[WAW] DS szuka już tylko jeden przerośnięty pingwin (FIV+)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 27, 2015 19:24 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek na CITO!!!

Wielka awaria :!: :!: :!:

Na 99% od jutra musimy zabrać Kikę i Perełkę z mieszkania :!:
Musimy je gdzieś umieścić :!: :!: :!:
Kuba jest jeszcze w szpitaliku i posiedzi kolejne parę dni, ale on też jednak szuka dt i to cholernie pilnie
:!: :(

Jak diabeł z pudełka wyskoczyła b. daleka kuzynka, która zażądała oddania kluczy do mieszkania pod pretekstem, że będzie się zajmować p. Teresą w domu (hospicjum domowe). Jest to osoba, która z pewnością nawet nie będzie sobie zawracała głowy oddaniem kotów do schronu, tylko po prostu wystawi je za drzwi. Kwestia czy i jak zajmie się p. Teresą, jest osobną sprawą. Usiłujemy zawiadomić córkę (z pewnością nie wyraziłaby na taką opiekę zgody), ale nie wiadomo, czy nam się to uda :|

A taką miałam nadzieję, że uda się je upchnąć od razu w domach stałych, przynajmniej dziewczyny :(

Bardzo proszę o podrzucanie wątku.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie wrz 27, 2015 19:38 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek na CITO!!!

!!!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie wrz 27, 2015 21:43 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek na CITO!!!

Akcja jak na wnuczka. Kuzyneczce pewnie mieszkanie się przyda. A co p. Teresa na to? Uważam, ze bez zgody córki nie powinniście nikomu oddawać kluczy.
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Nie wrz 27, 2015 21:48 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek na CITO!!!

8O :!: :!: :!:

ZuzCat

Od: Pon sie 23, 2010 11:15

Post » Nie wrz 27, 2015 21:50 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek na CITO!!!

W ogole bez potwierdzenia że to jakaś rodzina itp. Sama mam w rodzinie takie pazerne mendy.
A szpital komuś tak może po prostu wydać chorego? Z p. Teresą jest kontakt? czy ona się może nie zgodzić?
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Nie wrz 27, 2015 22:38 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek na CITO!!!

Przepraszam, musiałam wyjść z domu.

pchełeczka pisze:W ogole bez potwierdzenia że to jakaś rodzina itp. Sama mam w rodzinie takie pazerne mendy.
A szpital komuś tak może po prostu wydać chorego? Z p. Teresą jest kontakt? czy ona się może nie zgodzić?

Ewa.KM pisze:Akcja jak na wnuczka. Kuzyneczce pewnie mieszkanie się przyda. A co p. Teresa na to? Uważam, ze bez zgody córki nie powinniście nikomu oddawać kluczy.

Już ustalono, że przekazanie kluczy odbędzie się w szpitalu do rąk (ręki) p. Teresy i przy lekarzach.
Córka jest poinformowana, ale zarówno ona, jak i krewna z drugiego końca Polski (z tą od początku był kontakt) potwierdzają istnienie kuzynki.
Córka do tej pory była przejęta, ale w ciężkiej sytuacji życiowej. Teraz wyszło szydło z worka i "ją interesuje tylko mieszkanie". Nie zamierza robić w tej sprawie nic.
No, się może mocno zdziwić, bo wg mnie, to z mieszkaniem już się może pożegnać.
Ale to zupełnie nie mój problem :?

Niestety p. Teresa nie jest osobą niepoczytalną, a przynajmniej pod względem prawnym na pewno nie jest.
Z tego, co mi wiem, p. Teresa ma jakieś częściowe zaburzenia, na pewno ma ubytki pamięci, bywa mniej lub przytomna, ale generalnie jest w stanie podejmować decyzje, a przynajmniej na tyle jest przytomna, że bez sprawy sądowej nikt nie może tych decyzji podważyć.
Szpital jej nie może wypisać do domu, jeśli nie będzie miała zapewnionej opieki - ale nie wnika, kto jest tą opieką, jakie są jego pobudki i jaką zapewni opiekę. Szpital wypisuje jak jest opieka i wola chorego, to do domu; jeśli nie ma opieki to do hospicjum. Nie mogli jej wypisać do pustego mieszkania, póki nie było osoby, która by się zadeklarowała. Teraz mogą.
Córka ma w dupie.
Kuzynka jest daleko - nie wiem, czy może, czy nie może, czy ma w dupie, faktem jest, że też się nie zajmie p. Teresą.
Sąsiadka - p. Basia, która karmi teraz koty - nigdy nie utrzymywała jakiś specjalnie przyjacielskich stosunków z p. Teresą. Po prostu sumienie jej nie pozwalało, żeby zwierzaki głodne chodziły, ale na pewno nie zajmie się chorą, bo sama ma półleżącego męża pod opieką i nie jest osobą sprawną i młodą. A p. Teresa nie chce do hospicjum i każdy, kto jej obieca opiekę w domu, będzie dobry :(
Szybką ścieżkę do ubezwłasnowolnienia ma najbliższa rodzina - każdy inny musi założyć normalną sprawę sądową i mieć do tego podstawy.
Opinia lekarska zapewne byłaby pozytywna, ale to też zależy, kto by ją badał i w jakim momencie (a przynajmniej na ile ja się orientuję w podobnych zaburzeniach).

