DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 25, 2011 10:45 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Witamy świątecznie :)
Obrazek

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie gru 25, 2011 17:30 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Przy składaniu życzeń świątecznych dowiedziałam się że:
1) Kałbojsik/Maciuś nic sie nie poprawił i teraz wyje już i w dzień i w nocy, a więc prawdopodobnie wraca :(
2) Filemon strasznie uczula pana-pan odczulał się i leczył ale to nie dało żadnego rezultatu aż przed Świętami wylądował z tego powodu w szpitalu a na Święta musiał się wyprowadzić z domu...i ma objawy nawet przy kontakcie z panią!
tak więc Fil wraca tyle że ja do wyjazdu Sznycla nawet nie moge myśleć o przyjęciu go bo nie mam gdzie-on nie znosi kotów.
jeśli wet.Kamil się zgodzi go przyjąć to no problem-jeśli nie to nie mam dla niego miejsca.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie gru 25, 2011 17:55 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Ech :/
A pani od Kałboja nie rozważa wzięcie drugiego kota? Samotnie on się zanudza może, to może być tego kwestia...

A pan od Filemona nie wiedział, że ma alergię czy też wyszła dopiero na Fila..?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie gru 25, 2011 18:14 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Szkoda Fila tym bardziej ze on wrazliwy. To bedzie dla niego cios.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie gru 25, 2011 19:09 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Obrazek
:rudolf: :rudolf: W TEN ŚWIĄTECZNY CZAS, ŻYCZĘ
WSZYSTKIM SPOKOJU, RADOŚCI, ZDROWIA
I OBYŚMY MIELI MNIEJ KOTÓW W POTRZEBIE
I WIĘCEJ CUDOWNYCH KOCICH DOMÓW.
:rudolf: :rudolf:

smarti pisze:Przy składaniu życzeń świątecznych dowiedziałam się że:
1) Kałbojsik/Maciuś nic sie nie poprawił i teraz wyje już i w dzień i w nocy, a więc prawdopodobnie wraca :(
2) Filemon strasznie uczula pana-pan odczulał się i leczył ale to nie dało żadnego rezultatu aż przed Świętami wylądował z tego powodu w szpitalu a na Święta musiał się wyprowadzić z domu...i ma objawy nawet przy kontakcie z panią!
tak więc Fil wraca tyle że ja do wyjazdu Sznycla nawet nie moge myśleć o przyjęciu go bo nie mam gdzie-on nie znosi kotów.

Bo wygląda, że bardzo nam tego wszystkiego będzie trzeba...

Szalony Kot pisze:A pan od Filemona nie wiedział, że ma alergię czy też wyszła dopiero na Fila..?

U Państwa był wcześniej inny kot, który był z panią przez 16 lat. Pan wiedział, że ma alergię.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon gru 26, 2011 9:58 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Ech, przykre :(
Ale monże Nowy Rok przyniesie kiciom te wymarzone Domki :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon gru 26, 2011 11:04 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Marzenia,czy pamiętasz jak ma na imię pani od Fila?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon gru 26, 2011 11:36 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Nie pamietam. Mam tylko jej numer telefonu.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon gru 26, 2011 13:02 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

to tak jak ja..

smarti

Post » Pon gru 26, 2011 18:28 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

jak tam Święta??

ja wczoraj,w przypływie żalu za trudny los Filemona zamówiłam naszym kotkom kolejny drapak do sufitu oraz mniejszy za punkty (bo mi się nalezało w zooplusie!)-jak Fil wróci to bedzie stał w jego pokoju :D bo mam zamiar dokonac próby i połączyć go z Coffiowymi-jeśli "stoleruje" w ogóle jakieś koty (bo jak wiadomo on kotów nienawidzi po tym co zrobił mu Boniunio :mrgreen: ) to tylko młodych gówniarzyków.
Bo u Kamila Fil zwariuje z samotności a więc tam go nie moge dać..
ech..same kłopoty :roll: oby się kicie dogadały bo jak nie to pozostaje im tylko....schron :mrgreen: :ryk:

