Torina. Wielka Osobowość w Wielkim Serca Domu:)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 11, 2011 20:04 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Cameo poszukaj lepiej w innych źródłach, bo ten pan stwierdza białaczkę po węzłach chłonnych dzień po odstawieniu antybiotyków.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Pt lut 11, 2011 20:07 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Zaraz napiszę do jerzykówki, jej Tymonek ['] chorował na cukrzycę.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt lut 11, 2011 20:08 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Cameo a może wydzielać kotom posiłki? Karmić 2 razy dziennie na przykład, każdy dostaje swoją miskę ze swoją karmą, pilnujesz, jak nie zjedzą chowasz. U mnie prawie od samego początku Patka jest na innej diecie, a kotów 5 i pokój jeden więc nie ma możliwości izolacji a nie ma problemu, choć sępy krążą ;)

I jeśli mogę coś doradzić, to jak już będziecie badać krew pod kątem tej cukrzycy to warto jeszcze zrobić morfologię, profil nerkowy i wątrobowy.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt lut 11, 2011 20:23 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Mam 6 kotów i jakos radzimy sobie (Arusia dostaje mokre w łazience). Mieszkamy na 36m kw.
Może zły przykład, ale u mojej babci stwierdzono obecnie cukrzycę, i nie miała nadmiernego apetytu (wręcz przeciwnie), ani nie piła więcej niż zwykle.
A z cukrem okazało się nie tak.

Cameo, jak chcesz wyleczyć kota, gdy
- nie możesz zastosować diety,
- odrzucasz możliwe podpowiedzi, nie sprawdzasz, nie zbadasz kota.

Czy Torina miała badania krwi i moczu ostatnio?
Mówiąc o karmie, nie mam na myśli marek karmy ale rodzaj mięsa jaki zawierają.
W wiekszości jest kurczak, głowny alergen pokarmowy u kotów.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pt lut 11, 2011 20:47 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Sis pisze:- Nie możesz zastosować diety

Sis pisze:- Odrzucasz możliwe podpowiedzi, nie sprawdzasz, nie zbadasz kota.

Tego nie napisałam.

Sis pisze:Czy Torina miała badania krwi i moczu ostatnio?
Mówiąc o karmie, nie mam na myśli marek karmy ale rodzaj mięsa jaki zawierają.
W wiekszości jest kurczak, głowny alergen pokarmowy u kotów.

No przecież napisałam że nie miała. Krew mogę zbadać w każdej chwili, z tym drugim może być gorzej...

TOTW był z dziczyzną, Orijen ten pomarańczowy.

Cameo

Post » Pt lut 11, 2011 21:05 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Ok. Zbadasz krew.
A co do karmienia to może skorzystaj z rad mokkuni. Jak Ciebie nie ma w domu to może Senioor mógłby przypilnować?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lut 11, 2011 21:27 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Cameo, jak wiesz mam w domu dwie kotki białaczkowe i one muszą jeść oddzielnie.
Dostają swoje na stole w kuchni i czekam aż zjedzą.
Pilnuję też tych kotów które jedzą na dole, żeby nie wskoczyły do Niuni i Gagusi na stół.
Pilnuje też tymczasów w drugim pokoju, w następnym pokoju na szczęście zostawiam tylko jedzenie bo Franusia jest izolowana jeszcze.
Gdy zjedzą zabieram talerzyki do zmywania.
Molisia w czasie testowania jadła na blacie w kuchni, zresztą ona tam zawsze je i było mi łatwiej ją przypilnować.
Dla mnie jest to też utrudnienie, bo gdy chodzę do pracy na 6 to też jest ta sama procedura, ale skoro muszę to muszę.
Jestem odpowiedzialna za nie, ich dobro jest dla mnie sprawą nadrzędną, a obowiązek mam spory, bo jak na pewno wiesz, teraz ma 10 futer do pilnowania. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt lut 11, 2011 21:34 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Dzisiaj zabieram jedzonko, zostaje tylko miseczka z wodą.

Biedna Torina, oj biedna ;) :cry:

Asiu (jerzykowka) - dziękuje za wszystko! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cameo

Post » Pt lut 11, 2011 21:39 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Cameo pisze: Biedna Torina, oj biedna ;) :cry:

i biedna Cameo, oj biedna :cry: :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt lut 11, 2011 21:40 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Ko_hane,mam popsutą klawiaturę, wię_ napiszę tro_hę niewyraźnie :wink: :evil:
Przed _hwilą rozmawiałam z Kamilką.
Jutro wet zrobi Torinie morfologię i bio_hemię, zbada poziom _ukru we krwi i jeśli się uda, to również zbada Torinkowy mo_z pod tym kątem.
Będzie już _oś wiadomo. Jeśli nie uda się złap_ mo_zu w le_zni_y, to wyślę Kamili paski i zbada siooo w domu.
Drogą elimina_ji na pewno uda się wresz_ie _oś ustali_.
Myślę, że badania wreszie _oś podpowiedzą, a przynajmniej _oś pozwolą wyklu_zy_ , np. _ukrzy_ę, _horoby nerek, wątroby.
Mam taką wielką nadzieję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I mono trzymam k_iuki za jutrzejsze wieś_i!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt lut 11, 2011 21:51 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

cameo, jerzykowa - dobry plan :ok:
trzymam kciuki za jutrzejsze badania :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt lut 11, 2011 22:05 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Skład TOTW z dziczyzną:

Mączka mięsna z kurczaka, groch, słodkie ziemniaki, tłuszcz z kurczaka (konserwowany mieszaniną tokoferoli), błonnik z ziemniaka, pieczona dziczyzna, wędzone mięso z łososia, naturalny zapach, mączka mięsna z ryb oceanicznych, tauryna, suszony korzeń cykorii, pomidory, borówki amerykańskie, maliny, wyciąg z juki Schidigera, Enterococcus faecium, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Saccharomyces cerevesiae fermentation solubles, dried Aspergillus oryzae fermentation extract, niacyna, biotyna, kwas foliowy, wszystkie minerały i witaminy zalecane przez AAFCO w żywieniu kotów.

tego co na 1 miejscu jest najwięcej.

W pomarańczowym orijenie jest też głownie kurczak.

Nie mam doświadczeń z dietą eliminacyjną, ale trzeba czytać składy i szukać czegoś, gdzie kurczaka nie ma...

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pt lut 11, 2011 22:12 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Nataniela uczula właśnie Orijen i Acana więc ma je wyeliminowane z diety i koniec problemu. U Niuniolka wyeliminowaliśmy mokre i też bez problemów. Ale to niestety wymaga czasem testów na kocie czy aby napewno to było to.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Sob lut 12, 2011 0:57 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob lut 12, 2011 8:05 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Obrazek
:ok: za zdrówko Torinki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

[poprzednia][następna]