KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 21, 2012 21:26 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Mara S pisze:Skoro tak to super Kasiu :ok: - masz kotka z charakterem :lol: :piwa: A czy masz prócz niego inne zwierzaki? Dogadają się?

To mój jedyny zwierzak :D mam nadzieję że z tatą się dogadają :ryk:
Kasiekkasiek

Post » Pt wrz 21, 2012 21:33 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Skoro tata się zgodził to już nie mają wyboru :D a swoją drogą z żadnego zwierzaka nagle mieć kotka - to niemal milowy krok :ok: Trzymam kciuki za dokocenie :P

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt wrz 21, 2012 21:59 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706 pisze:
wiesiak pisze:Ostatnia cena była 65 zł za 1 dawkę .Kot musi dostać 3 dawki .

Ja dam na szczepionkę 50 złoty ale dopiero na początku października, dziewczyny może damy radę się złożyć tak jak to było w przypadku operacji Melchiora? Brakuje jeszcze 145 zł :roll:

A moze przeznaczymy na te szczepionke pieniadze zgromadzone na operacje Melchiorka ?
Wiesia pisala ze operacja jest niepotrzebna bo kanaliki lzowe sa juz drozne -zebrano 150 zl ( ja swoich 50 zl jeszcze nie wplacilam ale moge to zrobic w kazdej chwili. )
Proponowalam inne przeznaczenie tych pieniedzy ale nikt sie nie ustosunkowal, chyba ze czegos nie doczytalam i w takim przypadku z gory przepraszam.
Jednak przykroscia stwierdzam, ze ostatnio brak dyskusji nad propozycjami to norma. Nawet jak temat jest istotny, szczegolnie ze czesc osob interesuja wylacznie tematy ktore sami poruszaja.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob wrz 22, 2012 7:21 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Ja deklarowałam 20 zł na Melchiora, dam na zylexis nie ma problemu.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Sob wrz 22, 2012 7:28 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Jestem za -też to chciałam proponować .
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Sob wrz 22, 2012 7:37 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Czyli w takim wypadku mamy już całość :D
Z Melchiora jest 150 + 50 ode mnie. No i super!
Gosiu teraz jak napisałaś przypomniało mi sie, że faktycznie proponowałaś takie rozwiązanie ale wylecialo mi z głowy, teraz tyle się dzieje, że czasami sie zapomija co się czytało we wcześniejszym poscie :oops:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob wrz 22, 2012 8:25 Forum

czy ktoś da rade zrobic dzisiejszy poranny dyzur
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob wrz 22, 2012 8:53 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Muszę dziś na wizytę do Lupusa, więc niestety nie :( . Co najwyżej mogę zamiast wieczorem przyjechać wczesnym popołudniem zaraz po powrocie stamtąd.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob wrz 22, 2012 9:22 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Ja jestem niestety w pracy.

Cookie1706

Post » Sob wrz 22, 2012 9:56 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dyżur wczorajszy
Zdrowa:
Wszystko ok.
Amelke można już sterylizować-brak rujki.

Kwarantanna:
Leki podane, oczy przemyte
W kuwetach wszystko ok u Melchiora także.
Vincent i Łezek po noszeniu na rękach ożywili się w boksach od razu.
Na koniec Vincent dostał jeden z termoforków pod kocyk, tak samo Arczi i kociaki od Mary, a także Mikruski i wszyscy od razu poszli spać. Wszytkie termoforki są ok(widocznie musiałybyć źle zakręcone dlatego się lało)
Vincent dostał suche jedzenie namoczone w wodzie- i dużo zjadł, aż kilka łyżeczek

Jeżeli nie ma mokrego jedzenia to można dawać suche namoczone wodą, w ten sposób koty też sie nawadniają.

Poduszka elektryczna jest niebezpieczna i raczej nie jest wskazane aby zostawiać ją włączoną jak nikogo nie ma w ciągu dnia.
Okno na zdrowej było uchylone z południa, i strasznie zimno było na zdrowej.

Jeżeli bedzie mokre jedzenie proszę dac łyżkę mokrego nie więcej dzikiej kotce, muszę zaobserwować czy cokolwiek je. Bo jest podejrzenie że od samego początku nic nie je.

Czy któryś z dyżurów sprzątał jej kuwete od kiedy trafiła do Chatki. :?: :?:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob wrz 22, 2012 10:46 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Ja nie sprzatałam dziczce kuwety, w Chatce byłam ostatnio we środę.
Co do poduszki elektrycznej również jestem za tym żeby nie zostawiać jej na noc czy w ciągu dnia bez nadzoru. Można dogrzać nią maluchy w ciągu dyżuru. Ja od razu mam przed oczami te wszystkie filmy z bhp i ze szkolenia w staży ale ja z racji zawodu mogę być trochę przewrażliwiona. Kot może wylac wodę na poduszkę, przegryść kabel albo poprostu dojdzie do zwykłego zwarcia.

Cookie1706

Post » Sob wrz 22, 2012 11:42 Re: Forum

Dorota Wojciechowska pisze:czy ktoś da rade zrobic dzisiejszy poranny dyzur

Bardzo mi przykro , mam poważne zapalenie oskrzeli i zakaz wychodzenia z domu, bo mam tę chorobę już 4 raz w tym roku...

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob wrz 22, 2012 12:23 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706 pisze:Ja nie sprzatałam dziczce kuwety, w Chatce byłam ostatnio we środę.
Co do poduszki elektrycznej również jestem za tym żeby nie zostawiać jej na noc czy w ciągu dnia bez nadzoru. Można dogrzać nią maluchy w ciągu dyżuru. Ja od razu mam przed oczami te wszystkie filmy z bhp i ze szkolenia w staży ale ja z racji zawodu mogę być trochę przewrażliwiona. Kot może wylac wodę na poduszkę, przegryść kabel albo poprostu dojdzie do zwykłego zwarcia.

Niebezpieczne jest bo jak wyleje sie woda lub kot nasika to moze ich połączyć prąd
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Sob wrz 22, 2012 13:06 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

a co to za kociaki ktore trzeba dogrzewac ?
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob wrz 22, 2012 13:09 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Kasiekkasiek pisze:
Mara S pisze:Czy dobrze rozumiem, że KasiekKasiek adoptowała potwora, co wspina się i wszystko je wołając mało... 8O :?:

dokładnie :D
aktualnie potwór onieśmielony nowym miejscem więc grzecznie leży na posłanku, nawet na jedzenie się nie rzucał i spokojnie jadł. Może w KCh taki był bo się bał że inne koty mu zjedzą wszystko :)

Za to moja Pumcia szaleje na widok jedzenia.Łącznie ze wspinaniem się po nodze :ryk: .Jedzenie to jej żywioł.Jest nie do poznania od czasu kiedy trafiła ze schronu do Chatki.Pięknie przybiera na wadze,urobiła już mojego męża i w ogóle to żywe srebro najukochańsze na świecie.
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

[poprzednia][następna]