Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob maja 01, 2010 20:36 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Niepotrzebne te przepychani...chodzi tu wyłącznie o dobro kotów. Myślę, że mimo tych sporów wszystkim leży na sercu los kotów. Zamiast się tłumaczyć i oskarżać wzajemnie zjednoczcie siły i walczcie o Koty. Szczególnie Te dziewczyny, które są tam na miejscu i Coś mogą zrobić.
To wszystko co mam do powiedzenia...
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Sob maja 01, 2010 20:41 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Amanda_0net masz rację.Ale czasem w ferworze dyskusji nerwy ponoszą.A tu tylko o dobro kota chodzi!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Sob maja 01, 2010 21:03 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

dokladnie tak, wszystkim na tym watku chodzi o jedno i to samo
(tylko Leśna odbiega od tematu)

chodzi o Tike - o odzyskanie jej i o to, zeby w koncu mogla sie cieszyc naszykowaną jej u Dulencji podusią i namiotem, jedzonkiem w miseczce, ciepełkiem, dachem nad glową (!!) ...

dla mnie Kocia Mama jest skreslona - wiem, ze juz o tym pisalam, ale powtorze - jestem zszokowana jak bardzo mozna olewac dobro kota ze wzgledu na ... własciwie nie wiem co.. wlasną dumę (??) - tyle prób dogadania sie polubownego, tyle telefonow, maili, próśb o wydanie kotki - po tym wszystkim jeszcze wygrazanie sie, ze w sprawe zostanie wlaczona policja i prokuratura, a Tika wciaz biega samopas i z kazdą minutą narazona jest na mnostwo niebezpieczenstw - Kociej Mamie nie zalezy na kotach, widac to po jej obecnym postępowaniu - nie wiem jak p. IM moze spac spokojnie w nocy

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie maja 02, 2010 0:48 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

czytam ten wątek od dłuższego czasu i muszę przyznać, że nie rozumiem wypowiedzi w stylu "jest super, jest super, więc o co Wam chodzi", że sparafrazuję pewną znaną piosenkę. Mam nadzieję, że Tika wkrótce będzie szczęśliwa w swoim DS, Spacja w odpowiednim dla niej miejscu, a reszta kotów wykastrowana- za co mocno trzymam kciuki.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie maja 02, 2010 7:00 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Mi też ostatnio trudno jest wchodzić na wątek.

Po wyjątkowo okrutnej wypowiedzi Myszki007 zastanawiałam się czy go nie zamknąć.
Wszak zawsze, w każdej chwili może zdarzyć się nam ktoś taki jak ten specjalista od szyb i opon, czy ktoś zaślepiony podejrzeniami.
Boli bardzo że pomimo wyraźnego i dokonanego przez wszystkich napiętnowania takich wpisów, wątek i tak bywa raz po raz odbierany jako pieniaczy, szambo przez które z forum odchodzą wartościowe osoby.

W ten sposób Tika która już raz została ofiarą KM, staje się ofiarą po raz drugi.

Jednocześnie mam świadomość że zamknięcie wątku to szansa dla KM że „upiecze” się jej, że za niedługi czas wszyscy zapomną jak fundacja rozwiązuje problem kotów trudnych w adopcji. Z tym też jest mi trudno się pogodzić.

Dlatego proszę, bardzo proszę by wątek od tej pory był wątkiem wspierającym poszukiwania Tiki i jej powrót do domu. Zapewniam, że inne działania wobec KM też są podejmowane, nie toczą się wyłącznie w sferze wpisów na MIAU.

Dama Ya – wybacz to co teraz napiszę bo nie chcę Ci tym wpisem dołożyć bólu po śmierci Elviska. Różnica między nami jest taka, że podjęte przez Ciebie działania mające na celu pociągnięcie do odpowiedzialności weterynarza mogą przynieść efekty za miesiąc, za pół roku – z punktu widzenia Elviska ten czas nie ma już znaczenia bo Elvisek nie żyje i nic tego nie zmieni.

