EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 20, 2009 14:41 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Waga 3,200. Prawo oko zmętniałe. Nos wydaje się czysty. Coś musi być głębiej, bo czasami słychać świsty.
Oswajamy się :mrgreen:

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Nie gru 20, 2009 15:06 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Monika
Ja juz umowie sie z Jaga na dostarczenie dyfuzora. Moze jak zapodamy feromony policzkowe to Ptys sie troszke wyluzuje.
Dr Przybylski jak go osluchiwal to mowil ze w oskrzelach jest czysto. Ale moze jeszcze przed swietami warto go pokazac wetowi. Potem jest duzo wolnego i warto ustalic tok leczenia.
On tez moze miec przebudowane sluzowki w nosku ww skutek dlugotrwalej infekcji i niestety bedzie mu tak swiszczec do konca zycia. Moja mama ma taka kotulke.
Tak jak pisalam ja bym pobrala wydzieline z nosa i dala do badania zeby ustalic dalsze leki i zeby juz nie celowac w ciemno.

Wiem ze pobrany material mozna dostarczyc do szpitala na 28 czerwca. Oni tam robia posiew. DObrze zrobic to jak najszybciej bo hodowanie bakterii troche potrwa.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Nie gru 20, 2009 15:23 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Najłatwiej byłoby mi z nim pojechać w środę od rana. Wczoraj z doktorem pogadaliśmy o Ptysiu. Nie chciał podejmować żadnych decyzji na razie. Wolał, bym poobserwowała trochę kota, bo on ma za mało informacji, a te co ma, nie są pewne. Te kilka dni do środy to chyba odpowiedni czas. Unidox odstawiam. Poczytałam o tym leku. Nie powinno się go podawać ponad 10 dni, a on dostawał przez 22 dni! Wydaje mi się też, że dostawał za dużą dawkę. Jednym z objawów ubocznych podawania tego leku są biegunki... U niego może być 1000 przyczyn obecnego stanu. Wyeliminujmy to, co jesteśmy w stanie.
Kocio ma apetyt. Nic dziwnego się nie dzieje. Będziemy się wzajemnie obserwować i oswajać, a w środę zrobimy ponowny przegląd lekarski i podejmiemy decyzję, co dalej.

filo

Post » Nie gru 20, 2009 15:26 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

filo pisze:Najłatwiej byłoby mi z nim pojechać w środę od rana. Wczoraj z doktorem pogadaliśmy o Ptysiu. Nie chciał podejmować żadnych decyzji na razie. Wolał, bym poobserwowała trochę kota, bo on ma za mało informacji, a te co ma, nie są pewne. Te kilka dni do środy to chyba odpowiedni czas. Unidox odstawiam. Poczytałam o tym leku. Nie powinno się go podawać ponad 10 dni, a on dostawał przez 22 dni! Wydaje mi się też, że dostawał za dużą dawkę. Jednym z objawów ubocznych podawania tego leku są biegunki... U niego może być 1000 przyczyn obecnego stanu. Wyeliminujmy to, co jesteśmy w stanie.
Kocio ma apetyt. Nic dziwnego się nie dzieje. Będziemy się wzajemnie obserwować i oswajać, a w środę zrobimy ponowny przegląd lekarski i podejmiemy decyzję, co dalej.

dobra decyzja :ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Nie gru 20, 2009 17:08 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Dziewczyny, wróciłam. Wszystko doczytałam. Trzymam kciuki za kogo trzeba. W razie wilka "płacącego" - proszę o kontakt.

Gosiu, od wtorku zapraszam obojętnie o której. (w poniedziałek jeszcze są zajęcia i siedzę w pracy do 19.00, a potem z marszu z Grześkiem pojedziemy po Tosię, więc ten dzień odpada).
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie gru 20, 2009 18:34 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

zabers pisze:Dziewczyny, wróciłam. Wszystko doczytałam. Trzymam kciuki za kogo trzeba. W razie wilka "płacącego" - proszę o kontakt.

