SzP - Potrzebny cykloferon!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 13, 2010 18:47 Re: SzP - Pilnie potrzebne DT dla zdrowych kociąt i Kropa!!!

Granula pisze:a ona najzwyczajniej w świecie poszła sobie do michy moich ogonów i zaczęła chrupać suche :mrgreen:

:ryk:
ObrazekObrazek

coztego

Od: Czw cze 29, 2006 19:22

Post » Pon cze 14, 2010 6:42 Re: SzP - Pilnie potrzebne DT dla zdrowych kociąt i Kropa!!!

Kropek od wczoraj u mnie na tymczasie.
Trochę zmodyfikowałam mu imię, no bo jak tu do faceta mówić: Kropa?
Pozwólcie więc, że u mnie będzie Kropek.
Teraz do rzeczy: chłopak mocno zestresowany wczoraj był, chował się za meblami, warczał na wszystko i wszystkich, co było robić?
Przemeblowałam klatkę, w której były maluchy, wstawiłam większą kuwetkę, miseczki i umieściłam Kropka w środku. Trochę był zdziwiony, powarkiwał ciut-ciut ale potem ułożył się wygodnie i drzemał, jednym oczkiem łypiąc na kociarstwo oglądające i wąchające go z zewnątrz.
W każdym takim przypadku profilaktycznie warknął, coby intruz wiedział, że został przez Kropka dostrzeżony i ostrzeżony :mrgreen: .
Rano już Kropek bardziej wyluzowany był, pozwolił sie nawet (bez warczenia) wygłaskać.
Najbardziej mu się spodobało głaskanie podbródka ale to lubi każdy kociamber :mrgreen:
Martwi mnie jedno: ani jedzonko nie ruszone ani w kuwecie śladów pobytu ślicznotka.
Mam nadzieję, że coś zje w ciągu dnia.
Dalsze relacje wieczorkiem.
Kciuki za dogadanie się Kropka z resztą stadka byłyby wskazane więc ja zacznę :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon cze 14, 2010 8:00 Re: SzP - Pilnie potrzebne DT dla zdrowych kociąt i Kropa!!!

no to kciukasy za Kropka :ok:
czyli za Punto - bo w jęz. włoskim to przecież kropka :lol:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Pon cze 14, 2010 22:34 Re: SzP - Pilnie potrzebne DT dla zdrowych kociąt i Kropa!!!

są w potrzebie i w Zabrzu: viewtopic.php?f=1&t=112696
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto cze 15, 2010 8:14 Re: SzP - Pilnie potrzebne DT dla zdrowych kociąt i Kropa!!!

Wczoraj wieczorem otwarłam górę klatki, w której jest Kropek i po jakimś czasie sam wyskoczył, za chwilę pomaszerował do kuwety. Podejrzałam zza winkla: koopa w porzo :wink:
Suchego nie lubi ale mokre smakuje. Brany na ręce już nie warczy ale przytula się.
W klatce fajnie leży, widać, że w niej czuje się bezpieczny, takie fajne pozy przybiera :D .
Na noc zostawiłam mu otwarte małe drzwiczki z przodu ale on przespał noc w klatce. Jak tak chce, to niech będzie, to taki jego mały azyl. :wink:
Jak będzie chciał to sam zrezygnuje z klatki, wtedy ją wyniosę do piwnicy.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto cze 15, 2010 9:09 Re: SzP - Pilnie potrzebne DT dla zdrowych kociąt i Kropa!!!

Super.
On pewniej się tam czuje. Na dworze nie miał zbyt miłych kontaktów z innymi kotami, więć pewnie był nieco zaskoczony ;)
A jeszcze pokaże Ci mizianko, zobaczysz.

Maluchy przybierają na wadze. Właśnie idę je karmić.

Mały (Wielkie Nieszczęście z Radlina) wczoraj przeszedł operację repozycji łapki, zszycia przepukliny i kastrację i dziś już bryka, na tyle na ile mu gips pozwala.
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Wto cze 15, 2010 11:23 Re: SzP - Pilnie potrzebne DT dla zdrowych kociąt i Kropa!!!

Formica pisze:Super.
On pewniej się tam czuje. Na dworze nie miał zbyt miłych kontaktów z innymi kotami, więć pewnie był nieco zaskoczony ;)
A jeszcze pokaże Ci mizianko, zobaczysz.

Maluchy przybierają na wadze. Właśnie idę je karmić.

