Bezdomniaczki Idzie Zima.Budki robótki :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 07, 2011 8:24 Re: 7malców, mamuśka i dwie nowe chude bidy!!!!!!!!!!

Dziewczyny może mi ktoś to sprawdzić wetka mówi że wszystko jest ok, ale nie powiedziała mi co jest mojemu kotu, mówi tylko że to wirus i prawdopodobnie przyniosłam to od innych kotów :roll:

Wczoraj byliśmy z dwoma kotami uweta.
Tylko, że teraz tak Prążek ma trzecią powiekę od trzech dni(zachowuje się normalnie) dorwał się do kwiatka który jest na balkonie(do niego nie ma nigdy dostępu, ale kwiatek został na chwilę postawiony na podłodze) i to wystarczyło żeby on kawałek zjadł. Od tamtego czasu ma takie oczy.

Drugi kot Gucio jest chyba zapchany, nie mógł do wczoraj kupy zrobić(po wizycie u weta, zrobił) a wetka idzie w zaparte, że ona by poszła w kierunku że on siku nie może. No jak nie moze jak może i tłumaczę że widzę iż siku robi, a nie robi kupy :evil: no ale ona tak to powiedziała jakbym ja kłamała (nie lubię chodzić do tej wetki, ale wyjścia wczoraj nie było) :roll:
I też mi mówi, że Gucio ma wirusa, ale on nie miał pobranej krwi, nie miał morfologi zrobionej nic :roll: no to jak wirus Prążek był pod kroplówką i miał badania. Gucio miał tylko lewatywę :roll:

Luknijcie na to, zdjecia kiepskie bo z tel :?

1.Obrazek 2.Obrazek
3.Obrazek

4.Obrazek 5.Obrazek

chyba chce mnie nastraszyć bo ja opiekuje się dużą ilością kotów, i mi gada że całego świata nie zbawię :roll: no jakbym nie wiedziała :evil: Ja nie jestem głupia i wiem że mam uważać, aby chronić moje koty :roll:

90zł za wizytę dwóch kotów wzięła a wiem tyle co sama od początku wiedziałam :evil:

Gucio dostał wczoraj zastrzyk w kark, przekręcił główkę na bok i tak płakał :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: NIGDY WIĘCEJ NIE POZWOLĘ ABY MOJE KOTY CZY INNE DOSTAWAŁY W KARK :evil:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lip 07, 2011 9:10 Re: 7malców, mamuśka i dwie nowe chude bidy!!!!!!!!!!

Byliśmy wczoraj u starszych kotów, było troszkę lepiej, nie miała czarna kotka gluta. Kocurek okazał się kastratem (już przedwczoraj zauważyłam, ale pewna nie byłam) no i uszko ucięte. Kocurek jest po pewnej Pani co zmarła :cry: czyli miał kiedyś dom :cry: a teraz ma domek koło śmietnika zrobiony przez starszego pana i ma czarną koleżankę kotkę.

Czarna bida ma chyba flegmę bo się troszkę krztusiła, sierść rudawa, nie ma ząbków dolnych i górnych ma tylko kiełki :? koty są makabrycznie chude :( nie ma pieniędzy na zabranie ich do szpitaliku :cry: mogę tylko do nich codziennie jeździć i podawać antybiotyki, aby je wzmocnić i podać tabletki na odrobaczenie.
Jak jest słoneczko idą na trawę się wylegiwać :) we dwoje :) apetyt mają, wczoraj dostały rybkę :)

CatAngel

Post » Czw lip 07, 2011 9:21 Re: 7malców, mamuśka i dwie nowe chude bidy!!!!!!!!!!

no, cóż... weci i weci..
Na forum na pewno pełno osób będzie umiało 'odczytać' wyniki. Zapytaj może Agn. ?

A te zdjęcia z sadzawką - super!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lip 07, 2011 10:50 Re: 7malców, mamuśka i dwie nowe chude bidy!!!!!!!!!!

Wyniki nie są złe. [Na tyle, na ile widzę cokolwiek. :wink: ]
Mogłabyś przepisać ręcznie dane ze zdjęcia nr5, bo nie widzę parametrów wątrobowych.
Faktycznie dość wysokie limfocyty na tle innych białych krwinek, co może wskazywać na wirusówkę [ale generalnie też w zakresie normy].

Co do podawania zastrzyków w kark - zależy, co kot dostał, są leki gęste, w zawiesinie i są bolesne. Niektóre koty mogą reagować nieco histerycznie na jakikolwiek zastrzyk. W kieszonkę skórną przy tylnej łapie też trzeba umieć dawać, żeby nie było za wysoko, bo na plecach boli jeszcze bardziej...
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2011 11:12 przez Agn, łącznie edytowano 1 raz
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw lip 07, 2011 10:58 Re: 7malców, mamuśka i dwie nowe chude bidy!!!!!!!!!!

Zdjęcie nr 5
AMYL-995 U/1 37C
LNIOWOŚĆ NIESPRAWDZALNA
AMYL: <=1445 U/1
GPT 50.0 U/1 37C
GPT: <= 83 U/1
CREA 0.713 MG/DL
CREA: <= 1,8 MG/DL

Tylko że Prążkowi nie chce zejść trzecia powieka :? :( i mnie to trochę martwi(bo ona ma tak od poniedziałku) ale zachowuje się normalnie, biega, bawi się nic co by wskazywało że jest chory, tylko ta trzecia powieka.