Olu o mnie pamiętasz rozumiem :D
tak nieśmiało się przypominam :P
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Nie gru 20, 2009 18:46 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Małgorzata Pękała pisze:Olu o mnie pamiętasz rozumiem :D
tak nieśmiało się przypominam :P

O Tobie już zapomniałam :wink: - już poszło (dojdzie max dwa dni robocze, bo wysyłam, jak wiesz, "na pieszo"). Na wątku (1 s.) wpisane jako pozycja 23. 18.12.2009 - 200, 00 PLN ( Tosia - badania+testy).
Zastanów się kiedy możemy się zobaczyć.
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Nie gru 20, 2009 18:50 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

filo pisze:Najłatwiej byłoby mi z nim pojechać w środę od rana. Wczoraj z doktorem pogadaliśmy o Ptysiu. Nie chciał podejmować żadnych decyzji na razie. Wolał, bym poobserwowała trochę kota, bo on ma za mało informacji, a te co ma, nie są pewne. Te kilka dni do środy to chyba odpowiedni czas. Unidox odstawiam. Poczytałam o tym leku. Nie powinno się go podawać ponad 10 dni, a on dostawał przez 22 dni! Wydaje mi się też, że dostawał za dużą dawkę. Jednym z objawów ubocznych podawania tego leku są biegunki... U niego może być 1000 przyczyn obecnego stanu. Wyeliminujmy to, co jesteśmy w stanie.

ja uwazam ze dopiero teraz on bedzie na dobrej drodze.
dla mnie szokiem jest podawanie unidoxu przez 22 dni.
madra decyzja z odstawieniem, mi kiedys doktor mowil ze czasem warto rozwazyc i nie podawac antybiotyku bo ciagle stosowanie leku moze takze kota zabic.
Nie ma co sie dziwic ze on ma biegunki. Nawet dla mnie wrecz zrozumiale.

Aga, takie OT do Ciebie, moje pierwsze sushi juz za mna, bylo mniam!
dzieki za przepis :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie gru 20, 2009 19:03 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

zabers pisze:O Tobie już zapomniałam :wink:

No ładnie,po gaciach dostaniesz :P
Jeśli chodzi o przywiezienie fantów mi to wsio rawno.Jestem przez dwa tygodnie elastyczna.Idę do pracy dopiero 4 stycznia,tak więc zdecyduj ty,tak żeby nie burzyło tobie przedświątecznych przygotowań i innych planów.Dostosuję się. :D

Małgocha Pe

Post » Nie gru 20, 2009 19:29 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Gosiu, wstępnie umówmy się na wtorek przed południem, ok? Potem jak się wszyscy zejdą, bedzie zamieszanie. (jakby mi coś znienacka wypadło - oczywiście wcześniej zadzwonię).Albo po swiętach.

zabers

Post » Nie gru 20, 2009 19:31 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

ok :D

Małgocha Pe

Post » Nie gru 20, 2009 20:57 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Całe popołudnie Ptyś odsypiał. Aż miło było słuchać tego spokojnego, równego oddechu. Nawet coś gadał przez sen, ale nie bardzo zrozumiale. :wink: Wszystkim sponsorkom Ptyś dziękuje za smaczne jedzonko. :catmilk:
Chyba muszę kupić podkłady, żeby nie siedział na mokrym. Pewnie jeszcze pare dni nie wyjdzie z kontenerka. (moja Mama zgłosiła zastrzeżenia, że transporterek prześmiergnie i żaden inny kot do niego nie wejdzie - nie wie, że Gwiazdor szykuje dla jej kociastych nowy nabytek transportowy :twisted: , a tego już nie planuję oddawać). Pan Smrodek ma jednak predyspozycje na czyściocha, bo jak pomoczył poduchę, to zaczął to zakopywać :? Żeby tak jeszcze zabrał się za wymycie futerka... od spodu jest całe żółte :roll: Koopola jeszcze nie było. Cóż, zmiana domu, stres, zmiana jedzonka - poczekamy do jutra.
Ptyś ma też trochę krzepy. Dzisiaj już go nie było łatwo utrzymać. Wyrywa się z całym przekonaniem.

Koteczka sąsiadek zabezpieczona. Jutro ma jechać przez pół Polski na święta. Dostała Convenię i przynajmniej mam spokój na dwa tygodnie. To było optymalne wyjście w obecnej sytuacji.

filo

Post » Nie gru 20, 2009 21:59 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Tak mi jeszcze przyszło do głowy. Czy nie warto byłoby zrobić Ptysiowi kilka zdjęć? Sama nie dam rady...
myślę o dokumentacji jego stanu i przemiany

filo

Post » Nie gru 20, 2009 22:26 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Ja się już raczej nie wygrzebię do świąt (chyba, żeby cud się stał), a zresztą zdjęcia robię taaaakie sobie (bardzo taaakie sobie).

zabers

Post » Nie gru 20, 2009 22:39 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Znalazłam zdjęcie Ptysia z początku akcji:
viewtopic.php?f=1&t=91208&start=1320
post Safiori z 18.04.09 godz. 19.56 - jest na 5 zdjęciu
On dzisiaj wygląda tak samo. Tylko ma żółte podwozie....

filo

[poprzednia][następna]