"Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 22, 2012 1:57 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Zaraz się zabiję ... albo Miszczunia ... albo przyjedzie policja (obawiam się, że sąsiedzi w końcu nie zdzierżą i wezwą :evil:) - jest 2 w nocy i WSZYSTKIE futra mają odpał, akcja zainicjowana oczywiście przez Miszcza Demolki :roll: Łomot jest na całą klatkę schodową - mam metalowe drzwi wejściowe, Miszczu bierze rozbieg przez cały przedpokój i wali w te drzwi kopytami - dokładnie tak jak koń .. :mrgreen: Odwraca się w powietrzu w locie tyłem, wyskakuje w powietrze i wierzgając wali tylnymi łapami w drzwi ... :strach: :strach: :strach: Zamknięty w łazience drze mordę i właśnie wyszarpał całą uszczelkę... Reszta próbuje naśladować ćwicząc przeloty po kanapach, parapetach i blacie kuchennym ... A ja się okopałam w pokoju z kompem ... bo spać się nie da ... :evil: :evil: Mam cukierki ...głodem mnie nie wezmą ... :ryk: :ryk:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Śro lut 22, 2012 8:36 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

katarzyna1207 pisze:Zaraz się zabiję ... albo Miszczunia ... albo przyjedzie policja (obawiam się, że sąsiedzi w końcu nie zdzierżą i wezwą :evil:) - jest 2 w nocy i WSZYSTKIE futra mają odpał, akcja zainicjowana oczywiście przez Miszcza Demolki :roll: Łomot jest na całą klatkę schodową - mam metalowe drzwi wejściowe, Miszczu bierze rozbieg przez cały przedpokój i wali w te drzwi kopytami - dokładnie tak jak koń .. :mrgreen: Odwraca się w powietrzu w locie tyłem, wyskakuje w powietrze i wierzgając wali tylnymi łapami w drzwi ... :strach: :strach: :strach: Zamknięty w łazience drze mordę i właśnie wyszarpał całą uszczelkę... Reszta próbuje naśladować ćwicząc przeloty po kanapach, parapetach i blacie kuchennym ... A ja się okopałam w pokoju z kompem ... bo spać się nie da ... :evil: :evil: Mam cukierki ...głodem mnie nie wezmą ... :ryk: :ryk:

prawdziwy Miszczuniu :twisted:

Mnie wyrwały z błogiego porannego snu dzikie wrzaski informujace, iż za chwile koty zaczną się juz całkiem na serio mordować :evil: Na szczęście mój "jakże damski głos" :twisted: pięknie kończy te akcje. Teraz "groźniejszy" typ wyje w klatce ogłaszając sąsiadom, żem maupa wredna, a "łagodniejszy" egzemplarz tuli się i mruczy udając poszkodowanego. Nikt kto go zna nie nabierze się na tę minke niewiniatka :twisted:
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Śro lut 22, 2012 8:39 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

U mnie czasami takie akcje około czwartej nad ranem odchodzą.
Ewentualnie Pumkowi zaczyna się wydawać, że jest tenorem 8)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lut 22, 2012 8:47 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Erin pisze:U mnie czasami takie akcje około czwartej nad ranem odchodzą.
Ewentualnie Pumkowi zaczyna się wydawać, że jest tenorem 8)

Dla tenorów nie mam litości :evil: A zdaża się że Czarne Zuo zaczyna serenadę ale wystarczy odezwać się "I co tam znowu? " I chłopak sie wycisza :mrgreen:
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
Obrazek

urwiniu

Post » Śro lut 22, 2012 8:49 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Ja najczęściej mówię dosadnym tonem: Pumosław!
Czarne diablę patrzy bykiem i zazwyczaj cichnie 8)

Erin

Post » Śro lut 22, 2012 8:51 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

katarzyna1207 pisze:Zaraz się zabiję ... albo Miszczunia ... albo przyjedzie policja (obawiam się, że sąsiedzi w końcu nie zdzierżą i wezwą :evil:) - jest 2 w nocy i WSZYSTKIE futra mają odpał, akcja zainicjowana oczywiście przez Miszcza Demolki :roll: Łomot jest na całą klatkę schodową - mam metalowe drzwi wejściowe, Miszczu bierze rozbieg przez cały przedpokój i wali w te drzwi kopytami - dokładnie tak jak koń .. :mrgreen: Odwraca się w powietrzu w locie tyłem, wyskakuje w powietrze i wierzgając wali tylnymi łapami w drzwi ... :strach: :strach: :strach: Zamknięty w łazience drze mordę i właśnie wyszarpał całą uszczelkę... Reszta próbuje naśladować ćwicząc przeloty po kanapach, parapetach i blacie kuchennym ... A ja się okopałam w pokoju z kompem ... bo spać się nie da ... :evil: :evil: Mam cukierki ...głodem mnie nie wezmą ... :ryk: :ryk:

:strach: :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro lut 22, 2012 8:56 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Erin pisze:Ja najczęściej mówię dosadnym tonem: Pumosław!

