DT Matahari- Srajdy podkocykowe- Tiris i banda kotów

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 25, 2008 16:13

Matahari pisze:o pierwszej w nocy zaczęłyśmy wymyślać imię dla nowego... i najlepiej nam z Tiris szło wymyślanie imion dla miotów... pomysły zajefajne mamy... w końcu na niczym stanęło, ale dziś wracając z grzybów stwierdziłam, że najlepsze będzie Gizmo - nowy ma takie jakieś oczy gizmowate... zaliczy dziś weta... wybieram się ze Spacjolem głównie - chłopak ma bardzo brzydką pupę, Tiris widziała jak qpala robił i był to całkowicie luźny qpal... a przy okazji pojadą Placek (kicha mimo atybiotyku), Milka (puszcza pawiki ze śliny) i właśnie Gizmo (sprawdzenie uszu)...

o rany! ale wyprawa 8O
podziwiam, bo ja nie pojechałabym nawet z moją dwójką razem, bo jak uda sie złapać i zapakować jedno do transporterka, to już drugiego nie ma szans :x
3mam :ok: za wszystkie footra, a w szczególności za Placuszka
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/287c1aee7218e0d1.html]Obrazek

Lucyna72

Od: Pon kwi 21, 2008 15:34

Post » Czw wrz 25, 2008 20:16

Lucyna... pięknie dziękujemy za zawiezienie i przywiezienie...
i tak...
Spacjol wylądował w klatce... ma dietę... antybiotyk do podawania - biotyl... pupsko mamy smarować... na początku był bardzo zdziwiony, co też się stało... teraz już ułożył się na posłanku i kapitalkę urządził sobie... znaczy myje się dogłębnie i dokumentnie...
Placek ma zmieniony antybiotyk... oczy i nos dodatkowo kropić mamy gento...
Milka ma lekko zaczerwienione gardło... próbujemy z beta glukanem i cebrionem poradzić sobie z tym paskudztwem...
Gizmo ma czyste uszka... wet ocenia go na 3,5-4 miesiące... mruczanki zareprezentował u weta... przemiły kotek...
reszta w normie... ja padam... grzybki w occie pewnie niedługo będą... na bazarku...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Pt wrz 26, 2008 9:00

mamy znowu jakąś inwazję luźnych qpali... zamówię dziś u weta Indestinala i całokszałt pójdzie na dietę... Spacjol będzie mógł wyjść z klatki...

Matahari

Post » Pt wrz 26, 2008 9:39

Spacjol w "areszcie" - chcialabym jego mine zobaczyc.

Zdrowka dla celej bandy :ok:
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Pt wrz 26, 2008 10:49

Uprasza się grzecznie o fotki nowego :D

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt wrz 26, 2008 13:45 Adopcja Melci

Znalazłam w końcu ,,Srajdy Podkocykowe'' matahari, którą 21września odwiedziliśmy w Bydgoszczy ,aby zobaczyć Melę.Potwierdziło się to co widzieliśmy na stronach adopcji Melcia jest małą rozkoszną kotką za którą bardzo tęsknimy .Czas oczekiwania na Melcię upływa nam na kupywaniu różnych różności dla małej, żeby miała jak najlepszy dom. Tak jak napisała matahari jest to miłość od pierwszego wejrzenia i obawiamy się że Melcia będzie u nas bardzo rozpuszczoną kotką. :) Będziemy starali się na bieżąco opisywać jej losy i dołączać fotki . Po tej wizycie jesteśmy pełni podziwu jak wiele ludzie mogą zrobić dla kotów, które u Matahari znalazły dom pełen miłości
ANULA

anula21

Od: Pt wrz 26, 2008 13:20

Post » Pt wrz 26, 2008 15:20

Anula, to Ty z wystawy?! Witamy nową forumowiczkę! Mam nadzieę, że jak Mela trafi do Ciebie, będzie miała swój wątek na Kociarni.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Pt wrz 26, 2008 18:53 Mela

Tak to ja przyszła kocia mama.Pewnie ze Melka będzie miała swój wątek bo na pewno będzie o czym pisać.Mała jest słodka i rozkoszna i w domu jest narazi jakoś pusto więc czekamy aż wypełni nam mała tą pustkę.Narazie pozostają nam jej zdjęcia ,które towarzyszą nam wszędzie.
ANULA

anula21

Od: Pt wrz 26, 2008 13:20

Post » Sob wrz 27, 2008 6:36

głód zagląda w oczy biednym koteckom... w michach tylko indestinal... masakra... mokre dostaną Placek, Mela, Gizmo i Rata... Spacjol odzyskał wolność, przymilał się bardzo, żebym coś do misek nałożyła... ale ja twarda maupa jestem... miejsce srebrnego w klatce zajęła Ripley, strasznie rozpaczała wieczorem, ona ma chyba najgorsze qpale, trzeba sprawdzić, więc siedzi... Gizmo ma się świetnie, bawi się, barankuje, mizianek chce, pałaszuje jedzonko... Pusia wieczorem miała gupawkę... Melcia stara się jak może przeżyć w stadku, nieźle jej to wychodzi... wieczorem spała jak zwykle ja routerze, przednie łapki i głowa zwisały bezwładnie, aż ją zawołałam i podniosła łepek ze wzrokiem - ale o co chodzi??? znaczy nic jej nie jest...
a rano Tiris zbierała się do pracy... położyła na stole w kuchni telefon... i zong... zaznaczony... z powodu głodówki... i nie ma winnego...
a głodówka jeszcze trzy dni co najmniej...
pamiętacie Borysa i Bemola - bydgoskie buraki??? poszły w dwupaku... mają swój profil na naszej klasie... cudaki super... widać, że szczęśliwe...

Matahari

Post » Sob wrz 27, 2008 6:46

dzisiaj jeszcze łapankę urządzamy... dwa kociaki do odłowienia... pewnie po południu będą już u mnie... jeden to przecudna burasia - na razie nie wiadomo jakiej pci, a drugie to czarna dziewczynka z białą strzałką na nosie i słodkim czarnym końcem noska... z tego samego miejsca co Bonus kota7...

Matahari

Post » Sob wrz 27, 2008 18:20

Udała się łapanka?
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Sob wrz 27, 2008 18:49

łapanka udała się połowicznie niestety... mamy tylko czarną... dziś sporo ludzi na działkach było i reszta kotów się nawet nie pokazała... na burą spróbujemy zapolować we wtorek... za chwilkę wrzucę foty... i Gizma... i czarnej - jeszcze bezimiennej... i Bazylka z wafelkiem... i koszy, które na mnie czekają...

Matahari

Post » Sob wrz 27, 2008 19:01

koci przekładaniec ObrazekObrazek
GizmoObrazek
bezimienna czarna Obrazek
Bazyl i wafelek ObrazekObrazekObrazek
a to przede mnąObrazekObrazek

i teraz czekam na zachwyty...

Matahari

Post » Sob wrz 27, 2008 19:49