Aha...no tak, racja. No ale wyniki jakieś FIPowe nie wyglądają albo ja tego nie umiem czytać...

To może być według mnie wszystko inne, włącznie z hemobartonellozą. Limfocyty są poza normą ale nie aż tak, druga rzecz do diagnozy przy FIP to globuliny, których nie ma, poza tym cała reszta odchyłów nie jest tragiczna i w sumie może wskazywać na różne inne choroby (nie są wyznacznikiem tylko FIP). Nie wiem, może ja czegoś tam nie widzę, jak pisała, strasznie ciężko mi dobrze odczytać te badania...
Przy FIP jest tak że jeśli choć jeden z parametrów (globuliny, limfocyty lub miano koronawirusa) jest "dobry" to jest niewielkie prawdopodobieństwo że to akurat FIP - do takich badań dotarłam. Jeśli wszystkie trzy parametry wskazują na FIP to nawet wtedy jest 2% prawdopodobieństwa że to nie FIP i wtedy się bierze pod uwagę wygląd płynu i takie tam inne.
No ale ja jestem zielonka jeśli idzie o czytanie tych badań, Twój wet ma pewnie doświadczenie w czytaniu takich z ludzkiego labu. Jakbym sobie robiła to bym wiedziała co i jak, a tak to nie rozbieriosz.