Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 15.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 09, 2011 15:52 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Amika6 - nie jestem bankowcem, nie znam terminologii tak jak Ty.
Nie przypisuj moim słowom czegoś o czym nawet nie pomyślałam.

kota7 pisze:Rozliczenie chyba codziennie na podstawie wpływów i wypływów z konta.

Codziennie? W jakiej formie są przekazywane dane z konta do uaktualnianie strony koty.sos?

Edit: może VIVA! powinna umieścić na swojej stronie linki do akcji pod jej patronatem? Moze są a ja nie znalazłam?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro mar 09, 2011 15:54 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mpacz78 pisze:
joshua_ada pisze:Nie za bardzo rozumiem, gdzie miałby tkwić przekręt ze strony Jek?

A gdzie tkwi przekręt ze strony mirki_t, że chciała aby pieniądze zostały wpłacone na konto Vivy! ?
Równie dobrze, można przekonywać Jek do skorzystania z tej opcji, co mirkę_t do skorzystania z propozycji Jek.

No tak, tylko komu zależało na sfinansowaniu sterylek, mirce_t czy Jek? Ale kasa już jest, więc luz. To najważniejsze.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro mar 09, 2011 15:57 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Mario, zerknij tu http://koty.sos.pl/str.php?dz=51 Uaktualniane jest codziennie, lub prawie codziennie, z wyjątkiem weekendów. O resztę musisz pytać nie mnie, w takie szczegóły już nie wchodziłam. Na tym zna się Bajka.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Śro mar 09, 2011 15:58 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

kota7 pisze:Mario, zerknij tu http://koty.sos.pl/str.php?dz=51 Uaktualniane jest codziennie, lub prawie codziennie, z wyjątkiem weekendów. O resztę musisz pytać nie mnie, w takie szczegóły już nie wchodziłam. Na tym zna się Bajka.

Rozumiem.

Dziękuję za wyjaśnienia i cierpliwość dla laika. :)
Obrazek

MariaD

Post » Śro mar 09, 2011 16:01 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Marcelibu, wybór i tak jest duży – najważniejsze, żeby w ogóle zgłaszały się potencjalne DS, wtedy mirka_t może im proponować także inne koty.
Tak samo mogłoby nie mieć sensu ogłaszanie równocześnie w s z y s t k i c h tymczasów przebywających u mirki_t, bo wtedy, przy takiej ich liczbie, rywalizowałby ze sobą. Najważniejsze jest, by regularnie, najlepiej oczywiście non-stop, choć część kotów była ogłaszana – w jak największej liczbie miejsc.
Tak mi się wydaje, ale może nie mam racji.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Śro mar 09, 2011 16:03 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

MariaD pisze:Amika6 - nie jestem bankowcem, nie znam terminologii tak jak Ty.
Nie przypisuj moim słowom czegoś o czym nawet nie pomyślałam.

Wierzę, że tak nie pomyślałaś, ale potem ktoś może to przeczytać wyrywkowo, nie doczytując całej dyskusji i głosić to jako fakt, który ma miejsce.
Proponuję poprawić to określenie, a ja w cytacie też poprawię i usunę swoją uwagę.

Ps. Ja też nie jestem bankowcem :)
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro mar 09, 2011 16:06 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Nie ma sensu korygować wpisów, zacytowałaś, wyjaśniłaś poniżej i wystarczy.

Amika6 pisze:Ja też nie jestem bankowcem :)

No popatrz, a na podstawie Twojej znajomości tematu możnaby powiedzieć: Amika6 jest bankowcem. 8)
Obrazek

MariaD

Post » Śro mar 09, 2011 16:31 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

VVu pisze:Marcelibu, wybór i tak jest duży – najważniejsze, żeby w ogóle zgłaszały się potencjalne DS, wtedy mirka_t może im proponować także inne koty.
Tak samo mogłoby nie mieć sensu ogłaszanie równocześnie w s z y s t k i c h tymczasów przebywających u mirki_t, bo wtedy, przy takiej ich liczbie, rywalizowałby ze sobą. Najważniejsze jest, by regularnie, najlepiej oczywiście non-stop, choć część kotów była ogłaszana – w jak największej liczbie miejsc.

