» Śro gru 17, 2014 21:22
Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!
Dziś były 2 adopcje.Do domu pojechała biało-bura Dziewczynka z dwupaku CI/14 .Wzięli Ją bardzo mili matka z ok.16-17 letnim synem.Chłopczyk z tego miotu został adoptowany wcześniej-dziś Go już nie było.Druga adopcja była z ogłoszenia.Pan rozmawiał tel. z Asią i przyjechał po pięknisia Rajmunda 558/14 ,który będzie jedynakiem u pana i jego dziewczyny.Powodzenia i szczęścia w Waszych WŁASNYCH domach ,Kociaki.W A1 jest 5 kotów.W żółtym strachulec Elek 510/14,który dziś już nie uciekał ,kiedy wchodziłam do pokoju,a głaskany wywalał się na wszystkie strony i mruczał jak traktor.Jest o niebo lepiej niż tydzień temu.Uwielbia wołowinę i pięknie je ją z ręki.W zielonym kochany Blakot,którego nikt nie chce,a Jemu własny dom potrzebny jest na cito.W czerwonym Emilka 896/14 kochana,domagająca się uwagi człowieka,pięknie wykładająca się do głaskania i oczywiście zero agresji.I nowa 846/14 -piękna Trikolorka buro-rudo-biała.Mega miziasta,bardzo proludzka i trochę kulistych kształtów.Super Kota.W miętowym Zula 867/14.Dała się głaskać tylko patyczkiem ,czasami ostrzegawczo warczała i syczała.Najpierw siedziała skulona w kącie koło kaloryfera ,potem przeniosła się do budki na dole drapaka.Wtedy położyłam się na kocu na podłodze i długo do Niej mówiłam i głaskałam patyczkiem.I wtedy już nie syczała i nie unikała kontaktu wzrokowego.Miękkich rzeczy jest sporo,ja dziś jeszcze naznosiłam z kosza,bo ludzie bardzo dużo przywozili.
I jeszcze jedna informacja,Dziś w A1 nie było nikogo ze stałych opiekunów!!!Miał zastępstwo jakiś p.Paweł od psów wiedzący na temat kotów tyle samo,co ja na temat psów.Jutro również ma być tylko on.!!!Jest ,oczywiście ,jeszcze młoda -Jagoda ,ale ona zajmuje się psami i psiakami,wśród których ma karmienie co 2- 3 godz. 9-ciu ślepych szczeniaczków(do siedmiopaku z ubiegłego tygodnia dziś doszedł dwupak).Wszelki mój komentarz do tego jest chyba zbyteczny. Po dzisiejszym dniu jestem mocno poobijana psychicznie ,ale oczywiście będę u Kotów w przyszłym tygodniu-w poniedziałek i jeden świąteczny dzień,jeśli będzie czynne.