W przypadku Tiki czas ma ogromne znaczenie. Ona żyje, a przynajmniej żyła 27 kwietnia. Niestety, to się w każdej sekundzie może zmienić. Dlatego nie możemy czekać na efekty oficjalnych kroków.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Nie maja 02, 2010 7:19 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

popieram kaze słowo!
Tika jest ważna i kazdy kot potraktowany prze KM nieuczciwie jest też ważny.
Już raz pisałam ale jeszcze raz napiszę.Nie powinniśmy wykorzystywać okazji do załatwiania swoich spraw na tym watku.Proszę załozyć w tym celu nowy "własny" wątek lub korzystać z pw i maili. Niczemu nie służy wzajemne opluwanie się i obrażanie.Nie jednokrotnie mam wrażenie ,że czynione z radością i satysfakcją.
Sprawa Tiki ,Spacji oraz innych kotów rozmydla sie ku uciesze KM.Więc skupmy sie na nich!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Nie maja 02, 2010 9:27 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

co z Tikunią i Spacją, są już bezpieczne ???
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie maja 02, 2010 9:59 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Ja-Ba pisze:Mi też ostatnio trudno jest wchodzić na wątek.

Po wyjątkowo okrutnej wypowiedzi Myszki007 zastanawiałam się czy go nie zamknąć.
Wszak zawsze, w każdej chwili może zdarzyć się nam ktoś taki jak ten specjalista od szyb i opon, czy ktoś zaślepiony podejrzeniami.
Boli bardzo że pomimo wyraźnego i dokonanego przez wszystkich napiętnowania takich wpisów, wątek i tak bywa raz po raz odbierany jako pieniaczy, szambo przez które z forum odchodzą wartościowe osoby.

W ten sposób Tika która już raz została ofiarą KM, staje się ofiarą po raz drugi.

Jednocześnie mam świadomość że zamknięcie wątku to szansa dla KM że „upiecze” się jej, że za niedługi czas wszyscy zapomną jak fundacja rozwiązuje problem kotów trudnych w adopcji. Z tym też jest mi trudno się pogodzić.

Dlatego proszę, bardzo proszę by wątek od tej pory był wątkiem wspierającym poszukiwania Tiki i jej powrót do domu. Zapewniam, że inne działania wobec KM też są podejmowane, nie toczą się wyłącznie w sferze wpisów na MIAU.

Dama Ya – wybacz to co teraz napiszę bo nie chcę Ci tym wpisem dołożyć bólu po śmierci Elviska. Różnica między nami jest taka, że podjęte przez Ciebie działania mające na celu pociągnięcie do odpowiedzialności weterynarza mogą przynieść efekty za miesiąc, za pół roku – z punktu widzenia Elviska ten czas nie ma już znaczenia bo Elvisek nie żyje i nic tego nie zmieni.

W przypadku Tiki czas ma ogromne znaczenie. Ona żyje, a przynajmniej żyła 27 kwietnia. Niestety, to się w każdej sekundzie może zmienić. Dlatego nie możemy czekać na efekty oficjalnych kroków.

cytuję bo dokładnie to samo myślę i czuję
cały czas mam nadzieję na i trzymam kciuki za odzyskanie kotek i za ich lepsze życie.
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Nie maja 02, 2010 10:10 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

brak słów do KM!!!!
ObrazekObrazek[color=#FF0000]
Allegro cegiełkowe dla Wizusa http://www.allegro.pl/item1128868766_ow ... atnie.html i Gorbisi http://42.pl/u/2lAl

mercy

Od: Wto sie 25, 2009 20:00

Post » Nie maja 02, 2010 11:39 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

wlasciwie juz wszystko zostalo powiedziane

czekamy na Tike :ok: :ok: :ok: :ok:

hop :!:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie maja 02, 2010 12:19 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Obrazek

KM-Lodz

Od: Sob paź 24, 2009 21:31

Post » Nie maja 02, 2010 12:25 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

No comment. Gratuluję p. Izie Milińskiej i proponuję, aby zmieniła nazwę fundacji na Kocia Bezdomność.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Nie maja 02, 2010 12:30 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

KM-Lodz pisze:http://www.kociamama.pl/?bywa-i-tak...,1786

Obrazek

Ja proponuje aby do tego oswiadczenia podłaczyć umowy adopcyjne ze zdjęciami kotów :twisted: :twisted:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Nie maja 02, 2010 12:31 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Obrazek

Czyli mamy adres Tiki? Czy koty wolno żyjące mogą mieć właściciela? O co właściwie chodzi w tym oświadczeniu? Rozumiem treść, ale nie widzę związku z Tiką i Spacją. Czy Tika stała się kotem wolno żyjącym? Czy - zdaniem KM - nie może być adoptowana?

Moim zdaniem to oświadczenie nie ma żadnego związku z tematem wątku.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie maja 02, 2010 12:34 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Obrazek

Hie hie hie hie to teraz niech ta osoba pilnuje, żeby koty miały się dobrze, bo jest ODPOWIEDZIALNA za ich bezpieczeństwo i zapewnienie dobrych warunków bytowych, min karmienie.
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

[poprzednia][następna]