Ale mirka_t nie ogłasza żadnych kotów. Dodatkowo, wydaje mi się, że gdzieś pisała, że wątek na miau miał być miejscem do spełniania się adopcji. Tyle, że nie wiem, jak by to miało wyglądać, jeżeli większość kotów nie ma żadnego opisu poza najważniejszym: imię, data wprowadzenia do azylu i osoba wpłacająca na utrzymanie. Z tego rozumiem, że opis dla kota jest mniej ważny niż sprawa opłacenia kosztów utrzymania? Nie wiem, jak potencjalny DS miałby znaleźć info o danym kocie bez opisu? Nie ma linka do wątku, myślę, że to bardzo utrudnia.
Patrząc ogólnie na postęp adopcji w azylu mirka_t i wyraźną niechęć założycielki wątku do "oddawania" do DS (a wcześniej szukania) kotów pomyślałam o zrobieniu zestawienia kotów "bezdomnych". I stąd moje pytanie do mirki_t o przeszkody, jakie są w potencjalnych adopcjach dla "tymczasów". Średni czas przebywania "tymczasa" w azylu mirka_t wyszło 2,21 roku (licząc ostatnią pokaźną partię kotów przebywających rok i mniej - one wyraźnie zaniżają średnią).
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro mar 09, 2011 16:48 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

:roll:

Zaznaczę sobie do poczytania :D
Ostatnio edytowano Śro mar 09, 2011 16:49 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro mar 09, 2011 16:49 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mpacz78 pisze:
joshua_ada pisze:Nie za bardzo rozumiem, gdzie miałby tkwić przekręt ze strony Jek?

A gdzie tkwi przekręt ze strony mirki_t, że chciała aby pieniądze zostały wpłacone na konto Vivy! ?
Równie dobrze, można przekonywać Jek do skorzystania z tej opcji, co mirkę_t do skorzystania z propozycji Jek.

Ale niech mi ktoś odpowie - czemu nie jest dopuszczalna taka forma rozliczenia? Tzn wpłata bezpośrednio dla weta?
Co w tym złego lub nieprawidłowego?

Skoro tolerowane są i przyjmowane wpłaty na konto prywatne - bo są, prawda?
To czemu nie można wpłacać bezpośrednio na konto lekarza? Wówczas nie ma żadnych watpliwości, dokładnie tak jak przy wpłacie na konto fundacji.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro mar 09, 2011 16:54 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Czarnego koteczka znalazłam z 18.10.2010 r...
Dasz mi sposób jak szukać?

Edit: bardzo się cieszę z tych ogłoszeń , które "zapodałaś" :) :ok: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro mar 09, 2011 17:03 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Marcelibu pisze:
VVu pisze:Marcelibu, wybór i tak jest duży – najważniejsze, żeby w ogóle zgłaszały się potencjalne DS, wtedy mirka_t może im proponować także inne koty.

Ale mirka_t nie ogłasza żadnych kotów. [....]

VVu podzielam Twoje zdanie.
Ja również nie ogłaszam wszystkich tym czasów jednocześnie.
Ogłaszam pojedynczo.

Monika jesteś tego pewna? :roll:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Śro mar 09, 2011 17:06 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Ogłoszenia są zawsze ilekroć chce się poszukać, tyle że czasem jest ich mniej a czasem więcej. Wystarczy użyć google i haseł typu "adopcja kota", "adopcja kota Bydgoszcz" i można znaleźć. Jest to robione dokładnie tak jak sugeruje VVu. Mimo to co parę stron ktoś się objawia i obwieszcza, że nie ma żadnych ogłoszeń.

asfodel

Od: Śro mar 18, 2009 22:10

Post » Śro mar 09, 2011 17:16 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

MariaD pisze:
seidhee pisze:Pieniądze przepływają przez fundację, a nie przez prywatne konto.

Nie do końca jest to tak jak piszesz.
W dyskusji na watku o kolekcjonerstwie dziewczyny tłumaczyły iz fundacja jedynie firmuje dane konto, na jakie grupa osób dokonuje zbiórki. Zarządza tym kontem jakaś osoba upoważniona przez fundację - zwykle ktoś z grupy.
Fundacja wykazuje te wpływy w swoim sprawozdaniu.

Oficjalne konto VIVA! jest zupełnie inne. Na stronie VIVA! nie ma konta "koty sos".
Koty-sos to zorganizowana pod patronatem Fundacji Viva! akcja na rzecz kotów bezdomnych i wolnożyjących.
http://jedenprocent.koty.sos.pl/

Chyba moja poprzednia odpowiedź umknęła w panującym na wątku zgiełku, więc powtórzę:

Wszystkie pytania dotyczące szczegółów rozliczeń, ich przejrzystości, możliwości uzyskania pomocy ze strony Fundacji najlepiej kierować bezpośrednio do Vivy! (biuro@viva.org.pl), bo tylko odpowiedź z tego źródła nie pozostawi żadnych wątpliwości.

Oczywiście chodzi o zapytania dotyczące kwestii formalnych/prawnych, na pytania o poszczególne koty na pewno Viva nie odpowie.

Przy okazji poruszę również inną kwestię: kontrowersje wokół funkcjonowania domu tymczasowego u Mirki są znane Vivie, do Fundacji wpłynęły dwie oficjalne skargi i są obecnie rozpatrywane.
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

[poprzednia][następna]