TOSIne maluchy i reszta -Nowa malutka bida.Czy przeżyje?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 17, 2012 21:59 Re: TOSIne maluchy i reszta - Nataszka odeszła[*]

Super wiadomość :ok: :ok: :ok:
Felek będzie sam? Jak zareagował na nowe otoczenie i nowych Dużych?

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon lis 19, 2012 20:56 Re: TOSIne maluchy i reszta - Nataszka odeszła[*]

Dzwoniła nowa Pani Felka .Jak na razie wszystko w porządku :D Jest grzeczny ,spokojny,nie boi się nowych ludzi.Upatrzył sobie miejsce pod stylowym(antyk) stolikiem,(no,przecież pers nie będzie się byle gdzie pokładał )więc Pani mu tam położyła Jego podusię :D

Emi zdrowa,ciągle głodna, i ciągle spragniona mizianek.Już mam całe nogi podrapane,bo sie mała maupa wspina na ręce ,wbijając pazurki,jak igiełki, w nogi :evil: A jak już się wdrapie,to włącza traktor ,że ją w drugim pokoju słychać,pieszczoch jeden :1luvu:

Saszka,rozkoszny mały brzdąc ,jak akurat nie je(a robi to często)wścieka się z Emi,albo z Jeżykiem :D Wygląda to przerażająco :strach: malutki chudziutki Sasza i wielka kupa sadła,czyli Jeżyk. :D Ale Jeżyk bardzo uważa ,żeby nie skrzywdzić maluszków,jest bardzo delikatny,chociaz wygląda to grożnie :D
Saszka przede wszystkim ukochał sobie Czarnego,i Szarusię .Nie przepuści żadnej okazji,żeby sie do Nich przytulić,i z Nimi spać :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Sob lis 24, 2012 20:25 Re: TOSIne maluchy i reszta - Nataszka odeszła[*]

Halinko jak maluchy?

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Nie lis 25, 2012 10:48 Re: TOSIne maluchy i reszta - Nataszka odeszła[*]

fumcia pisze:Halinko jak maluchy?

Na razie ,odpukać,zdrowe. :D
Z Saszkę w tym tygodniu pojadę do kontroli i może uda się Go zaszczepić.Jak jeszcze troche więcej ciała nabierze,będzie z Niego przepiękny kot :1luvu:
Emi jest juz zdrowa,gotowa do adopcji,przesłodka, mała,bura kruszynka:1luvu:
Co do starszych maluchów,to Diego się trochę uspokoił,już tak nie szaleje,zrobił sie bardziej miziasty. :1luvu:
Nela zawsze była taką porcelanową panienką,i taka jest nadal.To taka delikatna,bezproblemowa kotka :1luvu:
Jeżyk, w niczym nie przypomina zabiedzonego ,zastraszonego kota,którym był na wiosnę.To teraz największy,najcięższy kot ze wszystkich .Przerósł nawet Rudiego i Czarnego.On po prostu kocha jeść :D
Jak mi się uda,to wstawię zdjęcia.Aparat coś szwankuje,a na nowy, mnie nie stać . :D
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Post » Pt lis 30, 2012 13:19 Re: TOSIne maluchy i reszta - Nataszka odeszła[*]

halinka1403 pisze:

Z Saszkę w tym tygodniu pojadę do kontroli i może uda się Go zaszczepić.Jak jeszcze troche więcej ciała nabierze,będzie z Niego przepiękny kot :1luvu:
Co do starszych maluchów,to Diego się trochę uspokoił,już tak nie szaleje,zrobił sie bardziej miziasty. :1luvu:
Nela zawsze była taką porcelanową panienką,i taka jest nadal.To taka delikatna,bezproblemowa kotka :1luvu:
Jeżyk, w niczym nie przypomina zabiedzonego ,zastraszonego kota,którym był na wiosnę.To teraz największy,najcięższy kot ze wszystkich .Przerósł nawet Rudiego i Czarnego.On po prostu kocha jeść :D
Jak mi się uda,to wstawię zdjęcia.Aparat coś szwankuje,a na nowy, mnie nie stać . :D

Ciekawa jestem, czy i kiedy mój Rambuś też przejdzie taką przemianę jak Diego :wink:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Nie gru 02, 2012 19:27 Re: TOSIne maluchy i reszta - Nataszka odeszła[*]

AnnAArczyK pisze:
halinka1403 pisze:

Ciekawa jestem, czy i kiedy mój Rambuś też przejdzie taką przemianę jak Diego :wink:

Ani się nie obejrzysz,jak z rozbrykanego maluszka,stanie sie spokojnym,leniwym kotem :D To tak samo,jak z dziećmi :D
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Czw gru 06, 2012 20:14 Re: TOSIne maluchy i reszta - Nataszka odeszła[*]

