Groszek FeLV+ Szuka radosnego domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 26, 2011 20:49 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

Groszeńku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon cze 27, 2011 17:43 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

nie ma wyboru, nie wiem jak długo Grochu będzie u mnie a nie chce go cały czas izolować od reszty towarzystwa- dziś pierwsze spotkanie i spojrzenie twarzy Grocha w pięć innych mordek.
Ale się ekscytował.
Najstarszy podszedł i nie dochądząc całkiem, obserwował spokojnie Groszka. Dwie dziewczyny siedziały sobie cichutko i rzucały spojrzenia ukradkiem.
Najmłodsza pakowała się Grosiowi w objęcia . Jednak jeszcze nie pozwoliłam
Neurotyk, mój kochany , podszedł blisko, oczka wyszły mu leciutko na wierzch a za chwilkę zaatakował drapaka z ogromnym zawzięciem .
Nie było źle.
Sunia jak zwykle zaciekawiona i pełna miłości.
Groszek aż się trząsł do braci, pokładał łebek i pokazywał uległość.
Jeszcze trochę sobie damy czasu aby czegoś nie popsuć.
Uśmieszki mi nie działają a chciałam trochę wkleić takich najbardziej pogodnych.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pon cze 27, 2011 17:49 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

:D :D :D
Obrazek

bulba

Post » Wto cze 28, 2011 15:44 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

Szkoda, że nowi właściciele nie dali szansy Groszkowi na aklimatyzację.. po 3 dniach oddać - skandal!!!! No cóż, ale to świadczy, że po prostu to nie byliby dobzi Duzi dla Gronia...

Asiu, dobrze że Twoje wszystkie czworonogi dobrze reagują na Groszka :) To taki cudowny kotek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jestem całym sercem z Wami!! :ok:
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Wto cze 28, 2011 20:23 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

dziękuje Kochani(serduszka i serduszka)

nic mi nie działa w tym komputerze. Chyba mam wirusa.
I przydałby się uśmieszek ale nie mam jak. Nawet nie mogę zmniejszyć literek:(((

Mój małżonek powiedział dziś taką rzecz, o którą bym go nie posądziła.
Powiedział-"oni Groszka nie kochali, kochali wyobrażenie kota, który będzie mieszkał z nimi w domu"

To prawda. Po trzech dniach nie odnaleźli tego wyobrażenia.

A ja się martwię. Wakacje, mnóstwo maluchów do adopcji. Zacznę szukać domku dla niego po powrocie z tej traumatycznej podróży.
Dlaczego on musi być chory? Wszystko byłoby łatwiejsze.
ech , idę sobie, dziś miałam ciężki dzień:(

asia2

Post » Wto cze 28, 2011 20:26 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

Trzymaj się Asieńko :1luvu: :1luvu:
Grosiu, jak zawsze moc kciuków za Twoje zdrówko no i niech domek z prawdziwego zdarzenia się znajdzie, taki na całe życie, a nie na trzy dni :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Post » Wto cze 28, 2011 20:32 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

Znajdą jeszcze właściwy dom Groszek,Bryś i inne koty. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto cze 28, 2011 21:52 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

horacy 7 pisze:Znajdą jeszcze właściwy dom Groszek,Bryś i inne koty.

znajdą napewno! Trzeba cierpliwości, poza tym jak widać nie każdy domek się nadaje...
okropne

Asiu, Twój małżonek miał rację - oni kochali wyobrażenie kota... :(

Grosiak :ok: :ok: :ok: :ok:
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Śro cze 29, 2011 18:56 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

Szalony Kot pisze:Nieoceniona Julia na FB pisze:
Jesli chca to ich skonsultuje bezplatnie w ramach zoopsychologii tegoz kota :)

To jej strona: http://www.petbonton.pl/

zastanawiam sie nad tą propozycją.
Domek nie jest już zainteresowany Groszkiem. Zapadła cyt. męska decyzja.
natomiast dziś pojawił się problem i przyznam szczerze, ze nie do końca wszystko ogarniam. Być może chodzi o terytorium.

Pamiętacie jak opisywałam pierwsze spotkania Grocha z moimi kotami. Nie były one do "końca" ale dawały obraz Groszka przyjaznego acz bardzo zaaferowanego i uległego i śmiałego.

Dziś rano mąż wypuścił go niechcący z pokoju, pod drzwiami którego leżała najmłodsza kotka , oczekując na nas.
Groszek rzucił się na nią , przygniótł do podłogi i zaczął kąsać.
Kiedy Robert złapał Grocha żeby go odpiąć od małej , ten ugryzł.

Takie coś zdarzyło się raz pierwszy ale nie wiem co z tym zrobić. Groszek mi sprawy nie ułatwia. Chciałam go lada moment spróbować wprowadzić do gromadki by nie siedział cały czas sam bo koty mam szczepione. A tu takie buty.

Dodam jeszcze że Grochu był bardzo przyjazny i zabawowy w stosunku do Łatki i Berty.

asia2

Post » Śro cze 29, 2011 19:02 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

Asiu, może się nie doczytałem, Ty masz swoje koty szczepione na białaczkę? Bo jak Grochu zacznie je gryźć to może być mało sympatycznie :(

edit: właśnie dopiero doczytałem Twój ostatni post. No to cofam pytanie :D
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Śro cze 29, 2011 21:37 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

tak, poszczepione wszystkie bo wychodzące na 2 godziny :)) i ciągle jakieś tymczaski bywały i bywają a licho nie śpi.

asia2

Post » Śro cze 29, 2011 21:38 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

Grosiu, na dobranoc :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Śro cze 29, 2011 21:40 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

oj! On to jeszcze długo nie dobranoc:)))
ale dziękujemy

asia2

Post » Śro cze 29, 2011 22:15 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

Asiu, Julię (petbonton) znam i mogę polecić z czystym sumieniem. Tyle, że jeśli domek ma opory to nie wiem czy warto namawiać. Pewnych rzeczy nie przeskoczymy i najlepszym zoopsychologiem nie załatwimy :roll: A jeśli chodzi o Twoje koty i kontakty z nimi to myślę, że jeszcze potrzeba trochę czasu na unormowanie sytuacji i dotarcie się. Daj im sansę :lol: ... Echh....mogłoby to wszystko być ociupinkę łatwiejsze ;)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

[poprzednia][następna]