MOJE KOCIE BIEDY III Pożegnanie z Przyjaciółmi.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt mar 06, 2015 17:02 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Beata nie ma transportu.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt mar 06, 2015 17:03 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Femka pisze:a może skorzystać jednak z pomocy rybnickiej fundacji, która chciała tego kota leczyć?

Ktoś już chciał leczyć tę kotkę?

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Pt mar 06, 2015 17:03 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

kitkowa pisze:
Femka pisze:a może skorzystać jednak z pomocy rybnickiej fundacji, która chciała tego kota leczyć?

Ktoś już chciał leczyć tę kotkę?

tak.

EDIT: warunkiem było przejęcie kotki przez fundację do dalszego leczenia. Kicikici się nie zgodziła.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt mar 06, 2015 17:11 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Beata nie ma transportu.
Bank odmówił przyjazdu kotów, więc Beata została bez transportu na razie.
Musi jechać do Gliwic do weta po skierowanie a pózniej z Gliwic do Mikołowa i z Mikołowa do Rybnika.

Beata była przedwczoraj u weta, który stwierdził że ma prawdopodobnie FIP bez żadnych badań, dał antybiotyk.

Femka tylko pogratulować robienia zadymy, w sytuacji kiedy pomoc jest potrzebna.
Nie pomagasz za to robisz wszystko żeby wywołać kolejną awanturę.
Tylko pogratulować człowieczeństwa.

Post o pomoc napisałam przed 7 rano, do południa żadnego odzewu, za to teraz udzielasz się nader twórczo. Masz pisząc kolokwialnie mocno w dupie kota - natomiast poraz kolejny dowalasz Beacie.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Pt mar 06, 2015 17:15 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

A co z sabianką? Miały razem jechać?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt mar 06, 2015 17:18 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

A gdzie jest malutka ? U weta, czy u Beaty bo tak latać z miasta do miasta z chorą kociczką to stres. Sabianka chyba ma samochód może by mogła pomóc w transporcie. plisss

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt mar 06, 2015 17:20 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

No właśnie o tym piszę, tzn. o Sabiance.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt mar 06, 2015 17:20 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Erin pisze:A co z sabianką? Miały razem jechać?

Zawiozła by jeżeli byłby jej kot dawcą, w sytuacji kiedy nie jest i trzeba jechać najpierw do Gliwic a póżniej do Mikołowa i Rybnika nie zawiezie.
Wychodzi na to że tylko proponowała kota jako dawcę.
Beata znalazła transport, jakiś znajomy ją zawiezie, wraca się teraz z Katowic żeby zawieżć Beatę.
Ostatnio edytowano Pt mar 06, 2015 17:21 przez meg11, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Pt mar 06, 2015 17:24 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Femka pisze:tak.
EDIT: warunkiem było przejęcie kotki przez fundację do dalszego leczenia. Kicikici się nie zgodziła.

Aha, czyli jak zwykle.
To się odbywało na fb?

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Pt mar 06, 2015 17:26 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

meg11 pisze:
Femka pisze:
dla sabianki brawa za wyrozumiałość dla ludzkich ułomności.

Twoja zjadliwość przechodzi sama siebie.

Sprawa się skomplikowała. Bank nie chce żeby Beata przywiozła swoje koty do transfuzji.
Mają swoją krew.

dlaczego transfuzja ma się odbyć w banku krwi a nie u weterynarza, który kota leczy ???
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt mar 06, 2015 17:27 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

kitkowa pisze:
Femka pisze:tak.

Aha, czyli jak zwykle.
To się odbywało na fb?

tego nie wiem, czy w realu czy na FB

była też propozycja przekazania karmy dla wolnożyjących
kicikici też zrezygnowała.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt mar 06, 2015 17:28 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

dalia pisze:dlaczego transfuzja ma się odbyć w banku krwi a nie u weterynarza, który kota leczy ???

Bo to mi zaproponował dr z, którym dziś osobiście rozmawiałam.

Edit: tranuzje zrobi wet, który leczy kotkę.
Ostatnio edytowano Pt mar 06, 2015 17:39 przez meg11, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Pt mar 06, 2015 17:38 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

meg11 pisze:
dalia pisze:dlaczego transfuzja ma się odbyć w banku krwi a nie u weterynarza, który kota leczy ???

Bo to mi zaproponował dr z, którym dziś osobiście rozmawiałam.

dr z banku krwi?
i nie pytałaś już weta prowadzącego czy się tego podejmie?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt mar 06, 2015 17:39 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

No więc tak, bo wyjaśnienie należy się czytelnikom:
Zadzwoniłam do Beaty, że Yoko może być dawcą. Była chętna, powiedziała, że jedziemy do Gliwic do przychodni na ul. ku dołom, zapytałam, czy na pewno obydwa koty, zdrowy i chory mogą jechać jednym transportem, dała mi tel do wet prowadzącego chorą kotkę, żebym tam zadzwoniła i dopytała. Wet był zdziwiony informacją, że ma być tansfuzja z dawcą, oni nie robią takich rzeczy. Z tą informacją zadzwoniłam do Beaty, która poprosiła mnie żebym w takim razie zadzwoniła do kliniki na Toszeckiej w Gliwicach czy tam zrobią takie coś. Zadzwoniłam, pani wypytała mnie o takie rzeczy, o których nie miałam pojęcia bo to nie ja mam chorego kota tylko potencjalnego dawcę, dałam jej tel do Beaty, żeby z nią wyjaśniali szczegóły. Generalnie byli skłonni ewentualnie ściągnąć którąś jedną panią doktor, która ewentualnie może mogłaby zrobić coś takiego - nic pewnego, przynajmniej bez kluczowych informacji, które ma Beata nie ja. Zaraz potem dzwoniła do mnie Beata, że jednak wet prowadzący kota odradza transfuzję i lepiej kota płukać do poniedziałku i potem się zobaczy. Po jakimś kwadransie zadzwoniła, że jednak inny wet (nie wiem już który, pogubiłam się) doradza transfuzję i żeby jechać z dawcą i biorcą do przychodni do dr Szwarca w Rybniku - tam robią takie transfuzje. Umówiłyśmy się na 17.
Jak miałam już Yoko w transporterze i byłam gotowa do wyjścia zadzwoniła Beata, że jednak nie potrzeba Yoko i żebym z nią jechała w ogóle bez kotów do Mikołowa, potem do Gliwic czy na odwrót, już nie pamiętam, chyba po samą krew.
Niestety wymiękłam.
Tak, zaoferowałam kota dawcę; nie oferowałam usług transportowych w co kilka minut zmieniającą się lokalizację.
Przykro mi ale nie mam ani czasu ani nerwów na taki cyrk.
Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto będzie miał więcej cierpliwości.

Druga sprawa, że fundacja z Rybnika była skłonna całkowicie przejąć leczenie kota. Jedynym warunkiem było oddanie przez Beatę kota do fundacyjnego DT. Nie zgodziła się.
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Pt mar 06, 2015 17:43 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Ta kotka ma skrajną małopłytkowość - skazę krwotoczna.
Krew od dawcy niekonserwowana byłaby lepsza niż krew z banku.
Ban wie,że kotka ma nie tylko anemię ale i małopłytkowość?
Nie ma chyba koncentratów krwinek płytkowych dla kotów?

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

[poprzednia][następna]