Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lut 20, 2011 20:39 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

jutro się dowiem, który poszedł, prawdopodobnie z 4

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon lut 21, 2011 14:52 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

dziś Piotrek zrobił dyżur bo pani Olgi nie było

kotka po zmarłej super miziasta, nie dyszy, je, chyba stres minął, miejmy nadzieję

Filomen

Post » Pon lut 21, 2011 16:23 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

Filomen pisze:dziś Piotrek zrobił dyżur bo pani Olgi nie było

kotka po zmarłej super miziasta, nie dyszy, je, chyba stres minął, miejmy nadzieję

O to super :ok:Monikę wczoraj podrapała jak chciała ją wziąść do zdjęcia

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lut 21, 2011 16:25 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

mar_tika pisze:
Filomen pisze:dziś Piotrek zrobił dyżur bo pani Olgi nie było

O to super :ok:Monikę wczoraj podrapała jak chciała ją wziąść do zdjęcia

może woli panów :wink:

Filomen

Post » Wto lut 22, 2011 17:55 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

Skokniemy sobie na 1 :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw lut 24, 2011 20:57 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

tak szybciutko, Elegant poszedł do domku, kotka z 4 również i doszła bialo - czarna kotka.

wczoraj Piotrek wieczorek zawiózł kotkę do eutanazji do Almavetu, przywiziono ją po wypadku samochodowym do schronu :cry:

Filomen

Post » Sob lut 26, 2011 15:30 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

Dzisiaj w schronisku nawet ok.
Były dwie fajne wolontariuszki.
W szpitaliku chyba bez zmian:
:arrow: biało bura kicia Obrazek
Chyba to ten ozdrowieniec.
W kaltce miała puste miseczki, była bardzo głodna.
Na jedzenie mokre się żuciła i ..... zwymiotowała bo za zachłannie i być może za zimne było.
Podgrzane na grzejniczku i w mniejszych porcjach wsuneła że ąz mlaskała.
Chce się bawić i w zabawie rozrabiara gryzie :twisted: ale jest superaśna i nie wiem czy by juz na kwarantannę albo na zdrowa nie można jej przenieść.
W jej koszulce było tez coś napisane o podawaniu jakiejś pasty ale tej pasty juz nie było, była tylko pusta torebka z nazwą tego leku.
:arrow: czarno biały niby dzikus Obrazek
Bardzo wystraszony, uszy po sobie i syczy. Ale jak bylo spokojniej to wsunął całą michę mokrego i pomimo straszenia dał się głaskać.
Zdrowotnie wyglądał ok.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Sob lut 26, 2011 15:43 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

Na kwarantannie w sumie 4 koty.
:arrow: boks nr 3 Biało czarna kotka 8/21/11 Obrazek
Bardzo wystraszona i wycofana :!: nie jadła wogóle mokrego i nie wychodziła z legowiska.
Myziana mruczy ale trzeba koniecznie ją przyobserwować czy je.
na jej kartotece od 23.02 do 25.02 są jakieś zapiski lekarskie ale ja nie umiem tego odszyfrować.
Marta jak będziecie jutro z Moniką to zobaczcie czy ona taka wystraszona czy to początek jakiejś choroby.
:arrow: Boks nr 4 czarno biała kicia Obrazek
Myziak i bardzo kontaktowa. Miała zapisane szczepienie 23.02 więc pomimo że wygląda na zdrową rto nie przenosiłam jej na adopcje, bo chyba za wczas. Kicia normalnie sobowtór takiej kici z ogłoszenia na tablicy.
nawet odpiełam to ogloszenie żeby z nią porównać i normalnie mordka i strzałka taka sama, ale kicia szukana ma cały czarny ogonek a nasza ma pędzelek bialy na końcu.
Więc nie ona, a szkoda.
:arrow: Boks 5-6 duży ładny bury kocur z skarpetkami białymi Obrazek
Myziak i przytulak. Piękne miękkie futerko. Bardzo kontaktowy.
Szczepienie miał wpisane 18.02 br. i w uzgodnieniu z panią Basią przeniosłam go na adopcje, co zostało odnotowane w zeszycie przy jego wpisie.
Wcześniej włączyłam tam grzejnik.
Chłopak po przeniesieniu taki trochę wystraszony zaszył się w jednym kartoniku i prawie go widać nie było.
Ale zjadł m iche mokrego, może do jutra się wyluzuje.
Marta zobaczcie jak on tam się ma i czy nie jest mu tam za zimno
:arrow: Boks nr 7 czarny kocurek Obrazek
Na kartotece ma napisane że chyba przyjęty 25.02 (o szczepieniu nie pamiętam czy coś było)
Kontaktowy myziaty, ale nie za bardzo jadł mokre.

