Dwa kocie KARZEŁKI znalazły najlepsze na świecie DT :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 19, 2011 18:41 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Przykro bardzo :cry:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sty 19, 2011 20:35 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

ja sie nie zgadzam :evil:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw sty 20, 2011 8:32 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Dopiszę, bo może ktoś nie śledzi drugiego wątku.
Pipi w nocy pisała, że Matylda umiera :(

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw sty 20, 2011 10:34 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Dorciu, jeśli w sobotę dotrzemy do Pipi, czy przetrzymasz też Tinke dla Never u siebie? ja kupie jej puszki i co tam potrzeba będzie, to tylko kilka dni, Never pisala ,że początek lutego, a szkoda żeby jednym transportem obydwu nie zabrać.....
Obrazek Obrazek

ina11

Od: Pon sty 29, 2007 2:29

Post » Czw sty 20, 2011 10:40 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

jasdor pisze:Dopiszę, bo może ktoś nie śledzi drugiego wątku.
Pipi w nocy pisała, że Matylda umiera :(

Ale ja właśnie doczytałam, że nie :), że żyje...
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw sty 20, 2011 10:43 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Ja nie pisałam, że nie żyję, tylko, że umiera. Tak jak Pipi napisała w drugim wątku.
Z najnowszych więci TAK malutka ŻYJE, tylko słabiutka jest. Mam nadzieję, że sie uda :ok: :ok: :ok:

jasdor

Post » Czw sty 20, 2011 10:43 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

I niech tak zostanie - Boże, błagam :cry:

Erin

Post » Czw sty 20, 2011 11:22 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Noc przeżyła, ale nie jest jeszcze dobrze. Przed chwila nakarmiłam, ale dosłownie kilka razy przełknęła. Dobrze, że wodę pije. Fili lepiej, ale Niuniek też dalej nie je sam.
Może macie jakis pomysł jak można zakrzepnięta krew usunąć z sierści. Matyldzia jest cała na bokach sztywna. Odmakanie nie pomaga, a jak takie sztywne boczki, to dodatkowe cierpienie dla niej.

Dzwoniła do mnie Ina11 i wiem juz ze Tolcia i Tinka pojadą. Dziękuję Wam dziewczyny z całego serca. Jak one pojada, to będe mogła te chore zabrać na ich miejsce. Będzie im lżej chorować, bo w stadzie nie moga poleżeć spokojnie nawet. Filip z Filemonkiem i Gargamelem szaleją.
Matyldę jak jestem w kuchni zabieram ze sobą. Siedzi teraz za pazucha, tak jak Tonio jak był chory.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Czw sty 20, 2011 11:37 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Biedna malutka :(
To dobrze, że siostrzyczki pojadą do Warszawy.

Irenko, odebrałaś wiadomości ode mnie?

Erin

Post » Czw sty 20, 2011 11:39 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

najważniejsze, że jest nadzieja :1luvu:

może takimi wilgotnymi chusteczkami, jakie się kupuje dla niemowląt?
one są delikatne, a jednocześnie ja różne rzeczy nimi zmywam z młodego, jak nie ma dostępu do wody z mydłem
z człowieka zmywają zaschniętą krew bez żadnego problemu

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw sty 20, 2011 12:16 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

krew usuwa woda utleniona, sól, soda oczyszczona, zimna woda... - z tego wszystkiego na kocie zastosowałabym chyba jedynie wodę utlenioną (ale też ostrożnie, bo może odbarwiać)
a skrzepy krwi usuwa cebula... - ale nie wiem, czy na zewnątrz też... no i dla kota jest trująca więc się nie nadaje...

Trzymam kciuki !!! :ok: :ok: :ok: :ok:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw sty 20, 2011 15:04 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Przytulam Was z daleka, bo bacyla mam. Mocne kciuki trzymam za futerka i przejazd Tinki i Toli. :1luvu:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw sty 20, 2011 15:57 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

pinokio_ pisze:Dziękujemy, dziewczynki dobrze i Agatce też już lepiej, zaczęła jeść, myslę, że lepiej sie czuje.
Diabełki są chore. Nie wiem co robić, chyba muszę do weta jechać z nimi. Noski tak zawalone, że az im ciężko oddychać, no i przestały jeść. Nie wytrzymam z tym kk. Coż to za paskudztwo straszne!!!!!.
W sumie z kk mam już 7 kotów. Dziś 6 doba jak antybiotyk dostają i nic nie lepiej, wręcz przeciwnie, przestały jeść. Nie wiem czym ich leczyć.
Erin, podaje im to scanomune tak jak mówiłas, ale od niedzieli nic nie widac poprawy. Biedaki, tylko sie męczą. Co chwile wycieram i smaruję noski, zakrapiam im 2 razy gentamycynę. Co jeszcze moge zrobić? Nie jest dobrze.

Czy te kociaki były u weta? Bo nie mogę się doczytać na wątku?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw sty 20, 2011 17:44 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

i ja przeczytałam przypadkiem i zapytuję?
Czy te kociaki były u weta?
AnielkaG

Post » Czw sty 20, 2011 17:51 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Wet u nich był. A bliźniaczy wątek kotków jest tutaj --> viewtopic.php?f=1&t=122060 i jest dokładniej opisane. Tak jakoś sie poskładało, że sa o tych samych kotkach

jasdor

[poprzednia][następna]