Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
serum pisze:no tak ............wczoraj,dzisiaj ,a jutro ,a pojutrze![]()
![]()
czy są jasne i klarowne widoki na najbliższą przyszłość
Jest jakiś pomysł na odzyskanie ,lub na pozyskanie nowych wirtualnych opiekunów
![]()
![]()
A tym co tylko swoją osobą i działaniami tylko szkodzą to "dziękujemy" Jeśli nie chcesz, czy nie możesz pomóc kotom wolno żyjącym, nie przeszkadzaj im żyć.
Już od dawna wiadomo, iż koty mają bardziej rozwinięty zmysł równowagi bądź
węchu niż ludzie. Każdy specjalista wymieni tysiąc cech fizycznych,
dzięki którym koty przewyższają nas – ludzi. Podejdźmy jednak do tego z
innej strony, a mianowicie charakteru.
1. Nie zabijają osobników swojego gatunku. Często są wobec siebie zaborcze,
złośliwe, lecz nigdy nie zabijają.
2. Nie wybrzydzają. Spokojnie zjedzą zwierzęcą wątróbkę bądź zwierzęce serce – na co niejeden człowiek patrzy z najwyższą odrazą. Zdarzają się typy kocich delikwentów, jednak to rzadkość w kocim świecie.
3. Nie marnują jedzenia. Nawet, jeśli zostawią po sobie jakiś okruszek, inny kot z pewnością go doje.
4. Mają poukładane życie. Cenią sobie porządek dnia, dzięki czemu inne osobniki zarówno kocie jak i ludzkie wiedzą co, jak, kiedy i gdzie zażyczy sobie kot.
5. Gdy używają przemocy, robią to tylko w obronie własnej. Nigdy bez powodu nie atakują.
6. Lojalność to ich chleb powszedni. Zawsze gdy tego potrzebujesz, są przy Tobie. Nigdy Cię nie zawiodą w przeciwieństwie do niejednego człowieka.
taizu pisze:Z tym, że słyszałam, że duże dziko żyjące kocury potrafią zabić nieswoje male kocięta...
ALICJA Borgelt pisze::ryk: tu niestety my kociary musimy nadrabiać![]()
i może
![]()
wiora pisze:a mnie sie udalo wcisnac zapach do domu mojej kolezance z pracy takze na weekend cos przesle bo w tyg nie dam rady
iza71koty pisze:Ja cos baterii naładować porzadnie nie moge. A muszę zdjecia na Bazarek zrobić. Moze ładowarka mi pada czy te baterie juz kiepskie?Wczoraj trochę podładowałam. Poleciałam do kociaczków z jedzonkiem i zdjęcia chciałam zrobić od razu. I bach. Padły mi momentalnie.[/b][/color]
iza71koty pisze:taizu pisze:Z tym, że słyszałam, że duże dziko żyjące kocury potrafią zabić nieswoje male kocięta...
Może to plotka?Ja nigdy nie spotkałam sie z taka sytuacja.
Generalnie to dziwne. Przeciez w naturze jest tak że kotka kopuluje z jak największa ilościa osobników, po to własnie aby miot był mieszany i przejał najsilniejsze cechy wszystkich ojców.
iza71koty pisze:Jaki koszt kompletu? Kupowałaś dwie czy cztery? cztery mi wchodzą mi do ładowarki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości