Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 18, 2012 15:37 Re: Łapanki MT-przy Grota. BURAS nie chce na Paluch- DT! s.7

VVu, czy damy radę przełożyć nasze łapanie na czwartek? Na piątek wypadło mi spotkanie na 18:00 z którego nie bardzo mogę się wywinąć, ale czwartek jakoś poprzestawiam jeszcze... :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw kwi 19, 2012 0:21 Re: Łapanki MT-przy Grota. BURAS nie chce na Paluch- DT! s.7

tajdzi pisze:VVu, czy damy radę przełożyć nasze łapanie na czwartek? Na piątek wypadło mi spotkanie na 18:00 z którego nie bardzo mogę się wywinąć, ale czwartek jakoś poprzestawiam jeszcze... :(

OK, odebrałem smsa - będę dziś około (mogę się spóźnić parę minut, bo będę jechał trochę naokoło, tramwajem, za to prawie pod sam most :wink: ) 18:30, z zestawem podbieraków. :D
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw kwi 19, 2012 19:33 Re: Łapanki MT-przy Grota. BURAS nie chce na Paluch- DT! s.7

:piwa: :piwa: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance:

Czarna zaciążona złapana!!!!!!!!!!!

Ale jaka akcja była! VVu i Tajemniczy Wujek Z. zasadzili się z podbierakami, długo nie chciała wyjsć, potem wyszła, weszła, wyszła, weszła i znów wyszła, ale tym razem troszke za daleko :)
No i jak chciała wrócić, to VVu CIACH!!! I ZŁAPAŁ :)

Normalnie tańczę z radości :) Za kilka dni byłaby już mamą.

uf uf!

No i niestety zła wiadomość:

NIE ŁAPIEMY SZAREJ Z NISKIM PODWOZIEM - wyszła bardzo głodna - ma wyciągnięte cycuszki i jest szczupła :( Więc najprawdopodobniej już urodziła :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw kwi 19, 2012 20:12 Re: Łapanki MT-przy Grota. BURAS nie chce na Paluch- DT! s.7

:piwa:

VVu na razie nie może oblać sukcesu, wrócił do pracy :|

Szkoda, że szara zdążyła się rozsypać...

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw kwi 19, 2012 21:18 Re: Łapanki MT-przy Grota. BURAS nie chce na Paluch- DT! s.7

W lecznicy jest bardzo przyjacielski miziasty kocur. Został zgarnięty przez Straż Miejską dwa tygodnie temu, z ulicy.
Albo się zgubił, albo to efekt przygotowań do Świąt
Kocurek ma ok 5-7 lat, jest cały bury, ale barankuje wszystko i wszystkich. Zawsze jak jestem w lecznicy, to płacze, żeby go pogłaskać.
Niestety lecznica nie może go dłużej trzymać Chcą go odesłać na Paluch

na Paluch trafił niedawno bury kot ze Śreniawitów - to ten?
Ostatnio edytowano Pt kwi 20, 2012 19:00 przez AnielkaG, łącznie edytowano 1 raz
AnielkaG

Post » Czw kwi 19, 2012 21:20 Re: Łapanki MT-przy Grota. BURAS nie chce na Paluch- DT! s.7

Bury kot okazał się być burą kotką, więc to na pewno nie ten. Poza tym pojechała do domu, znaleźli się chętni na adopcję.
Edit:
A co do kotek, to poproszę jej zdjęcie, może skojarzę. Ale nie pamiętam kocicy w stanie o jakim piszesz.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw kwi 19, 2012 21:26 Re: Łapanki MT-przy Grota. BURAS nie chce na Paluch- DT! s.7

Kotka czarno- biała, trafiła 25 lipca z lecznicy na Śreniawitów, przy przyjęciu : kot wychudzony, zapchlony, zaglucony.
Ale nie pamiętam kocicy w stanie o jakim piszesz
.
Bo pojechała na Paluch

Ze Śreniawitów faktycznie na Paluchu jest kotka, bura. To na pewno ta. Czyli ci ludzie co ją adoptowali to Straż Miejska.
AnielkaG

Post » Czw kwi 19, 2012 21:31 Re: Łapanki MT-przy Grota. BURAS nie chce na Paluch- DT! s.7

Ustal proszę i wstaw zdjęcie.
Czasem wywożą koty z OKOLIC Śreniawitów, albo dosłownie w dniu przyjęcia do Śreniawitów.
Ja, jak tylko jestem w lecznicy, sprawdzam stan kotów i opisy, więc jest szansa, że coś mi zaświta.

