Schronisko Opole - rozliczenie za 2007 rok. DZIEKUJEMY!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 22, 2007 10:11

aja1974 pisze:OO a ja wysyłam zawsze paczki na ul.Struga-takie dostałam namiary- czy to jest to samo? :oops:

Struga jest niedaleko Torowej. Paczki chyba dochodziły?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob wrz 22, 2007 10:17

Boo - vetminth, advocat - to bardzo drogie środki. W dodatku skuteczność vetminthu jest dyskusyjna... WIELOKROTNIE po odrobaczaniu nim nie obserwowalam zadnego efektu.

Ja KOCIĘTA odrobaczam zawsze PYRANTELUM (to ludzki lek, można dostać na receptę od lekarza lub weta w każdej aptece), jeśli chcesz dawki prześlę ci na pw. Jest bardzo łagodny, odrobacza sie tym też dzieci (ludzkie). I działa...

Odpchlam Frontlinem, jeśli jest świerzb to również tym psikam do uszu i po kilku dniach ponownie - w sumie ok. 4 psiknięcia na kota wystarczają zwykle do ubicia świerzba, z tym, że trzeba te uszy czyścić. dokładną instrukcję tez mogę ci napisać.

TO wychodzi naprawdę dużo taniej...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob wrz 22, 2007 17:26

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Sob wrz 22, 2007 21:19

CoToMa pisze:
aja1974 pisze:OO a ja wysyłam zawsze paczki na ul.Struga-takie dostałam namiary- czy to jest to samo? :oops:

dzięki :) , wolałam się upewnić :)
Obrazek
Obrazek

aja1974

Od: Wto lis 21, 2006 16:24

Post » Nie wrz 23, 2007 19:01

aja1974 pisze:
CoToMa pisze:

Aja, widziałam dziś karton po paczce a na nim ul. Struga :) Czy to Twoja sprawka??? :D
A tak w ogóle, to ja Ci napisałam Struga??? :oops:
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Nie wrz 23, 2007 19:08

jopop pisze:Boo - vetminth, advocat - to bardzo drogie środki. W dodatku skuteczność vetminthu jest dyskusyjna... WIELOKROTNIE po odrobaczaniu nim nie obserwowalam zadnego efektu.

Ja KOCIĘTA odrobaczam zawsze PYRANTELUM (to ludzki lek, można dostać na receptę od lekarza lub weta w każdej aptece), jeśli chcesz dawki prześlę ci na pw. Jest bardzo łagodny, odrobacza sie tym też dzieci (ludzkie). I działa...

Odpchlam Frontlinem, jeśli jest świerzb to również tym psikam do uszu i po kilku dniach ponownie - w sumie ok. 4 psiknięcia na kota wystarczają zwykle do ubicia świerzba, z tym, że trzeba te uszy czyścić. dokładną instrukcję tez mogę ci napisać.

TO wychodzi naprawdę dużo taniej...

Jopop, dzięki za rady. Ale z naszej strony wygląda to tak, że potrzebujemy coś o najszerszym spektrum działania, do szybkiego i najprostszego podania i skutecznego. Pyrantelum, z tego co mi wiadomo, nie podziała na tasiemca, tylko na glisty a i to chyba nie w każdym stadium rozwoju. A nasze koty głównie mają właśnie tasiemca i glisty. Pastę kociakom łatwiej i szybciej podamy, zwłaszcza tym dzikim. Co do odpchlania to zamierzam kupić Fiprex w butelce, u nas jest tańszym odpowiednikiem Frontlina :) Co do świerzba, u nas nikt nie ma czasu by pamiętać by psiknąć kotu kilka razy w uszy, nie wspominając o ich czyszczeniu :( Musi to być coś najprostszego i najskuteczniejszego...
Obrazek

Boo

Post » Nie wrz 23, 2007 19:23

Boo77 pisze: Co do świerzba, u nas nikt nie ma czasu by pamiętać by psiknąć kotu kilka razy w uszy, nie wspominając o ich czyszczeniu :( Musi to być coś najprostszego i najskuteczniejszego...