Zaczynam podejrzewać, że tylko te najczarniejsze marzą o karierze tenora, mój burasek jakoś arii nie uskuteczniał ani żadny inny jaki u mnie był tylko Czarne Zuo...
Obrazek

urwiniu

Post » Śro lut 22, 2012 9:04 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

urwiniu pisze:Zaczynam podejrzewać, że tylko te najczarniejsze marzą o karierze tenora, mój burasek jakoś arii nie uskuteczniał ani żadny inny jaki u mnie był tylko Czarne Zuo...

Coś w tym jest, chociaż te bure to też niezłe diablątka.
Pucuś uwielbia jeździć pazurkami po szybkie o drugiej-trzeciej nad ranem :roll:

Erin

Post » Śro lut 22, 2012 22:16 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Erin pisze:
urwiniu pisze:Zaczynam podejrzewać, że tylko te najczarniejsze marzą o karierze tenora, mój burasek jakoś arii nie uskuteczniał ani żadny inny jaki u mnie był tylko Czarne Zuo...

Coś w tym jest, chociaż te bure to też niezłe diablątka.
Pucuś uwielbia jeździć pazurkami po szybkie o drugiej-trzeciej nad ranem :roll:

O matko.... :strach: :strach: :strach:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro lut 22, 2012 22:31 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

urwiniu pisze:

Zaczynam podejrzewać, że tylko te najczarniejsze marzą o karierze tenora, mój burasek jakoś arii nie uskuteczniał ani żadny inny jaki u mnie był tylko Czarne Zuo...

Moj czarny Yoshi tez z luboscia drze morde... Jego popisowy numer to : MAMA ! MAMAMAMAMAAAA AAAAAAAAAAA ! RrrRRRrrrr !
Naprawde, dokladnie tak to brzmi...

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Śro lut 22, 2012 22:49 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Agor-ia pisze:
urwiniu pisze:

Moj czarny Yoshi tez z luboscia drze morde... Jego popisowy numer to : MAMA ! MAMAMAMAMAAAA AAAAAAAAAAA ! RrrRRRrrrr !
Naprawde, dokladnie tak to brzmi...

Czyli jednak to czarne... :( Strzelę sobie w łeb własnie Czarne Zuo urządza serenadę w klatce, żądając wyjścia, a to potrwa póki pies nie zaśnie. Wrrr
Obrazek

urwiniu

Post » Śro lut 22, 2012 23:33 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Karma jest (na szczęście) raczej milcząca. Ale nie ustaje w wysiłkach ugryzienia mnie. Co raczej się jej nie udaje przez ten brak lewego górnego kła. Tylko czemu ciągnie ją do moich szaf?
Wątek Karmy
Obrazek
Obrazek
Pysia [*] - 1.10.2012

erraticmuse

Od: Wto sty 17, 2012 19:34

Post » Czw lut 23, 2012 7:52 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Bo w szafach fajnie jest - ciemno, ciepło, mięciutko 8)
I można się tam zaszyć i grać w bałwana, podczas kiedy ludź lata po całej chałupie i szuka gagatka.

A co do darcia japy, to chyba faktycznie te czarne przodują w tej konkurencji.
Natomiast drapanie pazurami po szybie budzi we mnie chęć zakręcenia kota ogonem :twisted:

Erin

Post » Czw lut 23, 2012 19:37 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

a otwieranie wysuwanych szuflad? dwie na samym dole sa regularnie otwierane przez Zaraze. co zamkne, wieczorem wlazi panna i otwiera. a tam bielizna Tza. Swieza oczywiscie, co ona tam wypatruje- pojecia nie mam.
Karol dla odmiany szafe otwiera i wywala mi torebki z niej. nie wlazi do szafy, jedynie zaczepia pazurkiem i torebki wylatuja :roll: :twisted:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Czw lut 23, 2012 19:45 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

alma_uk pisze:a otwieranie wysuwanych szuflad? dwie na samym dole sa regularnie otwierane przez Zaraze. co zamkne, wieczorem wlazi panna i otwiera. a tam bielizna Tza. Swieza oczywiscie, co ona tam wypatruje- pojecia nie mam.
Karol dla odmiany szafe otwiera i wywala mi torebki z niej. nie wlazi do szafy, jedynie zaczepia pazurkiem i torebki wylatuja :roll: :twisted:

Ech, te szafki :evil: ...
Pusiek jest w tym mistrzem.
Dziś w nocy, jak się nudził, otworzył sobie kuchenną szafkę i powyrzucał gary...
Za garami pokrywki poleciały :? ...
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

[poprzednia][następna]