I tak z ciekawości zapytam - po co dodałaś ten wpis tutaj, a nie porozmawiałyśmy na PW?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw kwi 19, 2012 21:32 Re: Łapanki MT-przy Grota. BURAS nie chce na Paluch- DT! s.7

AnielkaG pisze:Kotka czarno- biała, trafiła 25 lipca z lecznicy na Śreniawitów, przy przyjęciu : kot wychudzony, zapchlony, zaglucony.
Ale nie pamiętam kocicy w stanie o jakim piszesz
.
Bo pojechała na Paluch

Ze Śreniawitów faktycznie na Paluchu jest kotka, bura. To na pewno ta. Czyli ci ludzie co ją adoptowali to Straż Miejska.

Jeżeli masz, to wstaw zdjęcie. Specjalnie pytałam o tą kocicę i mówiono mi, że pojechała do domu.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw kwi 19, 2012 21:42 Re: Łapanki MT-przy Grota. BURAS nie chce na Paluch- DT! s.7

mam tylko takie
Obrazek

po co dodałaś ten wpis tutaj

bo zobaczyłam tytuł
Śreniawitów to jedna z kilku lecznic które wysyłają sporo kotów na Paluch
Ostatnio edytowano Pt kwi 20, 2012 19:02 przez AnielkaG, łącznie edytowano 1 raz
AnielkaG

Post » Czw kwi 19, 2012 22:44 Re: Łapanki MT-przy Grota. BURAS nie chce na Paluch- DT! s.7

Dużo to chyba duża przesada. Latami z nimi współpracowałam, owszem bywały miesiące gdzie zajrzałam raz, ale bywały takie, że byłam codziennie. I nie powiedziałabym, ze dużo. Dużo to na pewno kotów im SM zwozi(ła), parę razy sama z SM zagadałam- "bo xxx nas odesłali, bo nikt nie chciał przyjąć, bo było najbliżej, bo lepiej niż od razu do schroniska". No i na bank część z tych kotów na Paluch pojechała, no bo inaczej się nie dało :(. A lecznica, która przyjmuje koty od SM na bank wysyła ich wielokrotnie więcej niż taka, która bezdomniaków nie bierze. Zależy to też w dużej mierze od wysyłającego Ktosia, bo inny Ktoś woli na działkach po drodze do domu wypuścić. Zalezy od sezonu i przepełnienia no i czasu jaki kot siedzi. A część myśmy przejęli, ale przy tej ilości, która tamtędy przechodzi.... to Dużo jest mało konkretną ilością ;) Zresztą kiedyś przez parę miesięcy nagminnie przeglądałam wszystkie koty przyjmowane na Paluch (w ich bazie) i ze dwa na pewno były- może 1 więcej, o którym nie pamiętam, no ale Dużo na parę miesięcy to nie jest. Wiem o kilku z poprzednich lat, które pojechały- no ale DT nie da się sklonować, ja tez nie dawałam rady każdego kota gdzieś upchnąć :(

Za to też mnie ciekawi bardzo ta konkretna bura kotka. Tajdzi- może Beatę lub Agnieszkę podpytaj?
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw kwi 19, 2012 22:55 Re: Łapanki MT- łapanki przy moście Grota- pomocników zapras

tajdzi - brawa za świetnie przygotowaną łapankę! :ok: Poszło w sumie błyskawicznie.

I miło było poznać Tajemniczego Wujka Z. Pokazał mi bardzo fajną technikę łapania kotów - podbierakiem do transporterka. W ten sposób odchodzi problem przekładania kota z podbieraka do transporterka. No, ale do tego trzeba mieć tak wypasiony podbierak jak ma Tajemniczy Wujek Z. :D Zazdroszczę!

Bardzo się cieszę ze złapania kotki. I do następnego razu :ok: - pewnie w kanałach.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pt kwi 20, 2012 8:44 Re: Łapanki MT- łapanki przy moście Grota- pomocników zapras

usuwam wpis skoro to trollowanie
Ostatnio edytowano Pt kwi 20, 2012 19:02 przez AnielkaG, łącznie edytowano 1 raz
AnielkaG

Post » Pt kwi 20, 2012 8:48 Re: Łapanki MT- łapanki przy moście Grota- pomocników zapras

AnielkaG pisze:
A lecznica, która przyjmuje koty od SM na bank wysyła ich wielokrotnie więcej niż taka, która bezdomniaków nie bierze

Ginvet, który bierze koty od SM (umowa z gminą Ochota) nie wysyła kotów na Paluch.

A co Ginvet robi z kotami?

Czy przyjmują tyle, ile Śreniawitów? Przecież Ginvet nie jest całodobowy.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt kwi 20, 2012 8:55 Re: Łapanki MT- łapanki przy moście Grota- pomocników zapras

Czy ta kotka na Paluchu to ta sama która rzekomo pojechała z lecznicy do domu?

bo jakaś cisza w tym temacie nastała
Ostatnio edytowano Pt kwi 20, 2012 19:03 przez AnielkaG, łącznie edytowano 1 raz
AnielkaG

[poprzednia][następna]