Wolę jak kot dostaje w pupę zastrzyk niż w kark a potem wije się z bólu :( bo to był straszny widom :( te jego oczka pytające ZA CO :(
Ostatnio edytowano Czw lip 07, 2011 11:05 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Czw lip 07, 2011 11:05 Re: 7malców, mamuśka i dwie nowe chude bidy!!!!!!!!!!

No, to tu też nie ma się do czego przyczepić.

Przy wirusówkach trzecia powieka może faktycznie zachodzić na oko. Może to być czasem jedyny objaw choroby.

A co to za kwiatek, o którym piszesz, że mógł skubnąć?
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2011 11:12 przez Agn, łącznie edytowano 1 raz
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw lip 07, 2011 11:19 Re: 7malców, mamuśka i dwie nowe chude bidy!!!!!!!!!!

Nie pamiętam nazwy :( (one były po 10zł w Praktikerze-musze sobie przypomnieć) takie coś z niego zostało(koty nie mają dostępu do kwiatków, ten akurat zabrałam bo przesadzałam) tego kwiatka podjadł Prążek i Skitels w poniedziałek( i obaj w tym samym dniu zwymiotowali liście) Skitels wygląda normalnie, Prążek trzecia powieka.
Przyczepiłam się tego kwiatka bo to jest w tym samym czasie :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CatAngel

Post » Czw lip 07, 2011 15:35 Re: 7malców, mamuśka i dwie nowe chude bidy!!!!!!!!!!

Banerek dla bied:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=112221&start=1065][img]http://miau_miau2010.republika.pl/catangel_nowe.gif[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw lip 07, 2011 15:50 Re: 7malców, mamuśka i dwie nowe chude bidy!!!!!!!!!!

Rzeczywiście wyniki nie są złe. Jeśli chodzi o zapchanie Gucia to po pierwsze pasta na kłaczki - najlepiej bezopet i parafina do pyszczka. Kiedy moja Lusia się zapchała to siadły nerki: poleciała kreatynina i mocznik. Przestała pić tylko wisiała nad miską, nie miała apetytu i rzygała. Było dramatycznie. Jak jeszcze jest ok samopoczucie jest apetyt i siusia normalnie, to podawaj pastę i parafinę. Z parafiną jest tak, że jak będziesz zbyt długo podawać to pokryje dość szczelnie jelita i kot przestanie przyswaja odżywcze składniki z pokarmu. Także przez kilka dni dawałabym tę parafinę rano i wieczorem plus pasta. Jak zacznie normalnie robić to już tylko pasta i stopniowo zmniejszać dawkę i częstotliwość. Co do trzeciej powieki to moja Lusia tak miała kiedy mega się zapchała i nerki były fatalne itd. To jakieś objawy neurologiczne, a przy tak wysokim moczniku koty potrafią mieć omamy.
Wyglądała mniej więcej tak ( lepiej widać po kliknięciu)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Ale nie sądzę, żeby Prążek był w takim stanie...
A na klocka pasta + parafina. Zanim się zaczopuje lub zacznie wymiotować kupą...
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Pętelka

Od: Pt lut 13, 2009 23:59

Post » Czw lip 07, 2011 22:24 Re: 7malców, mamuśka i dwie nowe chude bidy!!!!!!!!!!

Prążek ma samopoczucie dobre, siedzi teraz na oknie i miauczy 8O :? chyba go kroplówką naćpali :?
Byliśmy dzisiaj u weta z Guciem i Prążkiem.
Prążek kroplówka bo nadal trzecia powieka(na pół oka)jest i zastrzyki.I jutro kolejna wizyta.
Gucio tylko zastrzyk, bo kupkę zrobił. Ale jest bardzo smutny, cały czas śpi-je-kuweta, zero zabawy(a ona zawsze pierwszy do tego był) Gucio zostaje już w domu i przechodzimy na tabletki.

Pętelka wszystkie moje koty dostają właśnie pastę i chrupki na kłaczki.

CatAngel

Post » Czw lip 07, 2011 22:35 Re: 7malców, mamuśka i dwie nowe chude bidy!!!!!!!!!!

Najpierw Czarna kotka
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

CatAngel

Post » Czw lip 07, 2011 22:39 Re: 7malców, mamuśka i dwie nowe chude bidy!!!!!!!!!!

Teraz biało-siwy kocurek kastrat
ObrazekObrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

CatAngel

Post » Czw lip 07, 2011 22:40 Re: 7malców, mamuśka i dwie nowe chude bidy!!!!!!!!!!

śliczne bidulki ,czarnulka ma śmieszne futro :roll:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw lip 07, 2011 22:45 Re: 7malców, mamuśka i dwie nowe chude bidy!!!!!!!!!!

Ide w kierunku, braku witamin i czegoś jeszcze, ale jeszcze nie wie czego :roll:
Kotka czasami krztusi się jakby miała flegmę w gardle :roll:
Zdjęcia nie pokazują tego jakie one są chude :? bo albo siedziały, albo kucały :roll:

CatAngel

Post » Czw lip 07, 2011 22:45 Re: 7malców, mamuśka i dwie nowe chude bidy!!!!!!!!!!

CatAngel pisze:Ide w kierunku, braku witamin i czegoś jeszcze, ale jeszcze nie wie czego :roll:
Kotka czasami krztusi się jakby miała flegmę w gardle :roll:
Zdjęcia nie pokazują tego jakie one są chude :? bo albo siedziały, albo kucały :roll:

może robaki
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

[poprzednia][następna]