy Marcinowi.
Na wstępie chciałam podziękować każdemu kto przyczynił się w jakikolwiek sposób do zrealizowania konsultacj we Wrocławiu u dr Kiełbowicza.
Dorotka ma potworne stany zapalne w gałce ocznej. Do tego popękane naczyńka i tworzące się blizny. To był ostatni dzwonek - ZDĄŻYLIŚMY. Dr zrobił kilka zdjęć oka, zbadał ciśnienie gałki (w porządku) oraz podał jej jakąś mieszankę leków na miejscu. Leczenie ma na celu utrzymanie poziomu widzenia jakim obecnie dysponuje. Niestety gdyby nie ta wizyta to Dorothy została by niewidomym kotem. Czeka Nas intensywna terapia oka. Cała masa leków które dr przepisał maleńkiej ma powstrzymać te wszystkie negatywne procesy. 14 dni to czas bardzo ważny w życiu maleńkiej Dorotki. Wierzę w to głęboko że się uda. Obiecuję że leki będzie miała podawane ściśle wg zaleceń lekarza.
Za 2 tygodnie kontrola, przypada na 1 lutego. Mam nadzieję że wszystko zakończy się dobrze.
Mimi (poprzedniczka Dorotki ) była dokładnie w takiej samej sytuacji. Pole widzenia ma znacznie ograniczone i jest też po amputacji oka, ALE WIDZI!!
DOROTKA TEŻ BĘDZIE WIDZIEĆ. Choćby troszeczkę, ale będzie :)
MIKUŚ

Post » Śro sty 18, 2012 22:37 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Basia na te wiadomości czekałam cały dzień, nie wspomnę o Marcinie :1luvu:
Jestem szczęśliwa :ryk:

Moi Kochani a to apel do Wszystkich Nas:
aby pomóc Dorothy musimy pamiętać:
leczenie będzie kosztowne, i ani na chwilę nie przerywamy akcji:
RZUĆ PIĄTAKA NA KOCIAKA!!!
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Śro sty 18, 2012 23:23 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

No nie dziwię się, tym bardziej iż wkrótce ma szansę zostać Waszą oficjalną drugą "córeczką".

Kita będzie mieć siostrzyczkę.
Czy Ona już o tym wie :?:

:mrgreen:
MIKUŚ

Post » Śro sty 18, 2012 23:32 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Proszę Państwa 8)

Obrazek

Dorotka wypoczywa po męczącej podróży :1luvu:
MIKUŚ

Post » Śro sty 18, 2012 23:38 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Dorotko, nie oglądaj tv ;)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro sty 18, 2012 23:42 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Axa76 pisze:Dorotko, nie oglądaj tv ;)

Telewizja kłamie, telewizja niszczy wzrok :mrgreen:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]