Zapytaj weta o iwermektynę, podawaną miejscowo tj. do ucha (nie zastrzyk)
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon wrz 24, 2007 9:04

zaglądając - podniosę :)

wanila

Od: Pon cze 13, 2005 16:25

Post » Pon wrz 24, 2007 9:11

wanila pisze:zaglądając - podniosę :)

Aaaaaaa - Wanilka :) Kochanie, jak dobrze Cię widzieć!!!!!!
Obrazek

Boo

Post » Pon wrz 24, 2007 9:15

głupio mi strasznie, że Was opuściłam......:(
ale mam sporo kłopotów z ludzikiem w brzuchu i jakoś tak nie jestem w stanie o niczym innym myśleć.....

Boo jesteś Kochana i wszyscy którzy Ci pomagają są wielcy
jak się odbiję od dna i pozamykam sprawy niepozamykane wrócę do Was

wanila

Od: Pon cze 13, 2005 16:25

Post » Pon wrz 24, 2007 9:27

wanila pisze:głupio mi strasznie, że Was opuściłam......:(
ale mam sporo kłopotów z ludzikiem w brzuchu i jakoś tak nie jestem w stanie o niczym innym myśleć.....

Boo jesteś Kochana i wszyscy którzy Ci pomagają są wielcy
jak się odbiję od dna i pozamykam sprawy niepozamykane wrócę do Was

Słońce, nie ba co być Ci głupio! nawet tak nie mów! Wiem, ze jesteś i za to Cię kocham :)
Obrazek

Boo

Post » Pon wrz 24, 2007 10:14

Boo77 pisze:A nasze koty głównie mają właśnie tasiemca i glisty. Pastę kociakom łatwiej i szybciej podamy, zwłaszcza tym dzikim.

No to advocate nie za bardzo, bo nie działa na tasiemca, tasiemiec jest robakiem płaskim:
Advocate. Przeznaczony do comiesięcznego stosowania preparat w postaci spot-on zabezpiecza zwierzęta przed inwazją pcheł, robaków obłych, tęgoryjców, włosogłówek oraz nicieni sercowych. Eliminuje inwazję świerzbowców usznych, drążących oraz nużeńców.

Jak odrobaczałam Mruczki to dostały advocate + zastrzyk na tasiemca
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pon wrz 24, 2007 10:25

Genowefo, wiem, że Advocate nie działa na tasiemce, dlatego napisałam:

Boo77 pisze:Cztery kocięta z naszych "rezydentów" pilnie potrzebują Advocata. Cała kociarnia wymaga odpchlenia i odrobaczenia :( Jeden Fiprex to ok 50zł, tubka vetmitha to kolejne 50zł, 4 Advocaty to ok 100zł.

Myślę, że ze względu na szerokie działanie Advocata połączenie go z vetminthem na tasiemca, załatwi chyba komplet robactwa :)
Obrazek

Boo

Post » Pon wrz 24, 2007 13:24

Boo77 pisze:
aja1974 pisze:
CoToMa pisze:

Aja, widziałam dziś karton po paczce a na nim ul. Struga :) Czy to Twoja sprawka??? :D

:) tak, Boo-takie mi dane podałaś :) , ale najważniejsze , ze paczuszki dochodzą
napisz mi w takim razie jeszcze raz adres :)
Obrazek
Obrazek

aja1974

Od: Wto lis 21, 2006 16:24

Post » Wto wrz 25, 2007 16:13

aja1974 pisze:
Boo77 pisze:
aja1974 pisze:
CoToMa pisze:

:) tak, Boo-takie mi dane podałaś :) , ale najważniejsze , ze paczuszki dochodzą
napisz mi w takim razie jeszcze raz adres :)

Torowa 9
45-073 Opole

Bardzo przepraszam za zamieszanie, moje technikum było na Struga a to ulica obok :) Ale paczuszki dochodzą, nikt by się nie pomylił :)
Obrazek

Boo

[poprzednia][następna]