SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 05, 2010 12:35 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

dark_swan pisze:Tak się składa, że to ja ja jestem administratorem fundacyjnego konta allegro, dlatego pytam.
Generalnie z mojej strony to wygląda tak, że ja już sama nie daje rady...
Co do allegra cegiełkowego - jasne, może być, ale... ja i konto uciągamy 2 allegra cegiełkowe na jedną turę (czyi 4 na m-ąc). Boję się, że przy takiej ilości cały czas to niestety fundacja straci wiarygodność i więcej zapłacimy za wystawianie allegr, niż na pomoc zwierzakom.
jeśli dogadacie się z Anetą lub Janką, że koty schroniskowe mają być wystawiane na koncie fundacyjnym, to j się dostosuje jednak w tym temacie będę potrzebowała pomocy.
Ja niestety wystawiam zwierzaki fundacyjny, robie szablony, rozszerzam opisy, pilotuje allegra cegiełkowe - podtrzymuje kontakt z kupującymi, zarządzam wysyłka cegiełek, a niestety zajmuje to masę czasu. Dodatkowo jetem sama DT, pracuje, uczę się, chodzę na praktyki i niestety doba nie chce mi się rozciągnąć, choć bardzo chce...

Niestety nasze allegra cegiełkowe idą dość kiepsko, ludzie już nie pomagają tak chętnie jak kiedyś (1 allegro = ok. 100-150 zł.). Ja aukcję wystawić mogę, pilotować także, ale musicie dołożyć wszelkich starań, aby aukcję nagłośnić! Potrzebuję tez zdjęcia z waszej pracy w schronisku - ktoś jeżdżący niech weźmie raz aparat. I tak bede w stanie wystawić takie allegro dopiero za 2 tygodnie jeśli dostane takie polecenie od Anety

dark_swan a mysleliście o facebooku? jest dość modny a dobre wypromowanie fundacji to tez lepsza kasa dla zwierząt 8)
ja obiecałam Anecie pozycjonowanie w googlu tylko musi wrócić z urlopu mój kolega,który to umie robic

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon lip 05, 2010 14:40 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

Mysę, że to dobry pomysł, jednak ktoś musiałby się tym zajać, bo ja nie ogarnę - dla mnie facebook to czarna magia ;) Ja moge się bawić w html', php i innych takich. Ale portale społecznościowe mnie przerastają - nie mam do nich cierpliwości ];->

dark_swan

Od: Sob mar 29, 2008 7:32

Post » Pon lip 05, 2010 17:37 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

CZY KTOŚ WIDZIAŁ TAKIEGO KOTA W SCHRONIE?????
Obrazek
MIKUŚ

Post » Pon lip 05, 2010 18:12 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

biedactwo :(
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto lip 06, 2010 10:07 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

Ok. 6 rano deszła Kleo :cry:

Pieprzny syf :evil:

Śpij maleńka. Miała dosłownie 5 tyg.

Obrazek
MIKUŚ

Post » Śro lip 07, 2010 7:04 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

Podnoszę wątek :D
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Śro lip 07, 2010 11:01 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

MIKUŚ pisze:Ok. 6 rano deszła Kleo :cry:

Pieprzny syf :evil:

Śpij maleńka. Miała dosłownie 5 tyg.

Obrazek

:( [']
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro lip 07, 2010 11:13 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

A ja mam pytanie co do spotkania wolontariackiego w katowicach w schronisku.
Na stronach schroniska i sos jest info o spotkaniu a na stronach dogo dot. schroniska sosnowieckiego jest info o przeniesieniu na przełom lipca i sierpnia.

Czy coś wiecie - planowć czy nie planować tą sobotę
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro lip 07, 2010 14:29 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

Dorota Wojciechowska pisze:A ja mam pytanie co do spotkania wolontariackiego w katowicach w schronisku.
Na stronach schroniska i sos jest info o spotkaniu a na stronach dogo dot. schroniska sosnowieckiego jest info o przeniesieniu na przełom lipca i sierpnia.

Czy coś wiecie - planowć czy nie planować tą sobotę

Dorotka zapytam, dam znać

Filomen

Post » Śro lip 07, 2010 15:03 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

spotkanie w tą sobotę odwołane, ze względu na to, że większość z nas nie może przybyć.
ustalimy wspólnie nowy termin i damy znać.

Filomen

Post » Śro lip 07, 2010 19:01 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

Melduje się. Jestem publikacją z dogo, a podczas wolontariatu działam z aparatem, po czym można mnie łatwo poznać.

Jeśli chodzi o plany remontu, to podoba mi się Wasz zapał. Na pomoc z Sosnowca nie liczyłabym, ale kociarnia jest niewielka, więc może się uda wspólnymi siłami.

Spotkanie sobotnie 10.07, chyba zostało odwołane. Uważam, że planowanie spotkania w schronisku katowickim jest z deka bez sensu. Jeśli chcemy sobie wszyscy pogadać, to lepsze na nieoficjalne spotkanie jest miejsce luźne. Może to być łąka, knajpa cokolwiek... Kocia Chatka (jeśli pomyliłam nazwę to przepraszam) działa w Siemianowicach? Jeśli tak to Anetka ma tam na pewno bliżej, ja również - nasza siedziba jest niedaleko Siemianowic. Jeśli się pomyliłam wybaczcie.

