PAKT CZAROWNIC XV - trwa lipcowe głosowanie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 12, 2010 16:18 Re: PAKT CZAROWNIC XV - dalej wesoło niech popłynie gromki śpiew

O której siostry sabatowiczki zamierzają zjeżdżac na Sabat? Bo cos mi się widzi, że i w tym dniu ja będe musiała w robocie być... Taką to koleżankę mam. Szkoda gadać.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon lip 12, 2010 16:24 Re: PAKT CZAROWNIC XV - dalej wesoło niech popłynie gromki śpiew

Przelewy poszły - do Siostry Prezes i Siostry Skarbniczki (za II półrocze).

Palec uwolniłam ze szpatułki bo jeszcze trochę to inwalidą bym została. Dużo piszę na komputerze, ale rzadko używam małego więc do roboty poszłam. Jeszcze porobię okłady z altacetu to powinno wszystko ustąpić.

Podtytuł mnie zaintrygował. Będą śpiewy przy ognisku :?: :?:
Że mnie w drugą strone Polski przyszło jechać :evil:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pon lip 12, 2010 16:39 Re: PAKT CZAROWNIC XV - dalej wesoło niech popłynie gromki śpiew

Tak doczytuję.
Przypomniała mi się relacja koleżanki, która po roku małżeństwa nie zaszła w ciążę. Bo nie chcieli.
Jej małżonek otrzymał od rodziców (swoich :!: ) termin UMÓWIONEJ wizyty u androloga z informacją, że najpierw on musi się przebadać, a ona (od swoich rodziców :!: ) termin UMÓWIONEJ wizyty w poradni diagnostyki niepłodności (termin dla niej był o 2 miesiące późniejszy - z wyjaśnieniem - bo gdyby problem był po jego stronie to ona nie musiałaby się już badać, a badania kobiet są mniej przyjemne). Wot rodzicielska delikatność.

Bolkowa

Post » Pon lip 12, 2010 17:41 Re: PAKT CZAROWNIC XV - dalej wesoło niech popłynie gromki śpiew

Bolkowa pisze:Podtytuł mnie zaintrygował. Będą śpiewy przy ognisku :?: :?:
Że mnie w drugą strone Polski przyszło jechać :evil:

Drzewo do ogniska już zwiezione. I kije do kiełbasy! :mrgreen:

Więcej nie zdradzę! :twisted:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon lip 12, 2010 17:54 Re: PAKT CZAROWNIC XV - dalej wesoło niech popłynie gromki śpiew

Obiecałam porządne uzasadnienie kandydatury na lipiec.

Zgłaszam domek tymczasowy kasia86.

Kasia86 to bez przesady człowiek - instytucja. Tyle, że dużo skuteczniejsza, niż jakakolwiek instytucja. I to mimo niełatwych problemów osobistych, w tym ze zdrowiem (ale o tym nie wolno mi pisać).

Kasia86 głównie angażuje się w sterylizacje, ale bywa, że ma pełną chatę tymczasów. Obecnie nie wszystkie koty w potrzebie się w domu mieszczą!! 2 dorosłe koteczki wysterylizowane czekają na swoją kolej w szukaniu domków pod czujnym okiem kasi86... ale nie w domu, tylko pod blokiem. DT jest wciąż za mało, a te które są wciąż mają zbyt wiele ograniczeń.
Kasia86 ma 8 własnych kotów, w tym 2 kotki z białaczką, co jeszcze bardziej utrudnia tymczasowanie. Do tego 6 tymczasów, w tym kocięta, które przecież od podstaw trzeba na koty wyprowadzić.

Sama Ania (kasia86) o swojej pracy pisze tak:

kasia86 pisze:
Koszty utrzymania stada ogromne, tym bardziej, że chorowało mi tałatajstwo i miały stada robali tłuczone 5 krotnie. Codzienne wizyty u weta też kosztowały sporo i nadal kosztują, bo dzisiaj też byłam u wetki z dwoma węgielkami.
Jak było 10 tymczasów to jeszcze było ciekawiej. :wink:
Na szczepienia dostałam pomoc z forum. Karmą też mnie kochane cioteczki wspomagają, ale jak mi szło 12 saszetek dziennie dla bebisiów tylko, to można sobie wyobrazić ile tego idzie.
Wiem też że mam dużo swoich kotów, ale jeżeli nikt nie chce pomóc to co mam zrobić?
Odwrócić wzrok, zatkać uszy i przejść obok kociego nieszczęścia?
Niestety, tak nie potrafię.

Nie wiem co Ci jeszcze napisać...

Ania.

A tu przykładowe wątki kasi86:

viewtopic.php?f=1&t=106091&start=0
viewtopic.php?f=1&t=112903&start=0
viewtopic.php?f=1&t=112574&start=0
viewtopic.php?f=1&t=105836&start=0
viewtopic.php?f=1&t=110264

Poczytajcie i proszę doceńcie ten ogrom pracy!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon lip 12, 2010 17:56 Re: PAKT CZAROWNIC XV - tylko dla CZAROWNIC s. 61

Dzyśka pisze:Moja babcia, jak się dowiedziała, że wzięliśmy drugiego kota to stwierdziła, że dziecko byśmy se zrobili, a nie koty przygarniamy. A ja na to takie oczy 8O i mówię 'Babciu, ale ja mam dopiero 20 lat!' :ryk:

To w pokoleniu babci spokojnie mogłabyś już mieć czworo :mrgreen: :mrgreen:
Kurde...a ja swoim brzęczę o wnuka.... :oops: :oops:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon lip 12, 2010 17:57 Re: PAKT CZAROWNIC XV - tylko dla CZAROWNIC s. 61

shira3 pisze:Kurde...a ja swoim brzęczę o wnuka.... :oops: :oops:

Shira 8O 8O 8O

Weź zimny prysznic i jakąś pokutę odpraw!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon lip 12, 2010 18:19 Re: PAKT CZAROWNIC XV - dalej wesoło niech popłynie gromki śpiew

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nie ma to jak teoria względności :ok:
Bolkowa, ale te rodzicielskie umawianie na wizyty u znajomych Twoich to już LEKKA przesada 8O
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon lip 12, 2010 19:14 Re: PAKT CZAROWNIC XV - tylko dla CZAROWNIC s. 61

villemo5 pisze:
shira3 pisze:Kurde...a ja swoim brzęczę o wnuka.... :oops: :oops:

Shira 8O 8O 8O

Weź zimny prysznic i jakąś pokutę odpraw!

No ale.........To czy ja dożyję wnuków? :roll:
To aż tak się odbiera? 8O Ale ja ich nigdzie nie umawiam... :oops:
U nas 32 w cieniu to ja ide pod prysznic :)
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pon lip 12, 2010 19:24 Re: PAKT CZAROWNIC XV - dalej wesoło niech popłynie gromki śpiew

A ja bym chciała mieć więcej niż jedno dziecko - najlepiej bliźniaki.
Tyle tylko, że kandydatów na reproduktorów nie potrzebuję :twisted:
A inni się jak dotąd nie trafili :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lip 12, 2010 20:49 Re: PAKT CZAROWNIC XV - dalej wesoło niech popłynie gromki śpiew

Olamichalska nie może się zalogować! :(

Prosiła mnie o przekazanie, że jutro o 8 rano planowana jest operacja, która ma trwać 4 godziny.

Trzymamy kciuki za naszą dzielną Siostrę!! :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon lip 12, 2010 21:06 Re: PAKT CZAROWNIC XV - dalej wesoło niech popłynie gromki śpiew

No jasne! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Może nawet poczarujem troszku ;) Obrazek
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pon lip 12, 2010 21:07 Re: PAKT CZAROWNIC XV - dalej wesoło niech popłynie gromki śpiew

psiama pisze:
Bolkowa, ale te rodzicielskie umawianie na wizyty u znajomych Twoich to już LEKKA przesada 8O

Z 20 lat minęło a moją koleżankę na wspomnienie zaklepanych wizyt jeszcze furia ciska...

Za Olę kciuki zaciśnięte :!:

Bolkowa

Post » Pon lip 12, 2010 21:18 Re: PAKT CZAROWNIC XV - tylko dla CZAROWNIC s. 61

vega013 pisze:
villemo5 pisze:mÓJ tŻ TEZ MI GRA NA NERWACH WRĘCZ KOCERTOWO. wRRRRRR

Mnie gra na nerwach rodzina TŻ-eta. Nagle im się dzidziusia zachciało. Fajnie, niech sobie rodzą dzidziusia. Ale oni chcą, żebyśmy to my byli autorami i wykonawcami projektu Dzidziuś2011. W dodatku domagają się tego w sposób urągający wszystkim normom panującym w cywilizowanym świecie :evil:

Dokladnie niech sobie sami zrobia. Rany julek... rodzina czasami bywa gorsza niz pierwszy dzien okresu u weta w upalny dzien :)

psiamo, wlasnie mnie niepokoi to i w przyszlym tygodniu pojade do swojej lekarki (teraz ma chyba urlop). poprosze o skierowanie na badania i do kardiologa.u mnie w domu rodzinne jest chorowanie na serce, nerwy, cisnienie i rozne inne atrakcje.a ja chce dozyc tej 40 bo to piekny wiek dla kobiety :) ostatnio oznajmilam matce mej rodzonej ze jak skoncze 40 to nareszcie odpoczne. dziwnie na mnie popatrzyla, ale ja jestem inna ;)

wczoraj padlam, spalam prawie caly dzien z przerwa na nalot na lodowke. w nocy tez zrobilam nalot. Tz nie mogl spac cala noc dzis spi caly dzien. bidny, padl z psem i kotem :) szkoda ze nie mam aparatu wygladaja cudnie.

Dzieki za moralne wsparcie. Wlasnie sobie uswiadomilam ze caly czas ciagle ogladam sie na to co o mnie inni powiedza, co o mnie sadza... a co mnie to wlasciwie obchodzi? Dopoki nie naruszam drastycznie norm spolecznych i sie usmiecham mowiac dzien dobry znajomym to jest git :)
pora chyba wreszcie sie wziac w garsc... i zaczac zyc naprawde. za rok trzydziecha a ja jeszcze nic zwariowanego nie zrobilam... nie liczac fryzury :P
na bungee nie skocze bo mi nie wolno (oko :( )

a propos jak sie czuje Olenka?
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon lip 12, 2010 21:23 Re: PAKT CZAROWNIC XV - dalej wesoło niech popłynie gromki śpiew

Sol, ja uważam, że hardkorowość wzrasta wraz z wiekiem, a nie spada ;-) Dopiero po 30-stce (czyli za 2 lata) mam zamiar się rozkręcić :mrgreen:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

[poprzednia][następna]