Marzeniu-myślę że teraz,jak wyzdrowiejesz i znajdziesz chwilę to pora będzie zacząć promować Coffiowe. Zozi2 już całkiem zdrowy i zakochany w Śnieżce-jeszcze raz "prześwietlę" Śnieżkę czy moze brykać do domku i trzeba starać się ich wydać jako dwupaczek a pozostałe Coffiowe-czyli Neska i Pedros,kochają się tak jak Simba i Zuza-wszędzie sa razem i splatają się ogonkami jak tylko stoją obok siebie-wyglada to słodko :1luvu: :kotek: :kotek: :1luvu:

na dniach zrobimy foty z nowiutkiego aparatu kupionego tylko ze wzgledu na koty.....co te koty z normalnych ludzi,jakimi kiedyś byliśmy, zrobiły... :ryk:

jak się umawiamy w sprawie Ryszardy Trzeciej Wazy?-Jus mówiła że Państwo już dawno zakupy zrobili i że podobno zapowiadają się bardzo fajnie :D
Jus-poproszę Cię o nr konta i kwotę abym przed N.R. zdążyła Ci zwrócić...i Sz.Kotu żebym nie zapomniała wpłacić za fb :roll: bo Ciągle zapominam :oops: .....
Ostatnio edytowano Pon gru 26, 2011 18:33 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Pon gru 26, 2011 18:30 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Pozdrawiamy świątecznie :kotek: :kotek: :kotek:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon gru 26, 2011 18:44 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Tak naprawde promowanie kotow zalezy od Adama i od zdjec. Ja tylko pisze tekst. Umieszczanie ogloszen jest o wiele bardziej czasochlonne.
Ktos mi kiedys zaproponowal allegro dla dwoch kotow-musze tylko odnalezc to pw.
Ostatnio edytowano Wto gru 27, 2011 8:18 przez Marzenia11, łącznie edytowano 2 razy

Marzenia11

Post » Pon gru 26, 2011 19:36 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Marzenia11 pisze:Tak naprawde promowanie kotow zalezy od Adama i od zdjec. Ja tylko pisze tekst. Umieszczanie ogloszen jest o wiele bardziej czasochlonne.

Nie wiem czy naprawdę czasochłonne, czy tylko mi tyle zajmuje :( Za to piszesz świetne teksty. Oczywiście chętnie dalej pomagam w ogłaszaniu, tym bardziej że być może Fil i Kałboj wracają :( :( :( Mam ich zdjęcia i poprzednie ogłoszenia, jakby co to mogę w każdej chwili wystawić ponownie, tylko poproszę o hasło do działania od smarti.

A zdjęcia zawsze są potrzebne. Te obecne są śliczne ale z lata, więc na pewno ludzie się będą pytać jak koty teraz wyglądają. No i potrzebne są nowe zdjęcia np. Pedrosa i Zozola. Cieszę się że jest nowy sprzęt do fotografowania ;)

Adam
aburacze

Post » Pon gru 26, 2011 20:59 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Jesli chodzi o Nesce i Pedrora to tekst moze byc ten sam co u Simby i Zuzy tylko trzeba wstawic ich zdjecia.
Moze warto od razu poprosic niki o fb dla Kalboja i Fila?

Smarti-Rysia ma jechac w srode. Ja kompletnie jestem wylaczona w tym tygodniu wiec niestety nie pojade z Toba tym razem.

Marzenia11

Post » Wto gru 27, 2011 12:33 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

no to ładnie :mrgreen: zostaję sama :roll: a jak ja tam trafię?
napisz mi adres i drogę na pw,ok?

zdjęcia bedą-sprzęt kupiony w sumie tylko dla kociaków-mój TŻ całe Święta go "rozpracowuje" :ryk:

Neska i Pedros to już miziaki (oczyw.tylko do mojego TŻ-ta :ryk: )

zrobię kawe i napiszę dalej...

