DT Smarti5-...no i kolejna setka?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 09, 2011 13:50 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

smarti pisze:myślę że tam gdzie piszesz:koszt utrzymania 1 kota wynosi 112zł-powinnaś napisać wyrażnie : SMARTI WYDAJE na 1 kota 112 zł/mies., a na kociaka 97zł/mies
Myślę, że gdyby trzymać się faktów, powinno się napisać, że nie tylko wydaje, ale i żąda takiej wpłaty (a przynajmniej miała takia zwyczaj). Odpowiednie posty cytowałam już wielokrotnie :)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto sie 09, 2011 13:56 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

".... karawana idzie dalej"
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto sie 09, 2011 14:00 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

smarti pisze:".... karawana idzie dalej"

Dokładnie tak :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sie 09, 2011 14:06 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

smarti pisze:[...]

i przy kastracjach czy sterylkach wcale nie chodzi mi nawet o zwrot :ryk: przecież byłoby śmieszne gdyby chodziło :ryk:
a chodzi raczej o to żeby np.zadowolone z siebie i wrogie mi panny ze Szczytna, czasem miały może refleksję że to się "samo" cudownie nie robi.

A to jest wyjątkowo niegodziwe. Czy ty w ogóle czytasz, co tam się u nich dzieje? Że kocięta im masowo umierają na pp? Czy do ciebie dociera, jaką mają sytuację - w dwie osoby w małym mieście? I ty śmiesz pisać "zadowolone panny"? Zwłaszcza po tej obrzydliwej "stypie" po Carlito jaką tu urządziłyście...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto sie 09, 2011 14:09 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Liwia,czy smarti zada niech napisza osoby, ktore UMIESCILY koty u smarti.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto sie 09, 2011 14:09 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Tak popatrzyłam na ten koszt na jednego kota i zaczęłam sama liczyc ile u mnie idzie.
Mój Miecio przejada miesięcznie 150zł na mokre (puszka+kurak/ryba), Sibel zjada mokrej karmy za ok 70zł, do tego na dwójkę miesięcznie idzie 100 na suche (zaokrąglam w dół) plus 100 na żwirek. Na dwójkę łącznie wydaję 420zł (podstawowe żarcie + żwirek), czyli na jednego wychodzi 210zł 8O 8O

Edit: plus ok. 10 zł miesięcznie na Mieciowe mleko i 10zł na wędlinkę. Do tego inne pierdoły - przysmaki, witaminy itp.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sie 09, 2011 14:13 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Marzenia11 pisze:Liwia,czy smarti zada niech napisza osoby, ktore UMIESCILY koty u smarti.
Na przykład rybniczanki. Pamiętam też świetnie przedstawienie przez smarti warunków pomocy, gdy zastanawiała się nad tdt dla jednego z rudzkich kotów - tdt chyba na 2 miesiące.

A tekst o dziewczynach ze Szczytna w edytowanym już 3 razy poście jest poniżej jakiegokolwiek poziomu :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto sie 09, 2011 14:17 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Gibutkowa pisze:Tak popatrzyłam na ten koszt na jednego kota i zaczęłam sama liczyc ile u mnie idzie.
Mój Miecio przejada miesięcznie 150zł na mokre (puszka+kurak/ryba), Sibel zjada mokrej karmy za ok 70zł, do tego na dwójkę miesięcznie idzie 100 na suche (zaokrąglam w dół) plus 100 na żwirek. Na dwójkę łącznie wydaję 420zł (podstawowe żarcie + żwirek), czyli na jednego wychodzi 210zł 8O 8O

Edit: plus ok. 10 zł miesięcznie na Mieciowe mleko i 10zł na wędlinkę. Do tego inne pierdoły - przysmaki, witaminy itp.

noo-to tak jest że jak się zaczyna liczyć to :strach: :strach:
dlatego ja w ogóle staram się nie liczyć- a jeszcze do tego wydatki na weta-drugi szok.

czasy kiedy moje własne koty jadły tak jak Twoje Gibutku,za kilka stówek /mies, na razie się skończyły bo są tymczasy w ilości lekko zastraszającej i musi starczyć dla każdego :D .
nie wiem-może kiedyś tymczasów nie będzie,będziemy zyli w idealnym świecie i znów będę karmić Durnia świeżymi krewetkami z Atlantyku przylatującymi co czwartek do Wawki :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto sie 09, 2011 14:41 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

smarti pisze:
Gibutkowa pisze:Tak popatrzyłam na ten koszt na jednego kota i zaczęłam sama liczyc ile u mnie idzie.

