ŚLEPACZKI cz.VIII PROSIMY O ZAMKNIĘCIE WĄTKU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 22, 2015 16:28 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lista wsparcia na wrzesień str.78

Ze Studa robi się ogromny pieszczoch. Jak spać, to tylko przytulony do mnie! Jak siedzę w kuchni, to koniecznie trzeba siedzieć obok, a jak piszę coś na komputerze, to koniecznie trzeba dopisać coś własnego od kota, łażąc po klawiaturze. Je jak słoń, rośnie jak szalony, bawi się jak wariat :D

Obrazek

Studzik, kot ze schroniska w Czartkah pozdrawia z dt :1luvu:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Wto wrz 22, 2015 16:40 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lista wsparcia na wrzesień str.78

I Jazzy z dt u Laury :1luvu:

Obrazek

ObrazekObrazek

Jazzy jest niewidoma , przebywała w miejscu, gdzie było 80 kotów, w klatce , którą bała się opuszczać ...

Jak widać, od razu polubiła sie z Julianem :wink: Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Wto wrz 22, 2015 16:48 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lista wsparcia na wrzesień str.78

I jeszcze z dt u Darii -Shadow i Pepper podrośli i udają,że interesuje ich tylko kocie jedzenie a my mamy udokumetowane wykradanie z talerza Duzych, a może faktycznie sporządnieli :wink: :lol:

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Wto wrz 22, 2015 16:54 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lista wsparcia na wrzesień str.78

Poza tym Maciej w dt u Edyty stracił wczoraj klejnoty , a Kukułka w piątek wybiera sie do swojego domu :ok:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Śro wrz 23, 2015 0:41 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- str. 78,79 wieści z dt :-)

viewtopic.php?p=11235986#p11235986
OKI pisze:No i mamy "mały" update :?
Odwiedziłyśmy dziś z ZuzCat weta, którego p. Teresa nam wskazała jako weta jej kotów.
Tyle że u tego weta koty ostatni raz były w... 2009 r. i było to wyjęcie szwów po sterylce u Kiki.
Obie dziewczyny są z 2007 r., czyli mają po 8 lat.
A Kuba - jak się okazało - jest z 1999, czyli ma lat 16 :(
Wygląda na to, że p. Teresie "wycięło" również parę lat z życia przy okazji wylewu :(

Adopcyjność tych kotów spada w tempie zastraszającym z każdą nową informacją, aż się boję szukać bardziej aktualnego weterynarza (dostałyśmy namiary na kilka okolicznych gabinetów).

Jestem cokolwiek załamana :(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro wrz 23, 2015 13:15 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- str. 78,79 wieści z dt :-)

Łódź - bardzo potrzebny dom

Jednooki Mango - kiedyś był dom, koci przyjaciel… Potem oba koty tułały się po piwnicach… Pomoc przyszła za późno - choroba zabiła przyjaciela, jemu odebrała oczko. Manguś to koci ideał - spokojny , miziasty. Kocha ludzi - pewnie wdzięczny za pomoc. Bardzo pilnie potrzebuje własnego domu - coraz bardziej gaśnie terroryzowany i bity przez innego kota, prawie się nie rusza skulony w bezpiecznym kąciku… Łagodny - nie umie się bronić. Bardzo czeka na swoją szansę, na normalne życie - dość już wycierpiał… Mango ma około 4 latek, zaszczepiony i wykastrowany, ma książeczkę zdrowia.
agnieszkamarczak@op.pl 696 058 846 http://domowepiwniczneszukaja.blogspot.com/

Obrazek

Obrazek * Obrazek * Obrazek * Obrazek * Obrazek
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro wrz 23, 2015 14:14 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- str. 78,79 wieści z dt :-)

Śliczny ślepaczek i biedny zarazem, tak terroryzowany:( Też mam takiego w domu bez oczka, który się boi innych kotów i jest bardzo spokojnym kotkiem. W styczniu trafił do mnie kochający koty - czarny kocur Mefik, był potencjalny domek, który się wycofał i zaniechałam szukania kolejnego domu. Zmierzam do tego, że też atakuje mojego ślepaczka, czasem z taką zaciekłością, że jestem bezsilna. Pewnie te zdrowe i energiczne koty wyczuwają słabość takiego kota nie w pełni sprawnego i uległego, wiec go atakują i męczą. Podejrzewam, że Mango zgodziłby się bardziej z moim Wiktorkiem, też kochającym ludzi. Jakbym znalazła domek Mefikowi, to adoptowałabym Mango. Dwie ślepinki prędzej się dogadają. A Mefiś jest wspaniałym kotem, miziastym, kocha inne koty, wiec musi mieć towarzystwo innego równie szalonego i energicznego kota, co to sobie w kaszę nie da dmuchać:) Pozdrawiam ciepło:)
Kocham moje 8 łapek w domu:)
"Im bar­dziej poz­naję ludzi, tym bar­dziej kocham zwierzęta" /George Bernard Shaw/

stokrotka1

Od: Czw paź 06, 2011 22:09

Post » Czw wrz 24, 2015 13:37 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- str. 78,79 wieści z dt :-)

Mango :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Sob wrz 26, 2015 11:23 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- str. 78,79 wieści z dt :-)

Witam!
Chcialam zglosic moje koty do klubu :D Kminka juz alessandra zapisala jak widze ,jest ze mna juz prawie rok ,minie w listopadzie .Brak widzenia na jedno oczko zupelnie niezauwazane w codziennym zyciu , wszystkie muchy i ćmy jego :ok: Podobno ma teraz ok 6 lat , grubasek , uwielbia wolowine i chrupki i nie moze schudnac.Najbardziej lubi bawic sie w tunelu i nowa myszka wyciagnieta z Tulisiowej sakiewki.Biala welniana poducha to jego miejsce najlepsze . Troche choruje i wtedy sie martwie , ale wreszcie mamy dobrego weta i jest zdiagnozowany i narazie trzyma forme.
I na koniec zagadka ,Kminek mial watek na forum zanim do mnie trafil czy ktos go pamieta??

