Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 15, 2011 11:39 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar do kocich budek.

biedna Niunia [']

p.s.
rozumiem, że polar nadal poszukiwany?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto lis 15, 2011 11:56 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar do kocich budek.

ja mam polar, dużo, dobrej jakości
karmę tez moge lepszą niz Josera polecić, troche droższą, poszukami linka do allegro
AnielkaG

Post » Wto lis 15, 2011 18:14 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar do kocich budek.

Anielko, dzięki :) , czy drogi ten polar?
Za linka do karmy też będe wdzięczna.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto lis 15, 2011 18:17 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar do kocich budek.

Polar za darmo, kosztował tyle co wynajęcie przyczepy i benzyna do Rawy Maz. Na ile budek potrzebujesz?
AnielkaG

Post » Wto lis 15, 2011 18:36 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar do kocich budek.

Pani Wiesia zaniosła 3 budki, ja miałam troche polaru z ubiegłych lat to jest po troche powkladanego do tych budek, ale to na pewno za mało.
Może pózniej jak się okaże , że te budki nie są wyrzucone
to wtedy by się ich wiecej dorobiło.
Co do kosztów to rozlicz te opłaty ja Ci oddam, pisze pw.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro lis 16, 2011 14:43 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar i karme .

Widzę, że Anielka zaoferowała polar. Super!
Nowe budki dla cmentarniaczków zrobię. Policzcie straty, ile ich potrzeba.
Nie mówię jednak kiedy. Kolejka kotów po budki jest spora.
Dobrze, że jeszcze zima nie zaatakowała.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro lis 16, 2011 15:03 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar i karme .

Agnieszko, dzięki za dobre chęci, ale ja robię budki dla wolszczaków, więc na razie się wstrzymaj. Stawiać od razu za dużo, żeby wywalili, to nie ma sensu.
A jest tyle kotów, którym nikt nie zrobi....
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro lis 16, 2011 15:07 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar i karme .

mziel52 pisze:Agnieszko, dzięki za dobre chęci, ale ja robię budki dla wolszczaków, więc na razie się wstrzymaj. Stawiać od razu za dużo, żeby wywalili, to nie ma sensu.
A jest tyle kotów, którym nikt nie zrobi....

Ok, zadzwonię do Ciebie jeszcze w tej sprawie.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro lis 16, 2011 21:16 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar i karme .

Robi sie coraz zimniej , potrzeba więcej i lepszej karmy dla zmarzniętych
i zawsze głodnych kotów na cmentarzu.
Bardzo prosze o pomoc w zakupie karmy.

Kilka słów o głównej karmicielce na cmentarzu.

Pani Wiesia to 80-letnia rencistka , poruszająca sie o kuli
bardzo schorowana osoba .
Pani Wiesia wychodząc w obchód 3 razy w tygodniu na karmienie kociej biedy na cmentarz zabiera ze sobą:
- 12 puszek
- 2,5 kg suchego jedzenia
- 2 litry przegotowanego mleka
- 2 litry wody
- ok. 2,5 kg nerek
to wszystko nieraz nie starczy na obdzielnie 30 kotów na cmentarzu, 8 kotów na ul. Pustola , ok 10 kotów przy ul. Sowinskiego pod schodami.

To wszystko ledwo ciągnie wózkiem około 1km w jedną strone i z powrotem.
Zeby dojechac autobusem na cmentarz musi się przesiadac
z takiej formy nie korzysta ,bo nie ma siły wciągać wózka do środków komunikacji miejskiej.

W domu ma 9 kotów do wykarmienia i leczenia i 2 pod blokiem.

Pomimo swojego wieku i chorób
we wtorki, czwartki i soboty pokonuje kilometry do swoich podopiecznych.

Na cmentarz do naszych biedaków dzielnie chodzi też nasza fleur :) ,
której kończy się karma( a Małgosia jest bez pracy) i wypadałoby coś dać karmicielce pani Ani.
A tu nie ma czym dzielić.

Zapraszam chętne osoby do pomocy w zakupie karmy dla wolszczaków.

Bardzo dziękuję w imieniu karmicieli, cmentarnych kotów i swoim za każdą okazaną nam pomoc.

(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro lis 16, 2011 21:38 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar i karme .

to jest super karma, jakości Royala, drobna, pachnąca, koty b. lubią, tu jest mix smaków i rodzajów, min. jest dla kociąt
http://allegro.pl/cimiao-dla-kota-10kg- ... 02870.html

jedosmakową kupowałam taką , ale na razie nie mają
http://allegro.pl/cimiao-fish-adult-mai ... 82861.html
to jest też dobra karma:
http://allegro.pl/arion-cat-adult-15-kg ... 63202.html

kupiłam teraz tę, ale pewnie będę mieszać moim wybrednym, tłustym pasożytniczym bezdomniakom z Cimiao
http://allegro.pl/fun-cat-premium-karma ... 55156.html

finansowo nie pomogę, dziś byłam karmić w 3 miejscach, w każdym 20 kotów :(
AnielkaG

Post » Śro lis 16, 2011 22:14 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar i karme .

Anielko , dzięki za linki, wiem , że masz kilka stadek do karmienia.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro lis 16, 2011 22:44 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar i karme .

Bazarek dla wolszczaków :D
viewtopic.php?f=20&t=135787

Kupujcie! Kupujcie!

2 w jednym :D ciepło w nóżki i jedzonko dla wolszczaków :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro lis 16, 2011 23:02 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar i karme .

hejhej,

bez pracy, a z obowiązkami - dupny los doktoranta. jest problem z tym piątkiem - prawdopodobnie żadne z nas nie będzie mogło jechać na cmentarz, dopiero po 20, więc bez sensu...
jeśli nie przyjadą do mnie tymczasowe tymczasy z gdańska, to istnieje szansa, że uda mi się jakoś w biegu, ale raczej się nie uda. czy ktoś mógłby jechać za mnie, zamienić się na dni? ja mogłabym w sobotę, niedzielę, ew. poniedziałek

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Śro lis 16, 2011 23:22 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar i karme .

W sumie to możesz iść w poniedziałek, wtedy i tak nikt prócz p. Ani nie daje. Może byśmy się umówiły konkretnie, to bym 2 domki przywiozła? Tylko lepiej za dnia wstawiać, żeby ocenić, czy się w oczy nie rzucają.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw lis 17, 2011 1:29 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar i karme .

a sobota/niedziela? poniedziałek też byłby problematyczny, a całą niedzielę mam wolną...

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

[poprzednia][następna]