Mały (Wielkie Nieszczęście z Radlina) wczoraj przeszedł operację repozycji łapki, zszycia przepukliny i kastrację i dziś już bryka, na tyle na ile mu gips pozwala.

No wiesz, u mnie może dostać oczopląsu bo:
- jak spotka Agatkę, Michała lub Docusia to się powąchają i spoko
- jak spotka Murzynka lub Brunusia to może łapką dostać z liścia
- najgorzej, jak spotka Kluskę albo jeszcze gorzej - Myszkę, bo ona nie lubi prawie nikogo (wyjątkiem jest Michał i czasem Agatka) no i ja ale do mnie ma żal za sprawdzanie coraz to nowych kotów do domu :?
Kropek juz wczoraj pokazywał momentami, że mizianko jest doooobreee :lol: , tak przy tym mrużył oczka :wink:
Kciuki za maluszki i za to, żeby Piksi je wzięła w kocią opiekę :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto cze 15, 2010 20:09 Re: SzP - Pilnie potrzebne DT dla zdrowych kociąt i Kropa!!!

Max to ten rudy,juz wiem
Kasiu zrobie ogłoszenia ale jutro ok?

kociakow ile masz jeszcze i ktore?

pierwszy post aktualizowany byl bo chyba jakies znalazly domki??
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro cze 16, 2010 7:03 Re: SzP - Pilnie potrzebne DT dla zdrowych kociąt i Kropa!!!

Kropek spędził noc na łóżku :dance: :dance2:
Chyba nadszedł dzień, aby klatka wróciła do piwnicy.
Wprawdzie wczoraj załatwił się w kuwecie w klatce i jadł z miseczek też w klatce ale skoro już nie sypia w niej to myślę, że mniej się boi więc może chodzić do łazienkowych kuwet.
Jedzonko mogę mu na razie podawać w pokoju ale stopniowo będę go uczyć, że na posiłki przychodzi się do kuchni.
Docuś już to wie i przychodzi do kuchni.
Z Docusiem właściwie to trochę inna sprawa. Ponieważ on nauczył się jadać mało ale często, to jada tam, gdzie go dopadnę :wink: .
To taki Tadek-niejadek. Co chwila podsuwam mu pod nosek miseczkę, ja to nazywam: jedzenie z łapanki :wink: .
Mięska ostatnio nie lubi ale gourmeciki i gerberki pasują krówkowi.
Pozostałe kotunie dopominają się o głaski i pieszczoty, taki jakiś żłobek mi się w domu zrobił.
Co chwilę biorę któregoś na ręce "na dzidziusia" i kołyszę.
Przeżywam jakieś deja wu, bo czasem czuję się, jak młoda mama z dziecięciem na ręku :oops: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro cze 16, 2010 10:29 Re: SzP - Pilnie potrzebne DT dla zdrowych kociąt i Kropa!!!

No to pięknie. A nie tęskni mu się na dwór?
Obrazek

Formica

Post » Śro cze 16, 2010 10:32 Re: SzP - Pilnie potrzebne DT dla zdrowych kociąt i Kropa!!!

Formica pisze:No to pięknie. A nie tęskni mu się na dwór?

Nie zauważyłam. Wczorajsze popołudnie, wieczór i noc spędził na łóżku (z przerwą na posiłki i oblucje :wink: ). W ogóle go nie widziałam ani na parapecie ani przy drzwiach, może jeszcze się boi dłuższych wycieczek. Będę obserwować kawalera.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw cze 17, 2010 6:50 Re: SzP - Pilnie potrzebne DT dla zdrowych kociąt i Kropa!!!

Wczoraj miałam wizytę przedadopcyjną Murzynka. Dojrzeli go na allegro (Justynko, dziękuję :1luvu: ).
Rodzinka z Bytomia, duże mieszkanie, dwoje dzieci (dziewczynka w wieku szkolnym i chłopczyk, chyba 3-letni, taki mały urwis).
Poopowiadałam o Murzynku, no i o sprawach bytowych (jedzonko, żwirek, itd).
Kotek byłby niewychodzący. Pani wyszła nastawiona na tak, musi skompletować wyprawkę i jak się nic nie zmieni to przyjedzie po Murzynka w poniedziałek.

Klatka została wczoraj wyniesiona i Kropek zaanektował dla siebie legowisko w kuchni, apetyt ok, coraz chetniej się miziankuje, jednym słowem: z każdym dniem jest lepiej.

