Naprawiony Antoś i ferajna, kociaki z kk wyłapane, pomocy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 20, 2012 11:59 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Co za dziwne ciotki, kotecka sie bojom wygrać 8O .
A w Białowieży coś takiego samo się znalazło w malinach (mogę przywieźć, jak kto reflektuje :wink:):

ObrazekObrazek
A to Herbatniczek i Kawka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A które jest które, to trzeba samemu zgadnąć- bez nagród.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pon sie 20, 2012 12:11 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Puszczacie tak luzem? A Antonio gdzie?
Burasek cudowny :1luvu:

Już się nie mogę doczekać czwartku :P

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon sie 20, 2012 12:25 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

No, właśnie - one się wychozące zrobiły? Lubią tak mieć?
Ciotki lubią kotki - tylko sama wiesz, że nie wyszystkie kotki lubią inne kotki :mrgreen:
O prozie życia nie będę wspominąć...Bo koty to poezja oczywiście!

A te co zostały pojadą następnym razem na trawkę?

Miłego wypoczynku.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sie 22, 2012 23:05 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Kotki bardzo lubiom być wychodzące, coraz bardziej, więc pora wracać do domu. Antoni ucieka, jak go wołam do domu, taki się zrobił wychodzący. Ale jak go gonię, to tylko troszkę ucieka, potem przewraca się i wystawia brzucho, wie, kto tu kotem dominującym jest :mrgreen:. Muszę go na rękach wnosić do domu. I po drzwach nauczył się chodzić, jak wiewiórka :?

Morelowa, nie wiem, jaki kot wygra casting na wyjazd następnym razem. Zawsze ten największej troski. Chciałam zabrać Kawę (starość i wylizywanie brzucha) i Felutkę (autyzm), ale wzięłam Antonia, bo miał zapalenie krtani i musiał brać zastrzyki. Biedny Szczuruś jest przegrany, bo najzdrowszy i najsilniejszy. Może pojedziemy jeszcze jesienią, wtedy dom będzie pusty, i weźmiemy całą czwóreczkę.
Tylko, jaki to będzie wypoczynek - pilnowanie czterech kotów 8O
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Czw sie 23, 2012 6:53 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Tak sie nie raz zastanawiałam czy miałabym odwagę puścić towarzystwo na żywioł w jakiejś dziczy. A jakby poszłoooo w długą? :strach:

Chyba mi umknęły problemy Kawki - ona zestresowana czy tak miała zawsze? A Felutka ma autyzm?? i to sie objawia ciamkaniem i ssaniem??

Ciepła jesień jest fajna dla kotów - dużo liści do gonienia, wszystkie powinny miec wakacje :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw sie 23, 2012 7:24 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Jesienia? Jestem ZA! Wtedy na pewno będę w Puszczy :wink:
A tymczasem, już za 2-2,5h spotkanko :1luvu:

Czekajcie na relację ...

Erin

Post » Czw sie 23, 2012 10:57 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Witam. :D Ja tak z doskoku - miedzy wyjazdami. :wink:

morelowa pisze:Tak sie nie raz zastanawiałam czy miałabym odwagę puścić towarzystwo na żywioł w jakiejś dziczy. A jakby poszłoooo w długą? :strach:

Mam podobnie. I dlatego, zamiast siedzieć dwa tygodnie w lesie, ganiam między działką a domem. :twisted:
Ale sąsiedzi z działki obok przyjeżdżają z całym zwierzyńcem - psem, kotem (a od tego roku to nawet z dwoma kotami).
Fakt, przy pierwszych przyjazdach gros czasu spędzali na ganianiu kota po lesie. Ale potem kot jakoś nauczył się nie odchodzić daleko. I teraz nieodmiennie bawi mnie taki widoczek: sąsiedzi idą na rodzinny spacer - najpierw dwóch dorosłych dwunogich, tuż za nimi, czarny kocurek z zadartym ogonkiem, potem łaciaty psiak, a na końcu syn dwunogich na rowerze. :lol:
I przyznam, że jak widzę dwa radosne koty baraszkujące w trawie, polujące na myszy, świerszcze i wszystko co się rusza, to marzy mi się, aby i moje tego doznały. Marzy mi się, ale lęk o nie ciągle przeważa. :?

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Pt sie 24, 2012 8:14 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Wczoraj miałam przyjemność poznać Fanszetę i TŻ-ta osobiście, było mi bardzo miło :)
Dzięki za fajną wycieczkę :piwa: Relacja z naszym wątku: viewtopic.php?f=1&t=139921&start=1185

Tęczę na fontannie widać :P

Erin

Post » Wto sie 28, 2012 7:02 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Każdemu by było miło :D

A gdzie w ogóle jest Fanszeta?? Nie wróciła jeszcze ? Koty w Gdańsku czekają :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Wto sie 28, 2012 7:06 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Wróciła, w niedzielę dostałam SMS-a.

Erin

Post » Wto sie 28, 2012 10:23 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Jestem, jestem :D Wróciłam i zaraz w wir roboty :mrgreen: Wczoraj spędziłam prawie 5 godzin na rezonansie magnetycznym (swoim, nie kocim :) ). Co z tego, że miałam niby jeszcze wolne, skoro w domu byłam po 21 :twisted:
A po kolei: w sobotę walczyłam z zapchleniem, bo okazało się, że po Netoperku znów coś łazi, a i Felutka, i Szczuruś mogli już coś od niego załapać.
W niedzielę młodzi podjęli ostateczną decyzję: 1. Maluch zostaje u nich, 2. Trzeba mu znaleźć jakieś przyzwoite imię, bo dotąd wołali na niego Ciapciak :?
W tak zwanym międzyczasie nadrabiałam wszelkie zaległości związane z pobytem poza domem, takie tam pranka, sprzątanka, szorowanka, układanka, a przede wszystkim dogłaskiwanie kotów :)

Fanszeta

Post » Wto sie 28, 2012 10:37 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Witaj, Fanszeto :!:
Dobrze, że już jesteś :D

A co do Ciaptaka... Tak miało być :ok: Super :!:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto sie 28, 2012 11:51 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

O, Cioteczka wróciła :ok:
Maila mi swojego podeślij.

Erin

Post » Wto sie 28, 2012 13:43 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

5 godz. na rezonansie??? :strach: To Ty taaaaaka duża jesteś???
:D
Co złego jest w Ciaptaku?

Obrazek

morelowa

Post » Śro sie 29, 2012 12:16 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

morelowa pisze:5 godz. na rezonansie??? :strach: To Ty taaaaaka duża jesteś???
:D
Co złego jest w Ciaptaku?

Też myślałam, że ten rezonans szybciej pójdzie :mrgreen: A do tego wydawało mi się, że ostatnio odrobinkę schudłam :? i aż taaaak duża nie jestem :( .

No może i całych 5 godzin nie spędziłam na rezonansie, ale na pewno w jego okolicach i okolicach głośnika, przez który wywoływali pacjentów. Koszmar wymagający osobnego wątku 8O

Ciapciak kojarzy mi się z ciapą, a przecież Netoperek żadną ciapą nie jest, choć zdarzyło mi się dzwonić do weta i pytać, czy pewna niezborność jego ruchów może być spowodowana powikłaniami po pp. Wet trochę się ubawił i wyjaśnił, że małe kotki z natury są takie.

A to uzasadnienie filologiczne :wink:
•Słownik synonimów
wyraz lekceważący: Ja z tym ciapciakiem nie będę w zespole; to nie na moje nerwy.
synonimy: lekc. ciapa, ciamajda, niedorajda, oferma

Fanszeta

[poprzednia][następna]