PAKT CZAROWNIC XXVIII - listopad, nie dajemy się smutkowi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 25, 2011 12:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Fajna dziewczyna jest, ale za dużo bierze na siebie, oj za dużo...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto paź 25, 2011 15:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Samochód mam a nie traktor, za to kieszenie zdecydowanie luźniejsze.Cewka zapłonowa wysiadło i coś tam jweszcze. Przy okazji naprawy auto mi umyli. Jeszcze tylko opony na zimowe muszę wymienić.
Wróciłam do pracy. Szef przywitał mnie z pretensjami, że przyszłam 8O W ramach "nagrody" oddelegował mnie na drugi koniec Poznania - no to bez samochodu (jeszcze stał u mechanika) w chodakach (nie mam butów wystarczająco szerokich by mi palucha nie uciskały) pojechałam tramwajem - zajęło mi to tylko godzinę podczas której zaczytywałam się kryminałem. W nowym miejscu, tak jak w starym nic nie było przygotowane, komputer nie działał, telefon też nie, książka ponownie mi się przydała.W międzyczasie informatyk próbował uruchomić łącza, miałam dużo radochy, bo te usterki co im od miesięcy zgłaszałam okazały się być prawdziwe a nie wydumane (jak twierdzili przez telefon). ...o rety, nie do wiary, pierwszy raz się z czymś takim spotkałem... - to próbki okrzyków fachowca. Godzinę męczył się biedaczek :mrgreen:
Najgorsze, że do 10.11 będę na zesłaniu :evil: Normalnie to robotę mam blisko, pieszo w 20min dojdę.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Wto paź 25, 2011 16:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

dolabra pisze:Ponponie,
a ile Frędzel ma lat?

Tego dokładnie nikt nie wie - wzięłam go ze schronu (trzy lata temu) już w słusznym wieku - według weta na ten moment coś między 15 - 17. No starszy pan... :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Wto paź 25, 2011 18:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

A ja dziś miałam z Brunusiem kontrolę... No poprawa jest.... Tylko znów stówka poszła się paść.... Luuuuuuuuuuuuuuudzie.... Ci weci nas wykonczą.... Ja już agresora dostaję, jak mam iść znów do weta!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto paź 25, 2011 18:43 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Bo dziś jest taki dzień do luftu.
Mnie się agresor taki włączył, że aż się zdziwiłam. Otóż na opakowaniu czegoś co się nazywa "Łąkowe UHT 3,2%" stoi, że w składzie ma mleko odtłuszczone i 3,2% tłuszczu roślinnego. Wszystko parszywieje. Szlag mnie trafia. Nie można napisać na opakowaniu, że to nie jest mleko? Jak ktoś chce to i tak kupi a ja idiotka kupiłam tego zgrzewkę!
Dotychczas najwięcej czasu zabierało mi wydłubywanie z półek ze śmietaną czegoś co nie zawiera gumy guar, żelatyny i mączki chleba świętojańskiego. Że na masło trzeba uważać nauczyłam się szybko. Dżemy też wybieram długo, bo zanim przeczytam skład trochę czasu mija i rutyna jest zgubna, bo producenci zmieniają skład często. Okazuje się, że teraz nawet skład mleka trzeba czytać. Wyć się chce.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto paź 25, 2011 19:08 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Babusiujagusiu ulubiona skoro masz już wypróbowane produkty to zapodaj tu nazwy.... Po co mam wyważać otwarte drzwi??
A jeśli masz czarną listę znanych marek to też wal śmiało!!! No o mleku takim to jeszcze nie słyszałam, jak żyję!!! Jak mi się mleka zachce to do sąsiada pójdę i się krówce sąsiadce ładnie ukłonię :mrgreen:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto paź 25, 2011 19:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Mnie się udało znaleźć weta, który ma ogromne serce do kotów, moje bezdomniaki leczy i sterylizuje po kosztach (ostatnia sterylka 2 kotki i 2 kocurki - 200 zł). Fakt, że trzeba kawałek dojechać, ale warto :)