To na tyle :D
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Sob lut 26, 2011 19:09 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

Kotka z boksu nr 3 jest po zmarłym wlaścicielu.Ona w tamtym tyg już była taka wycofana i cięzko oddychała .Piotr był w poniedziałek w schronie i mówił że jest z nią wszystko ok .W tamtym tyg też nie była zainteresowana jedzeniem.Poproszę Monikę żeby wzięla stetoskop to ją obsłucha .

Ozdrowieńca też wartałoby przenieść na adopcje.Już ładnie je,kupa ok i szczepiony.

Rozmawiałam z OLą w czwartek jeszcze była na kwarantannie triśka(boks nr 1) i czarny kocurek z dwójki.Czyli poszły do adopcji :ok:

Mecenasowi napewno cieplo w dupkę.Ten grzejnik na adopcjach szybko nagrzewa pomieszczenie:)Ale sprawdzę

mar_tika

Post » Sob lut 26, 2011 19:55 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

jeśli kicia z 3 dalej bedzie tak zestresowana musimy ja zabrac do chatki, Marta to czekam na sygnał

Filomen

Post » Sob lut 26, 2011 20:16 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

Dorota Wojciechowska pisze:Na kwarantannie w sumie 4 koty.
Bardzo wystraszona i wycofana :!: nie jadła wogóle mokrego i nie wychodziła z legowiska.
na jej kartotece od 23.02 do 25.02 są jakieś zapiski lekarskie ale ja nie umiem tego odszyfrować.
Marta jak będziecie jutro z Moniką to zobaczcie czy ona taka wystraszona czy to początek jakiejś choroby.
Myziak i bardzo kontaktowa. Miała zapisane szczepienie 23.02 więc pomimo że wygląda na zdrową rto nie przenosiłam jej na adopcje, bo chyba za wczas. Kicia normalnie sobowtór takiej kici z ogłoszenia na tablicy.
nawet odpiełam to ogloszenie żeby z nią porównać i normalnie mordka i strzałka taka sama, ale kicia szukana ma cały czarny ogonek a nasza ma pędzelek bialy na końcu.
Więc nie ona, a szkoda.

Dziewczyny w Czeladzi dokładnie to na Piaskach na ulicy Stalowej zaginęła kotka taka jak na zdjęciu pierszym, ale trójkącik będzie mieć taki jak na drugim. Ma bliznę po sterylizacji. Widziałam ogłoszenia wyklejone na Piaskach :( Zaginęła 13.02 i do dzisiaj jej nie ma :( Nie znam kotki widziałam tylko ogłosznie o zaginięciu. Więc pomyślałam, żeby tutaj napisać. Nie było podane jakiego jest wieku. W razie czego nr spisałam, chyba, że ogłosznie wywiesili także w schronisku.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lut 26, 2011 20:44 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

CatAngel pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:Na kwarantannie w sumie 4 koty.
Więc nie ona, a szkoda.

Dziewczyny w Czeladzi dokładnie to na Piaskach na ulicy Stalowej zaginęła kotka taka jak na zdjęciu pierszym, ale trójkącik będzie mieć taki jak na drugim. Ma bliznę po sterylizacji. Widziałam ogłoszenia wyklejone na Piaskach :( Zaginęła 13.02 i do dzisiaj jej nie ma :( Nie znam kotki widziałam tylko ogłosznie o zaginięciu. Więc pomyślałam, żeby tutaj napisać. Nie było podane jakiego jest wieku. W razie czego nr spisałam, chyba, że ogłosznie wywiesili także w schronisku.

Zerknij stronę wcześniej tam jest wyraźniejsza fotka mordki kotki nr 1.Niestety ona ma krótką strzalke między oczami,dużo krótszą niż koteczka nr 2.Zresztą sprawdzalam, kotka wpisana jest że oddana została z powodu smierci właściciela

mar_tika

Post » Sob lut 26, 2011 21:37 Re: schronisko

Wiecie dziewczyny zawsze lepiej dac znac zeby obejzeli kotke lepiej sie rozczarowac niz przeoczyc
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Sob lut 26, 2011 23:21 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

mar_tika to nie ta :( dziękuję bardzo.
Ale będe tu zaglądać w razie czego :) może trafi do was.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie lut 27, 2011 1:15 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

Filomen pisze:jeśli kicia z 3 dalej bedzie tak zestresowana musimy ja zabrac do chatki, Marta to czekam na sygnał

Dziewczyny to jak coś dajcie znać mogę po kotkę w niedzielę podjechać do schronu i przerzucić ją do K.ch., tylko dajcie info gdzie dokładnie jest.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]