MOJE KOCIE BIEDY III Pożegnanie z Przyjaciółmi.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt mar 06, 2015 20:34 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

myamya pisze:
MariaD pisze:Jeżeli kotka ma rzeczywiście ropomacicze, to to jest przyczyną zatrucia organizmu i zniszczonych nerek.

Dziwne ropomacicze, bo niewidoczne w obrazie USG...

całkiem normalne,
kocia macica najczęściej jest na usg niewidoczna, nawet taka z ropomaciczem,
tym bardziej, że większość gabinetów weterynaryjnych korzysta ze starych aparatów, często takich przeznaczonych dla ludzi.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pt mar 06, 2015 20:38 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

tangerine1 pisze:
myamya pisze:
MariaD pisze:Jeżeli kotka ma rzeczywiście ropomacicze, to to jest przyczyną zatrucia organizmu i zniszczonych nerek.

Dziwne ropomacicze, bo niewidoczne w obrazie USG...

całkiem normalne,
kocia macica najczęściej jest na usg niewidoczna, nawet taka z ropomaciczem,
tym bardziej, że większość gabinetów weterynaryjnych korzysta ze starych aparatów, często takich przeznaczonych dla ludzi.

Zdziwiłam się, bo wszędzie czytałam, że USG jest podstawą diagnostyki ropomacicza i że macica kota jest na USG widoczna zwykle tylko w czasie ropomacicza... :)

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Pt mar 06, 2015 21:24 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

meg11 pisze:Beata dostała już propozycje od przyjaciół z FB o zapłacie za przetoczenie krwi.

Ech, kolejny twój post mi umknął... ;) Tym razem z powodu wyedytowania chyba.

W takim razie powtórzę się: "cóż, najwyraźniej prawdą jest to, co pisano w aferalnym wątku, że nie od każdego się pieniądze przyjmuje. Ach, cóż, przeżyję. Będzie więcej na azodyl dla mojej tymczaski... :roll: " ;)

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Pt mar 06, 2015 21:28 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

myamya pisze:
meg11 pisze:Beata dostała już propozycje od przyjaciół z FB o zapłacie za przetoczenie krwi.

W takim razie powtórzę się: "cóż, najwyraźniej prawdą jest to, co pisano w aferalnym wątku, że nie od każdego się pieniądze przyjmuje. Ach, cóż, przeżyję. Będzie więcej na azodyl dla mojej tymczaski... :roll: " ;)

Ale czy to nie jest czasem tak, że Beata będąc z kotką u weta nie czyta akurat ani forum, ani fb?
Poczekaj
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt mar 06, 2015 21:30 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Beata wraca, kociczce się już pyszczek zaróżowił :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt mar 06, 2015 21:31 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

casica pisze:
myamya pisze:

Ale czy to nie jest czasem tak, że Beata będąc z kotką u weta nie czyta akurat ani forum, ani fb?
Poczekaj

Beata nie czyta.
Dostała propozycję od przyjaciół z FB że zapłacą za fakturę.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Pt mar 06, 2015 21:37 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

miałam właśnie pytać o kicię

dalej :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt mar 06, 2015 21:39 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Myszolandia pisze:miałam właśnie pytać o kicię

dalej :ok: :ok: :ok: :ok:

Ożywiła się, pyszczek różowiutki. Beata zmęczona.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Pt mar 06, 2015 21:41 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

:1luvu: dzielna kicia :ok:
dzielna Beata,szamotać się z jednego miejsca w drugie

I co lekarze mówią ? kicia została w klinice na obserwcji czy coś,czy wraca z Beatą ?
Obrazek

Myszolandia

Post » Pt mar 06, 2015 21:42 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

meg11 pisze:Ożywiła się, pyszczek różowiutki. Beata zmęczona.

To za noc spokojną i żeby szło już tylko ku dobremu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Tundra

Od: Śro sie 27, 2014 9:32

Post » Pt mar 06, 2015 22:08 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Myszolandia pisze::1luvu: dzielna kicia :ok:
dzielna Beata,szamotać się z jednego miejsca w drugie

I co lekarze mówią ? kicia została w klinice na obserwcji czy coś,czy wraca z Beatą ?

Kić wraca z Beatą do domu.Beata będzie ją w nocy obserwować.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Pt mar 06, 2015 22:11 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

to spokojnej nocy życzę,żeby Beata choiaż trochę się zdrzemenęła :ok: :ok: :ok: :ok:
i niech pluszydło juz konkretnie "zaskoczy" :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Pt mar 06, 2015 22:30 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

meg11 pisze:
sabianka pisze:Tak, zaoferowałam kota dawcę; nie oferowałam usług transportowych w co kilka minut zmieniającą się lokalizację.
Przykro mi ale nie mam ani czasu ani nerwów na taki cyrk.
Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto będzie miał więcej cierpliwości.

Gdy chodzi o ratowanie życia i nie ważne czy to ludzkie czy zwierzęce, to ma się głęboko w tyle swoje potrzeby, bo to nie jest w danej chwili najważniejsze, najważniejsze jest żeby pomóc, i nie ważne że lokalizacja zmienia się co 5 minut. Ważne że chce się pomóc i że ta pomoc jest komuś potrzebna.

Przepraszam, że dopiero teraz ale po napisaniu ostatniego posta od razu pakowałam się do łóżka - jestem chora od ponad tygodnia.
Mówiłam Beacie, że mam nie do końca sprawne auto, jutro mam podjechać do mechanika choć prawdę mówiąc nie wiem czy starczy mi sił (znalazłam dziś plamę oleju pod autem i mam bardzo niski poziom tegoż), o ile byłabym skłonna podjechać czy to tutaj do Rybnika, czy też do Gliwic czy innego w miarę bliskiego miasta na transfuzję to zwyczajnie nie zaryzykuję jeżdżenia samochodem w takim stanie po całym regionie w tę i z powrotem. Po drugie też sama zwyczajnie nie mam na to siły.
Poza tym zakładałam, że wszystko jest zorganizowane i po prostu trzeba pojechać z dawcą i biorcą w odpowiednie miejsce a po tym jak Beata prosiła mnie o to, żebym dzwoniła po innych klinikach sprawdzić czy mogą zrobić transfuzję od dawcy zwyczajnie już brakło mi cierpliwości, szczególnie po informacjach, że fundacja chciała przejąć leczenie kota.
Mam nadzieję, że kot wyzdrowieje.
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Pt mar 06, 2015 22:34 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Kić już w domku. :mrgreen:
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Pt mar 06, 2015 22:36 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Przekaż obu dziewczynom ciepłe myśli :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

[poprzednia][następna]