Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
urwiniu pisze: Ściski w kocie pyski
Witamina A 200 000 j.m., witamina D3 8 500 j.m., witamina E (octan) 1 200 mg, witamina B1 400 mg, witamina B2 40 mg, witamina B6 200 mg, witamina B12 400 g, biotyna 50 000 g, pantotenian wapnia 400 mg, amid kwasu nikotynowego 400 mg, tauryna 4 000 mg, żelazo 100 mg, jod 100 mg, mangan 200 mg
Wet, u którego byliśmy ostatnio i idziemy doń jutro na ponowne badanie krwi, powiedział, że można podawać żelazo w syropku, tylko musi nam ustalić dawkę.
Lublu pisze:Erin, convalescence też podajemy. Karmimy go i tym, i tym, żeby miał mocnego kopa energetycznego.
Urwiniu, no właśnie też się obawiam tych ząbków, jeszcze po poczytaniu Twoich postów o płaczącym Bolusiu, gdy mu podawałaś żelazo (tylko już nie wiem, jakie). Skoro tak polecane jest to chella ferr, to może rzeczywiście spróbuję. Powiem wetowi dziś.
Lublu, a tłuszczyk? Tzn. mniej mięska a więcej tłuszczu. Nie wiem czy to sensowne w Waszej sytuacji, u nas kiedy wyniki nerkowe wyszły nie najlepsze, wet zalecił karmę renal, ja zaprotestowałam i inny wet (nefrolog zresztą) zaproponował niskobiałkowy BARF czyli więcej tłuszczu niż w normalnych BARFowych mieszankach. Spróbuj. Ja mielę mostki wołowe (bez kości) z serduszkami, żołądkami i tłuszczem z kury lub kaczki (ale ze wsi, od rolnika). Powinna być w tym wątróbka, ale mój nie lubi. Przyszło mi też do głowy - my konsultowaliśmy wyniki u dr Agnieszki Neski (jest nefrologiem, przyjmuje w Konstancinie). Można do niej napisać maila z wynikami kota i poprosić o konsultację (płatną). Ty jesteś z Rzeszowa, możesz świeże mięsko i resztę kupić na Hali Targowej. Polecam Ci wątek o kotach nerkowych na forum chatul.pl. Nawet jeśli nie będziesz kota tak karmić, to taka wiedza pozwala bardziej świadomie popatrzeć na to, co dajesz kotu jeść.Lublu pisze:Convalescence kupiliśmy, ale nie powinniśmy go dużo podawać, bo białka kotu nie trzeba. Czyli mięsa też nie powinien jeść wiele. Czyli co ma jeść niby? Mamy saszetkę renala, ale on już na takie papu niechętnie patrzy![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 105 gości