TOTALNA MASAKRA

Nie pisałam długo ,bo czasu na lekarstwo.W związku z nadchodzącymi mrozami ,trzeba było zabrac koty,maluszki z matką ,którym "dobrzy "ludzie pozamykali okienka do piwnicy. :(
Oprócz tego ,trafiły jeszcze do mnie 2 maluszki,podrzutki. :(
Chałupa pęka w szwach,a doba nie chce się naciągnąć.
Na dokładkę pani ,która wzięła Felka (persa) dzwoniła ,że ma silną alergię,i nie może Go zatrzymać,w związku z czym ,Feluś wraca w sobotę.
Na dzień dzisiejszy mam w domu 17 kotów .
Jedyna dobra wiadomość,to ta,że koty są zdrowe.
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Czw gru 06, 2012 20:29 Re: TOSIne maluchy i reszta - Nataszka odeszła[*]

To ja przedstawię :)
Kocia rodzinka sztuk : 2 x maluszki + 1 x mamusia . Wszystkie dzika dzicz.
Łapałam osobiście, a zwyłam sie jak krowa
Obrazek

Kajtuś
Obrazek

Kacperek - poszedł był do domu wczoraj
Obrazek

Tak dla przypomnienia
Emi
Obrazek

Saszka
Obrazek

I mój ULUBIENIEC :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
D I E G O :1luvu:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt gru 07, 2012 22:25 Re: TOSIne maluchy i reszta - Nataszka odeszła[*]

Halinko, 17 kociastych... WOW 8O

Alyaa

Post » Pt gru 07, 2012 22:51 Re: TOSIne maluchy i reszta - Nataszka odeszła[*]

Alyaa pisze:Halinko, 17 kociastych... WOW 8O

Zbieraczka :mrgreen:

jasdor

Post » Pt gru 07, 2012 23:24 Re: TOSIne maluchy i reszta - Nataszka odeszła[*]

jasdor pisze:
Alyaa pisze:Halinko, 17 kociastych... WOW 8O

Zbieraczka :mrgreen:

To TY to powiedziałaś, znaczy napisałaś :wink:

Alyaa

Post » Nie gru 09, 2012 22:34 Re: TOSIne maluchy i reszta - Nataszka odeszła[*]

to Mikołaj Ci przyniosł takie prezenty na czterech łapkach?

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Pon gru 10, 2012 23:09 Re: TOSIne maluchy i reszta - Nataszka odeszła[*]

fumcia pisze:to Mikołaj Ci przyniosł takie prezenty na czterech łapkach?

Jeśli to On,to musiałam być strasznie niegrzeczna :D

Emi i Saszka juz w nowym domku. :1luvu: Pani dzwoniła,że kotki sie pieknie aklimatyzują :D
Gorzej z Felusiem :(W sobotę ,zaraz po powrocie z nieudanej adopcji(alergia)trafił do nowego,bardzo odpowiedzialnego domku,który juz na Niego czekał.Państwo mają 2 duże psy na 40 arowej działce kolo domu,natomiast Felek będzie tylko w domu,a w póżniejszym czasie będzie wychodził w szeleczkach(jeśli będzie chciał)
Państwo byli dzisiaj zwrócić mi transporter,i zdac relację z aklimatyzacji Felka w nowym domu.
No i byłam przerażona tym co mi powiedzieli. :(
Otóż Felek boi sie wyciągniętej ręki,że strachu kuli się i sika ,na głośniejszy odgłos,nawet z telewizora,cały się kurczy albo trzęsie.U mnie się tak nigdy nie zachowywał.Wszystko wskazuje ,że musiał być bity,i krzykiem próbowano go widocznie czegoś nauczyć,albo oduczyć.W dodatku ma wzdęty brzuch,kupę zrobił z krwia,tak że nie wiadomo czym go karmili :(
A tak w ogóle to siedzę , ryczę i zadręczam się wyrzutami sumienia ,że tak sie pomyliłam co do tego domku :cry:
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Pon gru 10, 2012 23:17 Re: TOSIne maluchy i reszta - Nataszka odeszła[*]

fumcia pisze:to Mikołaj Ci przyniosł takie prezenty na czterech łapkach?

Tam od razu mikołaj. Trzy to ja dostarczyłam, osobiście :s1:

No, biedny Feluś :( Tyle przeszła kocina do tej pory. Książkę by już można napisać. Ale za to teraz ma super dom i super opiekunów. Może tak miało być, żeby wreszcie mógł trafić do dobrego domu. Ta alergia, to chyba troche wydumana :roll:
U Halinki sam przychodził sie pogłaskać, nawet nasikał mi z radości do torebki :mrgreen: Ale kto by go tam krzyczał, czy karcił. Kotów tylko nie lubił i tyle, poza tym wspaniały kot.

PS. Ostatnio do torebki nasikał mi Czarny. Dobrze, że kaloryfery dobrze grzeją, szybko schnie.
Halinka, wszyscy sie pomylili , co do tego domu. Ale zapomnij, to już przeszłość , na szczęście :ok:

jasdor

Post » Wto gru 11, 2012 11:31 Re: TOSIne maluchy i reszta - Nataszka odeszła[*]

Halinka, nie męcz się wyrzutami. Błędów nie popełnia ten, kto nic nie robi. Nie wszystkich jesteś w stanie przejrzeć.
Kciuki, aby kocio doszedł do siebie w nowym domku. Czekam na happy end felusiowej poniewierki.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

[poprzednia][następna]