Docuś mnie trochę martwi, coś mało jadł wczoraj, chodził do kuwetki kilka razy ale nic nie zrobił, dzisiaj po południu podam mu parafinkę bo może ma zaparcia.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw cze 17, 2010 9:13 Re: SzP - Pilnie potrzebne DT dla zdrowych kociąt i Kropa!!!

Wszystkich oczekujących na aukcje przepraszam.
Będę wdzięczna jeśli ktoś zechce wystawić aukcje podopiecznym fundacji z naszego konta allegro. W domu nie mam kiedy, a koty zostały bez allegro. Podam namiary na pw. Spokojnie trzeba można wykorzystać większość tekstu z innych aukcji (ja robię to wchodząc z jakąś starą aukcję i po kliknięciu "wystaw ponownie" zmieniam dane kota i zdjęcia i ewentualne szczegóły :wink: ) Jeśli ktokolwiek zdecyduje się choć jedną z poniższych aukcji wystawić będę niezmiernie wdzięczna. Opis ja mogę potem skorygować i zmienić. W pracy mam neta z Ery i co chwilę przerywa, a o załadowaniu zdjęć mogę pomarzyć :evil:
Mój kom 502 311 695

Aukcji potrzebują =>
Mila (zdjęcia na wątku)
7,5 tygodnia koteczka, aktualnie w Krakowie

Kiciołki Halbinowe viewtopic.php?f=13&t=111736&p=6069070#p6069070
mają około 5/6tygodni http://picasaweb.google.pl/halbina40a/Kiciolki#

Kropa około 2 lat, kastrowany, szczepiony, dogaduje się z kotami, miziak
http://picasaweb.google.com/fundacja.sz ... a04062010#

Aster roczny, wrócił z adopcji (alergia w rodzinie), miziak niesamowity, sysak i tuptuś łapkowy ;), ciągnie straszliwie do człowieka. Kastrowany, szczepiony.
http://picasaweb.google.com/fundacja.sz ... i10062010#

Pyskówka około 2lata, spokojna, zdynstansowana, do rozmiziania, sterylka, szczepienie.
http://picasaweb.google.com/fundacja.sz ... a01032010#

Sysia ma około roku, jest bardzo proludzka i spokojna. Lubi obserwować co człowiek robi. Gdybym mogła zostawiłabym sobie ją w lecznicy, bo bezstresowo podchodzi do ludzi i zwierząt. Sterylizowana, szczepiona.
http://picasaweb.google.com/fundacja.sz ... a07052010# (Sysia to mam kociąt)

Gonia 9miesięcy, trzeba zdobyć jej zaufanie i wtedy satje się bardzo towarzyską kotką. Z innymi kotami dogaduje się bez problemu. Jej małe już znalazły domy, teraz kolej na nią. wysterylizowana, zaszczepiona.
http://picasaweb.google.com/fundacja.sz ... y25042010#

Wszystkie koty mają aktualne książeczki zdrowia.

Jeśli ktoś miałby wielkie parcie na allegro :wink: to byłabym przeogromnie wdzięczna z aukcję żebraczą na koty z Radlina które pozostają pod naszą opieką. Tu jest ich wątek => viewtopic.php?f=1&t=111954&start=0
Mały = Wielkie Nieszczęście
Obrazek
Obrazek
Od dwóch lat chodził ze złamaną łapką, opierając się na nadgarstku. Tam utworzyła się wiecznie sącząca się brzydka rana. Kotek już przeszedł operację, łapkę w miarę możliwości nastawiono w pozycji fizjologicznej, niestety najprawdopodobniej do końca życia pozostanie sztywna w stawie.
Z Radlina wzięliśmy jeszcze dwie kotki biało bure Freya i Fryga, bardzo rozmiziane i przekochane. Trzeba je podleczyć i wysterylizować. Obie mają umiarkowany kk i jedna zmiany skórne.
Ich zdjęć jeszcze nie mam.

Obrazek

Formica

Post » Czw cze 17, 2010 11:05 Re: SzP - pomózcie w wystawianiu allegro i ogłoszeniach, proszę!

Dorzuciłam linki do zdjęć i krótkie opisy.
Obrazek

Formica

Post » Czw cze 17, 2010 14:19 Re: SzP - pomózcie w wystawianiu allegro i ogłoszeniach, proszę!

Wrzuciłam na cafe :wink: kociambry :)
Gosiara

[poprzednia][następna]