DT Smarti5-...no i kolejna setka?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 08, 2011 14:49 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

smarti pisze:
Gibutku-czy to o czym mówiłaś to nie można by przysłać kurierem?
bo tak myślę czy to i tak nie wyszło by taniej niż by to kupić tu na miejscu ?

Yyy.. a o czym mówiłam? W sensie nie wiem co dokładnie masz na myśli - tabletki z orzecha?

EDIT: Już wiem o czym piszesz ;) Nie wiem czy Marzenia czy pisała ale może będzie transport, kurier to przy tych gabarytach masakryczna kasa :roll: Nawet najtańsza opcja pocztowa (bo też tak można) to spore koszty. A na już potrzebujesz?

EDIT2: Znów przeczytałam Twoje pytania i nie jestem pewna czy piszemy o tym samym ;) Napisz mi na PW o co dokładnie chodzi ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sie 08, 2011 15:26 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Gibutku - to dokładnie o to chodzi o czym mi pisałaś :mrgreen: czyli Twój edit 1.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon sie 08, 2011 15:32 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Marzenia11 pisze:Gibutku - to dokładnie o to chodzi o czym mi pisałaś :mrgreen: czyli Twój edit 1.

Już napisałam PW do Smarti.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sie 08, 2011 15:36 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Witamy Panią Anię :D
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon sie 08, 2011 17:30 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

smarti pisze:

Jus-pomyślę a przy okazji życze zdrowia..

chyba muszę nabyć suche dla kociaków bo zamiast jeść coraz mniej i śmigać do domków, to jedzą strasznie dużo-teraz Coffiowe ciągle japki drą że głodne :roll: ile by nie dostały...jak dam za mało to się drą na cały dom (że o podrapanych drzwiach na zamówienie od stolarza za ciężkie pieniądze, a oklejonych teraz twarzową tekturą nawet nie wspamną :ryk: ),jak dam tak żeby było bez przerwy to biegunka i rzyg...już wiem dlaczego zawsze wszyscy ostrzegają przed kociakami :twisted:

Dziękujemy, dziękujemy... wygrzewamy się i zdrowiejemy ;)
Kochana jutro jadę do animondy - jak chcesz mogę Ci wziąć wór 15kg dla kittenów ten, co wtedy... co to 10 zł za kg wychodzi. Zastanów się i daj jakkolwiek znać. A jak się nie odezwiesz wcale to będę dzwonić lub smsować 8)
Maluchy Coffi w końcu dorastają więc jęczą - to dobrze bo takie kruszyny z nich straszne..

Nasz mała Majka jes za dwóch... wyrzucamy ją drzwiami, a ona oknem wraca oczywiście do przyrządzanego mięsa w kuchni :mrgreen:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pon sie 08, 2011 17:34 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Jus87 pisze:
Nasz mała Majka jes za dwóch... wyrzucamy ją drzwiami, a ona oknem wraca oczywiście do przyrządzanego mięsa w kuchni :mrgreen:

a, znaczy się, ze ona "wychodząca" jest? :ryk: :ryk: :ryk:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon sie 08, 2011 18:36 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Marzenia11 pisze:
Jus87 pisze:

a, znaczy się, ze ona "wychodząca" jest? :ryk: :ryk: :ryk:

No pewnie... wychodząca na korytarz :mrgreen:
Obrazek

Jus87

Post » Pon sie 08, 2011 20:42 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

EdytaB_a pisze:
Jus87 pisze:I ja sie przywitam choc my mamy przedluzony weekend bo dalej chorujemy 8)
Nie wiem czy wszystkie juz wiecie ale my idziemy ZNOWU na urlop :D wiec jesli cos potrzeba to jestesmy prawdopodobnie do przyszlego poniedzialku, a wracamy za 1,5 tygodnia :)

Jus jak oni w tej firmie z Tobą wytrzymują :P
Zdrowiejesz?

