Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 18, 2011 13:08 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Ustosunkowuję się do odpowiedzi Szalonego Kota.
Edit: Dopisek
1. Kotów odebranych przez właścicieli nie pisałabym w kotach zaadoptowanych, bo do żadnej adopcji nie doszło. Koty się zagubiły, a nie są bezdomne.

2. Co do Celestynowa, pamiętajcie, że to była akcja poprawy życia zwierząt/ratowanie schroniska przed utratą statusu - stąd kliniki weterynaryjne brały chętnie udział czy to z pobudek finansowych czy chęci pomocy. Przy adopcji każdy podpisuje zobowiązanie że sam ponosi koszty leczenia odtąd. Może jakaś klinika chciałaby się tak reklamować lub działać z dobroci serca. Ale przypadek Celestynowa jest zupełnie inny i wątpię, aby ktoś poszedł na coś takiego.

3. Nie wiem co myśleć o FB. Trzeba by przedyskutować ten pomysł jako formę. W ten weekend zapowiada się zgromadzenie kilku osób. Pewnie wymienimy się przemyśleniami, co i jak można by zorganizować, czy się sprawdzi. Dlatego sprawa FB jest otwarta. Podstawą jest mądra współpraca i działanie na korzyść, a nie na szkodę. Szalony Kocie, daj nam wytchnąć i na razie spożytkuj swoją energię inaczej :)

Na razie to tyle
Ostatnio edytowano Pt lut 18, 2011 13:31 przez naline, łącznie edytowano 3 razy
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pt lut 18, 2011 13:10 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

magaaaa pisze:O Jezu, no...
Straszszsznie czekam...

Kocie, między zaadoptowane a znalazły domy jest chyba jakas różnica.
Rozważ jeszcze "opuściły schronisko" :mrgreen:

Zaadoptowane i umieszczone pod mostem? :mrgreen:
Opuściły schronisko jest niezłe :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 18, 2011 13:11 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

naline pisze:Ustosunkowuję się do odpowiedzi Szalonego Kota.

8O :ryk: :?:
Ja się ustosunkuję do wypowiedzi naline i Szalonego też po trosze:
O ile pomysł z lecznicami wydaje mi się godzien przemyślenia (bez względu na różnice w statusie schronisk jest to jakaś tam forma promowania zarówno schronu jak i lecznicy; niemniej bez porozumienia ze schronem to to chyba niemożliwe, nie?) to FB nieco chyba mniej (ale ja należę do tych przedpotopowców, którzy nie umieją się tam odnaleźć), zaś całkowicie na NIE jestem jesli idzie o podawanie GDZIEKOLWIEK linku do tego wątku.
Bo nie będzie gdzie po prostu pogadać
Ew dopuszczam wersję o swojej omylności i być moze mylę pojęcia: być moze należałoby zrobić jeden wątek z trzema - czterema stale aktualizowanymi postami (tylko zasady, koty, kwarantanna) a wątek z pogaduchami paluchowymi powinien być zupełnie oddzielnie.
Dlaczego? Żeby swobodnie móc rozmawiac o wszystkim.
Kurczę, czuję, zę nie do końca ubieram w słowa to co bym chciała i jak bym chciała...
Ale rozumicie o co mi chodzi, nie?
Ostatnio edytowano Pt lut 18, 2011 14:35 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt lut 18, 2011 13:13 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Jakby co moja wypowiedź jest wyżej :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pt lut 18, 2011 14:20 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Ja nie naciskam, to są tylko propozycje, bez Was i tak nic nie robię :)

A z wesołych, miłych wiadomości
Mój słodziak - Tulisia - ma się bardzo dobrze, a przynajmniej tak mi się wydaje :) wczoraj po raz pierwszy sama wskoczyła mi na kolana, wtuliła się i usnęła. Mówię, że po raz pierwszy bo jak dotąd Tulcia była typem samotniczki.. wszystko sama.... sama się gdzieś kładła, sama się bawiła, chodziła swoimi ścieżkami i tylko wtedy kiedy ja ją wzięłam na kolana i zaczepiałam, postanowiła "współpracować" :), a od jakiegoś czasu sama do mnie podchodzi, przytula się, itd. :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 18, 2011 15:14 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Beza minusowa, Beza minusowa, tralalalala :dance: :dance2:

magaaaa

Post » Pt lut 18, 2011 15:35 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Szalony Kot pisze:
magaaaa pisze:Beza minusowa, Beza minusowa, tralalalala :dance: :dance2:

A to u Ciebie Beza siedzi czy się zastanawiasz? :mrgreen:

Szalony, spokojnie- zdążysz zaktualizować :P
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt lut 18, 2011 15:43 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Słuchajcie, wyniki krwi Wytrzeszcza są podobno wręcz idealne :piwa:
Pani Doktor sama aż się zdziwiła, że kot ze schronu może być taki zdrowy :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt lut 18, 2011 16:46 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Wielbłądzio pisze:Słuchajcie, wyniki krwi Wytrzeszcza są podobno wręcz idealne :piwa:
Pani Doktor sama aż się zdziwiła, że kot ze schronu może być taki zdrowy :wink:

Gratulacje!!! Wspaniała wiadomość.

magaaaa

Post » Pt lut 18, 2011 16:51 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

No to chyba po okresie samych złych wieści przyszedł czas na okres dobrych. :D
Hermes jest u mnie. O ile we wtorek trzeba go było na Paluchu wyciągać z koszyka rękawicami strażackimi, o tyle już u mnie spokorniał. Jest bardzo fajnym, kontaktowym kotkiem, który za bardzo spoufala się z innymi futrami. Nie dziwię się, że dostał po mordzie, jak nie rozumiał fukania i prychania. U mnie mimo sprzeciwu rezydentów zajął wczoraj najlepsze miejsce na fotelu i przespał na nim całą noc. Rano łasił się do mnie i domagał głośno jedzenia.
Tylko śmierdzi jak nieboskie stworzenie. :evil: Nie wiem, czy dzisiaj nie skończy się na kąpieli, bo chyba każdy, kto przechodzi koło moich drzwi, wie, że mieszka u mnie kudłaty śmierdziel. :lol:

Ozymandias

Od: Pon maja 18, 2009 8:41

Post » Pt lut 18, 2011 16:57 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

A czym on tak śmierdzi?
Cały śmierdzi schronowym smrodkiem czy sikunami dojrzałego kocura?

magaaaa

Post » Pt lut 18, 2011 17:03 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Madzia, toż to one takie dorodne jajka miał, że hej! Podróż z nim w transporterze z jednego końca Warszawy na drugi- bezcenna.
Także Ozymandias należy się dodatkowy rispekt za wytrzymałość ;)
Lalka, on naprawdę był bardzo grzeczny i udawał, że go nie ma... dostał za niewinność, ale widocznie u Cieebie czuje się dużo pewniej :ok:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt lut 18, 2011 17:04 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Śmierdzi dorodnym kocurem. Ale też schronem. Przed chwilą zdjęłam mu schroniskową obrożę. Od razu odżył.

Ozymandias

Od: Pon maja 18, 2009 8:41

[poprzednia][następna]