Jeszcze porównanie małe do Katowic - wchodząc do Katowic mieliśmy inny problem - jak robić, żeby nie wyręczać schroniska - nie wolno nam było karmić zwierząt itp. gdyż schronisko niejako jest firmą, która ma zarabiać na siebie, a wolontariusze nie mogli wypełniać roli, którymi zajmują się pracownicy. Kociarze w K-ce również byli przed nami. Działali na zasadzie wolontariatu - obecnie mają świetne wyniki - 99,2 % wyadoptowalności.

Tutaj największy problem jest z stworzeniem warunków do pracy. Nie możemy wpuścić osób z zewnątrz i bez doświadczenia do takiego miejsc. Osoby, które nie widziały okrucieństwa wobec zwierząt nie wytrzymają tego psychicznie. Ważne jest również zaplecze - od apteczki po miski. Z kotami jest o tyle łatwiej, że jest ich mniej, zajmują mniejszą powierzchnię, łatwiej je transportować/przemieścić/poddać kwarantannie itp.

Psy trzeba skatalogować, opisać, niektóre wyleczyć, inne odizolować. Musimy wytypować psy potencjalnie najlepiej podatne na szkolenie, umieścić je razem w boskie - tak aby się nie pozagryzały. Zdezynfekowanie boksów z psami jest na chwile obecną niemożliwe - potrzebowalibyśmy masę środków chemicznych, kurcher, ludzi do roboty i ludzi do trzymania/spacerowania w tym czasie z psami.

Klatka kennelowa, jako kwarantanna kocia... Nie ma jej gdzie wcisnąć... Nie mówiąc o tym, że psy po kastracji trafiają od razu na boks ogólny - słaniając się na nogach, chcemy zaproponować wstawienie kennnela do gabinetu wet, ale czy to się uda...

Jak ułatwić naszą współpracę? Umówić się, pogadać...
Na chwilę obecną uważać przy dyrekcji i kierowniku na każde słowo, pakować tyle pracy i ludzi ile i kiedy się da - brama schroniska jest otwarta - chodzi o to aby powiadomić kierownika - dzisiaj zrobimy to dobrego, jutro tamto dobrego itd.
Jeśli widzicie jakieś nieprawidłowości - zapisujcie wszystko i zastanawiajcie się jak to można naprawić - to wszystko jako raport będzie wysłane do dyrektora, ponadto jest zeszyt kontaktowy - wpiszemy tam wszystko co nam powiecie.
Fundacja dąży do tego aby do schroniska wchodzili tylko wolontariusze, tylko w określonych godzinach i tylko na ustalonych zasadach.

Wyobrażacie sobie, że każdy może tam wejść - przyszła ostatnio para, która szukała swojego psa, nie mogła znaleźć pracownika, pytała nas. A gdyby to byli jacyś idioci, którzy wchodzą jakby nigdy nic i otwierają po kolei wszystkie boksy?

Jeszcze odnośnie opłat - jeśli koty nie są katalogowane to wydaje się je na zaświadczenie - tak było ze szczeniakiem, którego brały dwie dziewczyny podczas naszej wizyty.
My braliśmy dwa psy w poniedziałek - jako, że jeden chory to za darmo, a w umowie zapisano, że przechodzi pod opiekę fundacji - nie na stałe. I braliśmy dalmata - zapłaciliśmy 20, bo to tylko symboliczny zwrot za szczepienie - bo pies był już szczepiony. Również, przechodzi pod opiekę, nie na stałe...

Patrycja Teqilla

Od: Czw lis 19, 2009 22:18

Post » Śro lip 07, 2010 20:12 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

Kocia Chatka działa w Sosnowcu :D
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro lip 07, 2010 20:25 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

umowic sie -super
spotkac-tez super
tylko ze jakos czasu i godziny nie mozna zgrac
w tygodniu rano wiekszosc jest w pracy
teraz z soboty 10 lipca zostalo odwolane bo urlopy
ciezko cos zgrac ten termin

ja mam pomysl moze niech kazdy napisze kiedy moze,w jakich godzinach
zbierzemy wszystko w jednym poscie i juz cos bedzie latwiej ustalic
niewiem czy to dobry pomysl ale jak tak dalej pojdzie to nigdy chetni na wolontariat sie nie spotkaja,niedowiedza sie co i jak i niczego nie ustalimy

ja np.moge w weekendy
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro lip 07, 2010 20:35 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

Miejsce mało ważne, ale schronisko katowickie moim zdaniem to nie jest dobry pomysł... W soboty czynne do 14 i w dodatku są tam wolontariusze i spore zamieszanie...

To mi się pokićkało z tą Kocią Chatka :D

Patrycja Teqilla

Od: Czw lis 19, 2009 22:18

Post » Śro lip 07, 2010 20:39 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC.

Patrycja Teqilla pisze:Miejsce mało ważne, ale schronisko katowickie moim zdaniem to nie jest dobry pomysł... W soboty czynne do 14 i w dodatku są tam wolontariusze i spore zamieszanie...

To mi się pokićkało z tą Kocią Chatka :D

chyba dzien tygodnia i pora dnia jest wazniejsza dla wszystkich
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

[poprzednia][następna]