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Poniewaz duzo mnie nie ma i mysle ze moze mu smutno chcialam wziac towarzysza dla Kminka ,ale czekalam az po prostu tak jak z Kminkiem, wydarzy sie cos i bede wiedziala ze to ten kot , no i jest od wczoraj Gapa,kolejna klubowiczka , narazie w katku wcisnieta ,Kminek jeszcze nie wie ze ja lubi :wink: malenka choc podobno ma juz 7 lat , chudziutka i juz ma moje serce , narazie taka fotka ,pozniej pewnie wiecej , trzymajcie kciuki za przyjazn :201461 pozdrawiam serdecznie i bede zagladac

Obrazek

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Sob wrz 26, 2015 12:29 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- str. 78,79 wieści z dt :-)

Mango pojawi sie w poniedziałek na fb ślepaczkowym -Joasia nie ma dostepu do netu na razie, zatem prosze o chwilkę cierpliwości. :ok:

witajcie oficjalnie w Klubie Ślepaczków :D :piwa: : kocka wraz z cudownymi ślepaczkami: Kminkiem i Gapcią - to cud,że Gapcia znalazła domek i do tego nasz, forumowy- tak bardzo się cieszymy :1luvu: :dance:

http://www.japaczesercem.pl/index.php?pl_gapcia,239
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Sob wrz 26, 2015 19:23 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- str. 78,79 wieści z dt :-)

kocka pisze:Witam!
Chcialam zglosic moje koty do klubu :D Kminka juz alessandra zapisala jak widze ,jest ze mna juz prawie rok ,minie w listopadzie .Brak widzenia na jedno oczko zupelnie niezauwazane w codziennym zyciu , wszystkie muchy i ćmy jego :ok: Podobno ma teraz ok 6 lat , grubasek , uwielbia wolowine i chrupki i nie moze schudnac.Najbardziej lubi bawic sie w tunelu i nowa myszka wyciagnieta z Tulisiowej sakiewki.Biala welniana poducha to jego miejsce najlepsze . Troche choruje i wtedy sie martwie , ale wreszcie mamy dobrego weta i jest zdiagnozowany i narazie trzyma forme.
I na koniec zagadka ,Kminek mial watek na forum zanim do mnie trafil czy ktos go pamieta??

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Poniewaz duzo mnie nie ma i mysle ze moze mu smutno chcialam wziac towarzysza dla Kminka ,ale czekalam az po prostu tak jak z Kminkiem, wydarzy sie cos i bede wiedziala ze to ten kot , no i jest od wczoraj Gapa,kolejna klubowiczka , narazie w katku wcisnieta ,Kminek jeszcze nie wie ze ja lubi :wink: malenka choc podobno ma juz 7 lat , chudziutka i juz ma moje serce , narazie taka fotka ,pozniej pewnie wiecej , trzymajcie kciuki za przyjazn :201461 pozdrawiam serdecznie i bede zagladac

Obrazek

Zgaduję... Czy Kminek to Michaś? Super, że Gapa jest u Ciebie! Jesteś WIELKA! Szacun!
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Sob wrz 26, 2015 20:01 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- nasi nowi klubowicze :-)

mamamariana :ok: to Michalek :D

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Pon wrz 28, 2015 7:31 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- nasi nowi klubowicze :-)

Przeogromnie cieszymy się z adopcji Gapci :dance: :dance: :dance2: :dance2:
Kocka :1luvu:
Uściski dla Kminka i Gapy najgorętsze!!!!!!!!!!!!!
Witamy w Klubie :D :201461

Kochane, wybaczcie pewne zaległości na fb :oops:
Jutro jadę z moim ślepkiem Michasiem na tomograf. Jest konieczny, a Michał cierpi na PNN :(
Dlatego jedziemy do Wrocławia, gdzie znieczuli go doktor Piotr Skrzypczak, najlepszy anestezjolog. Przynajmniej tyle mogę zrobić... Umieram ze strachu o nerki i o to co znajdziemy w czaszce, która była przecież już cerowana :(
Bardzo prosimy o kciuki, bardzo!!!

Obiecuję zaraz po powrocie wziąć się za zaległości, Kubuś już tak długo czeka :( - przepraszam, ale te nerwy są silniejsze ode mnie i paraliżują działanie :( :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon wrz 28, 2015 8:13 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- nasi nowi klubowicze :-)

Kciuki są :ok: :ok: :ok:

Tylko ogłoszenie Kubusia zrobiło się cholernie, cholernie pilne :(
On nie ma dokąd wyjść ze szpitalika :placz:
viewtopic.php?p=11240713#p11240713

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

[poprzednia][następna]