Hmmm jestem pracownikiem roku więc nie mają wyjścia - muszą znosić moje fanaberie :mrgreen:
Dziękuję! powoli zdrowieję - już kryzys chorobowy mam za sobą. Teraz to już z górki :D
Obrazek

Jus87

Post » Wto sie 09, 2011 12:43 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Gratulacje-Pracowniku Roku :D :ok:
nie mam wyjścia-taniej nie kupię a więc poproszę :D

a do Gibutka już napisałam.
Joluś do Ciebie też zaraz odpiszę ale myślę... 8) serio-chcesz Blady Buranię :?: :D :1luvu:

powiem wam coś co mrozi krew z żyłach-ja jkestem w szku jestem przerażona :evil: :evil: :evil:

Carla umie wychozić przez okno uchylne :strach: :strach: :strach: -tteraz soprzątam w pokoju kociaków-kociaki świrują więc po domu a ja uchyliłam okna żeby wietrzyć.
Patrzę a Carla staje na parapecie,wskakuje na górę uchylonego okna 8O i wysuwa się pyszczkiem górą na zewnątrz i opierając łapkami o wypukłe u nas szprosy- jak po drabince-myk do ogrodu 8O 8O 8O

nie interweniowałam bo obserwowałam co robi ale nie wiem jak ona się tego nauczyła (na pewno nie u nas) i strach pomysleć co by było gdyby kiedyś się jej nie udało..

jestem przerażona tym co widziałam ale dobrze ze to widziałam w takiej sytuacji,domek trzeba będzie szczególnie uczulic.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto sie 09, 2011 12:56 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Carlisia :strach:
U mnie Pysia miała kiedyś takie pomysły.
Pomogło zabezpieczenie okna smyczą od komórki.
Smycz na pół i założyć na 2 klamki obok siebie.
Wtedy okna uchylają się, ale nie na tyle szeroko, żeby kot mógł się zmieścić w tej szparze.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sie 09, 2011 13:02 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

A ja widziałam iedys nieszczęście - kot chciał wejść do domu przez takie okno i zawisł między futryną a oknem. Dobrze, że opiekun szybko interweniował .
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Wto sie 09, 2011 13:06 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

ja okien w ogóle nie uchylam przy obcych kotach-tylko jak jestem i muszę wywietrzyć.a i tak nie na długo bo muchy lecą.
w poprzednim domu ( u Kamila 8) ) miałam siatki a teraz koty mają klapkę.
ale samo to że tak potrafi-gdzieś ktoś chyba musiał ją tego nauczyć albo sama się nauczyła..jak pomyślę ile szczęścia do tej pory miała że jej się łapka nie obsunęła :strach: :strach: :strach: :strach: :strach:

mojego Smartka mamusia tak się podobno właśnie powiesiła i dlatego miałam go jak miał 6 tygodni i jeszcze ciumkał palec człowieka :roll: :(

Marzeniu zerknęłąm na post rozliczeniowy-zerkam tam , z braku czasu, raz na kilka miesięcy,więc nawet nie mam jak reagować na zdarzające się,jak wiadomo,pomówienia.

myślę że tam gdzie piszesz:koszt utrzymania 1 kota wynosi 112zł-powinnaś napisać wyrażnie : SMARTI WYDAJE na 1 kota 112 zł/mies., a na kociaka 97zł/mies
bo nie oszukujmy się -z tego sformułowania biorą się pewnie te niejasności i bzdury że mam jakąś "stawkę na kota" i że niby ktoś mi ją pokrywa albo ją od kogoś żądam-powinno być wyrażnie napisane tak aby każdy zrozumiał że tyle ja wydaję na kota bo uważam że za tyle można go godziwie utrzymać.
bo przecież nikt ze złośliwców już oczywiście nie doczytuje lub nie chce zapamiętać że ja sama tę stawkę pokrywam skoro na same Szczytniaki wydałam już dobrze ponad 6 tysi zł-i to chyba mocno nieaktualne info :mrgreen: (ostatnio za same leki przynoszone przez Kamila z lecznicy odkąd Kamil jest u mnie doszło ponad 800zł a za szczepionki zapłaciłam prywatnie jemu 500zł i i tak to jest za 20 szczepionek-szarańcza+Syjamka+Carla już są zaszczepieni a są przecież ze Szczytna),
za leki kupowane prywatnie przez niego jeszcze nie płaciłam i nawet nie pytam ile.
no i nie ma tu w ogóle mowy o koszcie jego wizyt oraz sterylek i kastracji a przecież to też mnie kosztuje,bo jak wiadomo odpuszczam mu w zamian za to czynsz a więc nie mam dochodów z mieszkania które mogłabym mieć.