Obrazek

..już po kawie.. :D

ogł. Simbusia i Zuzki przyniosły nam szczęście a więc dla dwupaczków jak znalazł.trzeba tylko zaznaczyć że oba kicie sa póki co troszkę nieśmiałe i lękliwe ale to już wielkie miziaki i wesołe zabawowe kotki -chociaż w tym pozytywnym sensie.
oczywiście może w domku okazać się że wcale lękliwe nie są, ale mnie się boja a więc ja uważam je za lękliwe.
natomiast Zozi i Śnieżka niczego się nie boją-uwielbiają się tulić i Zozi wspina się nawet na mnie 8O
oni ,z kolei często są tak rozbawieni że nie maja czasu na tulenie-zwłaszcza Śnieżka.

jak pisałam Śnieżka jeszcze pojedzie na kontrolę do dr.Neski a zapomniałam o tym że Zoziemu przecież pobraliśmy wymaz na bakteriologię z gardziołka i już powinien być wynik-czyli ta parka w drugiej kolejności bo nie bedzie gotowa do pójścia wcześniej jak za 3 tygodnie.
natomiast Nesca i Padros już mogliby śmigać bo zdrowi,szczęśliwi i u mnie "się marnują" :roll:

Niki-bardzo Cię prosze o fb dla Fila na razie-pani powiedziała że jest już zdecydowana mimo że pokochała Fila,chociaż Alareipan ma z nią jeszcze rozmawiac aby pan podjąła jakieś konkretne leczenie bo mnie co do tego pani zeznawała niejasno.
ale jeśli pan już z tego powodu był w szpitalu to nie wierzę że będzie chciał jeszcze coś w tym kierunku zrobić pod kątem zostawienia kicia.-jednak przecież alergen jest już wszędzie i nie zniknie i skoro pan tak straszliwie na niego reaguje to najrozsądniej byłoby się wyleczyć a nie pozbywać kota.
ja sama jestem od 20-tu lat uczulona na kurz,koty i psy,-kiedyś było tragicznie-po odczulaniu poważne,zagrażające życiu objawy (bo i takie miałam na poczatku) prawie ustały.
w zamian za to pojawiła się astma którą leczę dopiero od dwóch miesięcy i też wszelkie objawy jak ręką odjął-a więc nikt mi nie wytłumaczy-sama wiem że można przy takich schorzeniach mieć stado zwierząt i w ogóle nie odczuwać swojej choroby.
myślę jednak że do tego trzeba mieć bardzo silny charakter,silną motywację i nie brac w ogóle pod uwagę drogi pozbycia się zwierzat a jedynie drogę pozbycia się objawów choroby-być o tym wewnętrznie przekonanym tak jak ja-ja nie wyobrażam sobie życia bez zwierząt-to byłoby dla mnie równe kalectwu uczuciowemu a więc w ogóle nie mieści mi się w głowie abym ja mogła temu ulec i zamiast za wszelką cenę pokonać chorobę być pokonana przez nią.

Co do Kałbojsika to pani ostatnio nic nie mówiła o oddaniu go-musi go jednak bardzo kochać-po N.R. poprosze Cię Jus o wizytę "kontrolną"-może z jakimś prezencikiem dla chuliganka-aby wybadać pani nastrój.
a 8-go lutego wraca Julia z Nowej Zelandii (!!!), a więc będziemy miały pomoc w tej trudnej sytuacji.
Pani napisała tylko że "demoluje mieszkanie jak zwykle i wyje całymi dniami i nocami..."
słyszałam to "wycie" -bez przesady-to zwykłe pomiaukiwanie a kot wygląda kwitnąco (byliśmy tam z Kamilem który go zbadał), a więc na pawno nie jest nieszcześliwy,tylko się nudzi.
Julia pracuje nad panią w kwestii wzięcia drugiego kota do towarzystwa-przecież pani już i tak ma wszystkie skorupy wytłuczone to co jej zależy :mrgreen: :ryk:

żarty żartami ale czas pokaże czy Kałbojsik wróci-na razie kotu nie dzieje się krzywda-a wręcz przeciwnie, a więc nie ma alarmu.
Ostatnio edytowano Wto gru 27, 2011 13:55 przez smarti, łącznie edytowano 3 razy

smarti

[poprzednia][następna]