Jest mi bardzo przykro i cholernie żal mi pani Teresy, bo to zapewne ona będzie najbardziej pokrzywdzona w tej sprawie, ale na pewno ani ja, ani nikt z osób zaangażowanych w sprawę kotów, nie będzie się mieszać w jakieś układy rodzinne i sprawy sądowe.
Pani Basia też się nie chce mieszać w sprawy rodzinne, co najwyżej będzie zawiadamiać MOPS czy policję, jeśli coś ją zaniepokoi.
Jeśli właścicielka mieszkania chce odzyskać klucze, to musi je oddać. I tyle.

Kotki zostaną zabrane z mieszkania jutro koło południa. Mamy nadzieję zdążyć przed p. Teresą i jej nową opiekunką.
Żarcie i żwir już p. Basia ewakuowała na wszelki wypadek :?
Nie wiemy, co zrobimy z kotkami - mamy ze dwie opcje. Jedna gorsza od drugiej.
Mikrokawalerka bez człowieka i możliwości izolacji, za to z kotem, który morduje inne koty (i też będzie szukał domu za chwilę, bo właścicielka właśnie zmarła) lub niezagospodarowany i nieogrzewany strych, czyli opcja na kilka dni, bo za moment będą tam chore. Robi się zimno :(

OKI

Post » Nie wrz 27, 2015 23:04 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek na CITO!!!

Trudna sytuacja ale też bym sie nie mieszała w sprawy rodzinne. P Teresa już nie wyzdrowieje wiec nie ma co walczyć na siłe. Niech sie rodzina szarpie miedzy sobą ale kotów szkoda bardzo.
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Nie wrz 27, 2015 23:08 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek na CITO!!!

Zaraz wprowadzę poprawki w ogłoszeniach na necie i wrzucę, żeby można było od rana udostępniać :(

Na razie, tak na szybko jest post z aktualizacją https://www.facebook.com/50kotow/posts/1687525624812432

OKI

Post » Pon wrz 28, 2015 5:47 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek na CITO!!!

!!!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon wrz 28, 2015 7:14 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek na CITO!!!

OKI pisze:Zaraz wprowadzę poprawki w ogłoszeniach na necie i wrzucę, żeby można było od rana udostępniać :(

Na razie, tak na szybko jest post z aktualizacją https://www.facebook.com/50kotow/posts/1687525624812432

Udostępniam co jakiś czas.
Obrazek

aleusha

Od: Pon lip 09, 2012 14:19

Post » Pon wrz 28, 2015 7:50 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek na CITO!!!

aleusha pisze:
OKI pisze:Zaraz wprowadzę poprawki w ogłoszeniach na necie i wrzucę, żeby można było od rana udostępniać :(

Udostępniam co jakiś czas.

Bardzo, bardzo dziękuję :1luvu:

Pokleiłam im w nocy jakieś ogłoszenia - na razie na OLX, w wolnej chwili zrobię na innych portalach.
Kika http://olx.pl/oferta/piekna-kika-pilnie ... bWjDD.html
Kuba http://olx.pl/oferta/kubus-starszy-pan- ... bWjEp.html
Czarna Perła (taki chłyt :roll: ) http://olx.pl/oferta/czarna-perla-pilni ... bWjFR.html

OKI

Post » Pon wrz 28, 2015 8:11 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek na CITO!!!

Witam! Wiem, ze wyskakuję trochę znikąd - podczytuję tylko forum :), ale chciałam zaoferować awaryjny DT dla kotek na pobliskim osiedlu Górce, w mieszkaniu bez żadnych zwierząt. Mogłyby tam zostać co najmniej kilka dni, a może i dłużej, nawet od zaraz.
Chciałam napisać więcej na PW ale nie ogarniam jeszcze forum :roll: i mi nie wyszło.

lefurt

Od: Pon wrz 28, 2015 7:53

Post » Pon wrz 28, 2015 8:34 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek na CITO!!!

:1luvu:
Bardzo, bardzo dziękujemy!

PW można wysyłać/odbierać po napisaniu 5 postów, ale piszę maila :)
Edit: nie piszę, bo mi znikła opcja w Twoim profilu :(
Mój telefon: 793202822

OKI

Post » Pon wrz 28, 2015 8:35 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek na CITO!!!

Już napisałam maila na 50 kotów

lefurt

Od: Pon wrz 28, 2015 7:53

Post » Pon wrz 28, 2015 8:49 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek na CITO!!!

A pani Teresa nie zdziwi się, że jej koty zniknęły?
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

[poprzednia][następna]