czyli de facto choćby te 6 tysi na szczytniaki to śmiech w porównaniu z rzeczywistością i z rzetelnym wyliczeniem naszych osobistych wydatków na tymczaski ma niewiele wspólnego ..

natomiast ja i tak jestem przeszczęśliwa że ,dzięki dobroci mojego TŻ-ta, włąśnie tak mogę tym stworzeniom pomagać-mimo że nie raz mnie nieżle zezłoszczą :mrgreen:
...i dlatego może należałoby rozważyć po prostu przekazywanie tych pieniążków jako wpłaty różnym potrzebującym i sprawdzonym osobom, a sobie samej powinnam zrobiś przerwę na solidny urlop od kiciów w takiej ilości ...
Ostatnio edytowano Wto sie 09, 2011 13:40 przez smarti, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto sie 09, 2011 13:36 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Przepraszam, że i tu pospamuję, ale wszak o Paluszki chodzi ;)

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
PILNA SPRAWA TRANSPORTOWA! DRODZY WARSZAWICY, NA JELONKACH ZALEGA KILKA KARTONÓW GAZET, A TYMCZASEM KOTY W SCHRONISKU BRODZA W KUWETACH PO KOLANA, BO RĘCZNIKI PAPIEROWE NIE WCHŁANIAJA DOBRZE SIKÓW! SZUKAMY WIĘC BARDZO, BARDZO, BARDZO PILNIE TRANSPORTU DLA GAZET Z JELONEK NA PALUCH. PRZYDAŁYBY SIĘ PRZY TYM MĘSKIE RAMIONA, BO KARTONÓW DUŻO I CIĘŻKIE.
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto sie 09, 2011 13:40 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Smarti sformulowanie po raz kolejny poprawie choc moje zdanie na ten temat znasz,ale jak wroce do W.
Sterylke Buby wpisalam,reszty informacji nie gdyz nie mam ich od Ciebie. To co wiem to uzupelnie.

Marzenia11

Post » Wto sie 09, 2011 13:45 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Marzenia11 pisze:Smarti sformulowanie po raz kolejny poprawie choc moje zdanie na ten temat znasz,ale jak wroce do W.
Sterylke Buby wpisalam,reszty informacji nie gdyz nie mam ich od Ciebie. To co wiem to uzupelnie.

znam,znam i my , a zresztą nie tylko my, się rozumiemy.
natomiast każde niedopowiedzenie da się wykorzystać aby kogoś zgnoić w razie potrzeby albo "zrobić dym" jak niektórzy lubią.

więcej info ja sama nie mam bo wcale nie pytam-i tak będę to musiała zapłacić-nie minie mnie a więc po co mam się za wcześnie stresowac zbędną wiedzą:D :ryk:

Fil i Boniek też sa już po kastracji i Fila operacji u dra Garncarza nie umieściłaś - 177zł.)

i przy kastracjach czy sterylkach wcale nie chodzi mi nawet o zwrot :ryk: przecież byłoby śmieszne gdyby chodziło :ryk:
a chodzi raczej o to żeby np.zadowolone z siebie ( w kontekście tego jak szybko zapomniały o kotach które nam "powierzyły" ) i wrogie mi panny ze Szczytna , czasem miały może refleksję że to się "samo" cudownie nie robi.

Edit:lubię doprecyzowywać swoje posty :D
Ostatnio edytowano Wto sie 09, 2011 15:45 przez smarti, łącznie edytowano 4 razy

smarti

[poprzednia][następna]