"Syberyjska" kotka - odeszła [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 16, 2011 0:12 Re: "Syberyjska" kotka - bardzo potrzebne WSPARCIE NA OPERACJĘ!

Puchatka jest cały czas na sterydzie, z tego co pamiętam - chyba w sobotę dostanie kolejną dawkę i ma to być przedostatnia (jeżeli się mylę, to proszę iwcię o sprostowanie). Jeżeli steryd zadziała i brodawczak się zmniejszy będzie można operować ( i za to kciuki są ciągle bardzo mocno potrzebne).

Dolly jest kochaną, bardzo przyjazną kicią, ma dobry humor i je :) Oby tylko ta paskudna narośl zmalała...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro mar 16, 2011 0:14 Re: "Syberyjska" kotka - bardzo potrzebne WSPARCIE NA OPERACJĘ!

Trzymam kciuki, by wszystko zmierzało ku lepszemu :ok: :ok:

I nieśmiało o fotki pięknisi proszę :)
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro mar 16, 2011 0:21 Re: "Syberyjska" kotka - bardzo potrzebne WSPARCIE NA OPERACJĘ!

Pozwolę sobie zacytować fragment z iwciowego wątku ;)
iwcia pisze:Dolly ten wystrzyżony pudel ma się lepiej, nasza doc powiedziała, że brodawczak się zmniejszył trochę, za dwa tygodnie koniec kuracji sterydem, badamy znów krew i dziewczyna idzie pod nóż
Także - kciuki działają, prosimy o jeszcze :) I też mam cichutką nadzieję na fotki "pudla" ;)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro mar 16, 2011 19:38 Re: "Syberyjska" kotka - bardzo potrzebne WSPARCIE NA OPERACJĘ!

Sie prosi sie ma, mnóstwo kciuków :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Śro mar 16, 2011 19:39 Re: "Syberyjska" kotka - bardzo potrzebne WSPARCIE NA OPERACJĘ!

Sie prosi sie ma, mnóstwo kciuków :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Wto mar 22, 2011 13:49 Re: "Syberyjska" kotka - bardzo potrzebne WSPARCIE NA OPERACJĘ!

Podniosę,bo cicho się zrobiło.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Wto mar 22, 2011 14:12 Re: "Syberyjska" kotka - bardzo potrzebne WSPARCIE NA OPERACJĘ!

edii pisze:Podniosę,bo cicho się zrobiło.

:ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto mar 22, 2011 17:00 Re: "Syberyjska" kotka - bardzo potrzebne WSPARCIE NA OPERACJĘ!

Podniose....

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro mar 23, 2011 14:29 Re: "Syberyjska" kotka - bardzo potrzebne WSPARCIE NA OPERACJĘ!

Przepraszam, nie mam kiedy ostatnio pisać, do tego mój Ptachuniu znów ma ataki padaczki :( .
Troszku o damie pisałam w naszym osobistym wątku ale już nadrabiam zaległości tutaj.
Dolly ma się dobrze, jest po kolejnych dwóch dawkach sterydu, brodawczak zmniejszył się trochę, co nas bardzo cieszy bo jest szansa, że uda się wyciąć wszystko podczas operacji. W sobotę jedziemy się pokazać i wtedy zapadnie decyzja kiedy Dolly idzie pod nóż. Mała to bardzo grzeczna i cierpliwa kicia, siedzi na razie jeszcze cały czas sama, więc jak tylko ktoś wchodzi do niej aby z nią trochę posiedzieć to natychmiast przybiega na kolana robiąc głośne wyrzuty, że znów tak długo musiała siedzieć sama.

Jeśli uda mi się zdobyć aparat to w weekend zrobię jej wreszcie zdjęcia, mój niestety umarł sobie po tym jak Ptachu go zasikał.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw mar 24, 2011 10:43 Re: "Syberyjska" kotka - bardzo potrzebne WSPARCIE NA OPERACJĘ!

Śliczna bidulka, poproszę o nr konta.
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Czw mar 24, 2011 18:18 Re: "Syberyjska" kotka - bardzo potrzebne WSPARCIE NA OPERACJĘ!

Iwciu jak ta druga kotka? Moge robić jej ogłosz. z namiarami na Ciebie? potrzebowałabym tylko tekstu

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pt mar 25, 2011 19:30 Re: "Syberyjska" kotka - bardzo potrzebne WSPARCIE NA OPERACJĘ!

justyna8585 pisze:Iwciu jak ta druga kotka? Moge robić jej ogłosz. z namiarami na Ciebie? potrzebowałabym tylko tekstu

Z ogłoszeniami jeszcze chwilę musimy zaczekać, mała kończy antybiotyk, jakiś katar z nią przyjechał, a że takich u nas nie chcemy to męczymy Pinezkę tabletkami. Do tego mała jest uczulona na nici i szwy jej się rozeszły, doc nie chciała jej szyć ponownie, bo musiałaby jej podać znowu narkozę, na szczęście otrzewna się trzyma więc Pinezka dostała kubraczek i psikamy ranę kilka razy dziennie szpitalnym specyfikiem ludzkim, przeznaczonym na rany, ładnie zaczęło się już goić :D .
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Sob mar 26, 2011 15:58 Re: "Syberyjska" kotka - bardzo potrzebne WSPARCIE NA OPERACJĘ!

Zabrałam małą dziś na pobranie krwi, doc na miejscu otworzyła szeroko paszczę Dolly i zrobiła tak 8O , po czym kazał mi też zaglądać, zerknęłam i zrobiłam tak 8O 8O 8O nie ma guzka, zniknął, tak po prostu go nie ma, są jakieś ślady na samym języku, ale doc mówi, że to mogą być zabliźnienia po poprzedniej operacji, ależ się cieszę :D .
Nie spodziewaliśmy się aż takiego efektu po kuracji sterydem, wobec tego, co dziś zobaczyliśmy, choć raczej, czego nie widzieliśmy :wink: doc zadecydowała zmienić plany, Dolly dostała dziś kolejną dawkę sterydu i robimy trzy tygodniowa przerwę, zobaczymy czy guz będzie odrastał, badanie krwi przesunięte zostało na przyszły tydzień.
Trzymajcie mono kciuki za małą, aby guzek nie odrastał.

iwcia

Post » Sob mar 26, 2011 16:02 Re: "Syberyjska" kotka - bardzo potrzebne WSPARCIE NA OPERACJĘ!

8O 8O 8O To cudowna wiadomość!!!! :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance: :dance2: :dance2:

Kciuki mocno, mocno, mocno trzymam, żeby guz nie odrastał, żeby kotka była już zdrowa :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Sob mar 26, 2011 16:18 Re: "Syberyjska" kotka - bardzo potrzebne WSPARCIE NA OPERACJĘ!

:balony: kciuki za małą! Oby tak dalej!
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

[poprzednia][następna]