Prawda, jak się nie przeczyta całego składu produktu to się można paskudnie naciąć :evil: Normą są mylące nazwy produktów np. serek łososiowy do chlebka, który łososia nie widział, albo paluszki krabowe bez grama mięska z kraba :| Wszędzie wciskają durnotę ludziom :roll:

Mal_

Od: Nie paź 02, 2011 9:43

Post » Wto paź 25, 2011 19:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Ja kupuję masło Łaciate z Grajewa bo...mój kuzyn ma wieelkie gospodarstwo na mazurach (150 krów i coś 400ha,extra dojarnię niczym krowie SPA)i między innymi z jego krówek jest to masło :mrgreen:. No i choć zdecydowanie wolę maziać szybko chleb miękką margaryną typu PysznyDuet tak przełamuję się i od lata kupuję dodatkowo to masło. Mleko jakieś 3,2 Z Mlekovity w plastikowej butelce albo 3,2 firmy Polana bodajże "Mleko świeże" na nim pisze.

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto paź 25, 2011 19:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Ja tez lubię Łaciate!!!
Margaryny nie tknę nawet kijem. Brzydzę się!!
Asia dbaj, aby dziewczynki jadły tylko masło!!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto paź 25, 2011 19:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Łaciate OK. Ich zółty ser Havarti bardzo nam smakuje, w Biedronce jest ten sam pod nazwa Lilliput. No i Grajewo to moje coroczne wakacje przecież :mrgreen:
Super świństwa produkuje Danon. Czytałyście kiedyś skład ich produktu o nazwie Kremowa 18%? Stoi między śmietanami. Niedawno wzięłam też w rękę jakąś eko-śmietanę, nawet miała opakowanie takie niby przaśne i w składzie to samo: zagęstniki, zagęstniki, zagęstniki. Pamiętam moje zdziwienie, kiedy się okazało, ze na całej długiej półce tylko Zott i President nie zawierają niczego poza śmietaną 8O
Uważajcie też na mąki zawierające np kredę lub fosforan wapnia, fosforan magnezu, węglan magnezu. Fajnie, nie?
Albo syrop malinowy z Herbapolu składający się głównie z cukru i aronii. Okazuje się, że więcej malin jest w syropie z Łowicza.
Mogłabym długo ale nie będę się nakręcać.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto paź 25, 2011 19:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

TAAAAAA
Danone, Bakoma.... SYF....
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto paź 25, 2011 21:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Jedyne "coś" związanego z mlekiem, z czym mam do czynienia do śmietanka do kawy i żółty ser ;) Odkąd pamiętam wręcz nienawidzę mleka, jogurtów itd. A masło, takie od krowy normalnie mi śmierdzi, jak i mleko.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro paź 26, 2011 5:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

JezusMario! ten Frędzel na dopalaczu mnie wykończy 8O Normalnie dzik nie kot - szaleje, wiesza się na firankach i ogólnie rozrabia 8O Biega jak rakieta, aż się nie wyrabia na zakrętach i buksuje - co chwilę w dzikim pędzie, próbując przebiec z pokoju do kuchni (co wymaga ostrego manewru w bok, a do takich manewrów to Frędzelek nie ma odpowiedniego kształtu :roll: ) kocio przydzwania w drzwi od pokoju, aż huczy. :? On mi się w końcu zabije... :? Chyba mu odstawię te turbo witaminki, bo mi chupę rozniesie :roll: Już wolę spokojnego kota śpiącego w budce :lol: - oczywiście pod warunkiem, że go nic nie boli... :roll:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro paź 26, 2011 5:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Daj tu nazwę tych witaminek ( może się doładuję :mrgreen: )
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro paź 26, 2011 5:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Kurde nie wiem jak one się nazywają - pan doktor mi odsypał kilka tabletek do woreczka :? Jak znowu tam będę to zapytam :ok: Może faktycznie - sama sobie zapodam :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

[poprzednia][następna]