noo-to tak jest że jak się zaczyna liczyć to :strach: :strach:
dlatego ja w ogóle staram się nie liczyć- a jeszcze do tego wydatki na weta-drugi szok.

czasy kiedy moje własne koty jadły tak jak Twoje Gibutku,za kilka stówek /mies, na razie się skończyły bo są tymczasy w ilości lekko zastraszającej i musi starczyć dla każdego :D .
nie wiem-może kiedyś tymczasów nie będzie,będziemy zyli w idealnym świecie i znów będę karmić Durnia świeżymi krewetkami z Atlantyku przylatującymi co czwartek do Wawki :ryk:

ot widzisz a ja Sibel musiałam jeszcze niedawno krewetki wydłubywać z karmy bo nie lubi :twisted:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto sie 09, 2011 15:00 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

no wiem i dziwię się że Twoja Sibel nie lubi :evil:
a mój Durny to nawet jak je pocytrynię i odstawię pod przykrywkę to wyczuje i takie oczy robi że muszę mu opłukać i dać choć jedną-nie wiem jak to jest że mu ta cytryna wcale nie przeszkadza.. 8O

apropoś-czy są gdzieś już te suflety jajeczne Gurmeta? bo były takie pyyyszne :D

ja stwierdzam po dwóch dniach stosowania że taninal lepiej hamuje biegunkę niż orzech włoski-przynajmniej u moich kotów.

i jak tu im leczyć żałądeczki :roll:

natomiast normalna lizyna działa świetnie-u Bladej Burani po smarkaniu śladu już nie ma :D

smarti

Post » Wto sie 09, 2011 15:11 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Sufletów nie ma :( Dostłam ostatni od Taizu to moja Sibel miała takie oczy 8O 8O Pożarła puszkę w pół minuty, myślałam że się porzyga, bo tak szybko jadła.

Nie orzech włoski tylko orzech czarny - to dwie różne rośliny - jeśli oczywiście piszesz o tym o czym ja pisałam. I nie na biegunkę, tylko na robaki.
Chyba że właśnie miałaś na myśli włoski. On biegunkę hamuje?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto sie 09, 2011 15:20 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

no to jest podobno czarny orzech włoski-tak gdzieś przeczytałam -np tu: http://www.gronkowiec.pl/orzech_wloski.html ,ale ja mam i tak black walnut więc mówimy o tym samym-on ma w sobie podobno dużo taniny a więc powinien też biegunkę hamować.
Ostatnio edytowano Wto sie 09, 2011 15:24 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Wto sie 09, 2011 15:24 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

smarti pisze:no to jest podobno czarny orzech włoski-tak gdzieś przeczytałam ale ja mam i tak black walnuss więc mówimy o tym samym-on ma w sobie podobno dużo taniny a więc powinien też biegunkę hamować.

On jest z Ameryki Północnej (południowa część USA) więc nie włoski ;) "Włoski" piszą na podróbkach, coby sprzedać włoski zamiast czarnego ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto sie 09, 2011 15:26 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

oni piszą" Nigra Juglans - polska nazwa czarny orzech włoski "-no i tu właśnie piszą że od Indian i że włoski-kto za nimi trafi...
a każdym razie podobno ma taniny w sobie.

a refleksja z dzisiejszego sprzątania własnymi osobistymi pazurami kilkudziesięciu kuwet jest następująca:
gdybym tak pieniądze które sama (dzięki mojemu dobremu TŻ-towi) wydaję na koty, przeznaczyła (za zgodą mojego dobrego TŻ-ta) na pomoc innym wybranym ludziom którzy się kotami opiekują, to nie dość, że miałabym rzeszę kilkudziesięciu (jeśli po stówie) lub kilkuset ( jeśli np. po 20 zeta) wdzięcznych mi i zadowolonych osób i pewnie podobną satysfakcję z pomocy kotom,
to jeszcze miałabym święty spokój i zero pracy, zero bólu kręgosłupa i świat bez alergii, a w to miejsce mnóstwo wolnego czasu oraz czynsz od "normalnie" wynajmującego nasze urocze mieszkanko.
coraz częściej myślę że powinnam podążyć właśnie tą drogą :D

smarti

Post » Wto sie 09, 2011 16:32 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

wyjaśnijcie mi,proszę-dlaczego koty rzygają? dlaczego śliną a dlaczego jedzeniem?
jeśli dostają odkłaczacz i nie są chore,mają normalny apetyt i normalnie się zachowują to jakie mogą być przyczyny?

smarti

[poprzednia][następna]