KOTY z KORABIEWIC Do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 20, 2012 23:04 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

no, ale nie pochwalicie się który został takim szczęściarzem?!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pt sty 20, 2012 23:43 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

zdecyduję w ostatniej chwili. bo skoro dusia1007 chce po prostu pomóc potrzebującemu, to damy szansę wielbicielom burasów/pingwinów/dymniaków/krów i innych konkretnych na zaopiekowanie się jakimś stworkiem :)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob sty 21, 2012 8:51 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

został ostatni dzień. i przynajmniej 4 super miziaste koty dla których nie ma miejsca.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob sty 21, 2012 9:04 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

Ja tak teraz na szybko.
Rozmawiałam wczoraj z moim panem i tak jak myślałam teraz póki się nie odda Rysiek to mam nie myśleć o kolejnym tymczasowiczu ( z jednej strony to dobrze, bo jakby mnie nie pilował to byłoby u mnie kilkadziesiąt zwierząt ;) )
Ale jakby się znalazł tymczasowy tymczas dla kotków nr11 lub nr12 to po oddaniu Ryśka wzięłabym któregoś z nich, wiem, że wybieram ale nie mogę wziąć starszego kotka, który będzie długo szukał domu. Jest już u mnie niewidoma suczka, która czeka na adopcję ponad 11 miesięcy.
Aha i jeszcze moja wetka prosiła się dowiedzieć czym był Rysiek odrobaczany więc jakbyście mogły się tego dowiedzieć to byłabym wdzięczna.

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Sob sty 21, 2012 9:30 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

monia3a pisze:Ale jakby się znalazł tymczasowy tymczas dla kotków nr11 lub nr12 to po oddaniu Ryśka wzięłabym któregoś z nich

Chyba ja bym mogła wziąć na tymczasowy tymczas kocurka nr 11.

Szkoda mi tej biało-burej. Ona jest bardzo mądra, na pewno szybko by się nauczyła, że człowiek nie jest zły. Ale na ten moment nie jestem w stanie jej nawet wziąć na ręce, bo warczy. Ale przynajmniej nie jest aż tak zestresowana moją obecnością - swobodnie chodzi po klatce, nie siedzi skulona w kącie. Niestety w tym momencie nie widzę dla niej dużych szans na szybką adopcję. Może za pół roku. Albo dla kogoś, kto nie chce mieć miziastego kota (raz mi się udało znaleźć dom dla dzikawej dorosłej pingwinki, wpuszczonej do mojego mieszkania po kastracji [właśnie sobie przypomniałam że w lecznicy nawet nie nacięli jej ucha, więc trochę bez sensu było ją wypuszczać na osiedle, po którym łaził jej klon - druga identyczna kotka, tyle że jeszcze nie kastrowana]). Wziął ktoś, bo chciał tylko towarzystwo dla swojej kotki, nie chciał kota nakolankowego. Ale ile takich domów można znaleźć? :(

Asiu, mam prośbę: obejrzyjcie biało-burej w lecznicy zęby i uszy. Jedno ucho ją boli (świerzb?), drapała się. I mam wrażenie, że mogą ją dziąsła boleć. Może w ogóle stąd te warczenie? A nie, że ona jest dzika? Może tylko coś ją boli?
Miała oglądane zęby?
tzn. czy przed zawiezieniem do Korabiewic będzie mogła jeszcze odwiedzić Boliłapkę? Albo chociaż żeby ktoś mi pomógł ją u mnie obejrzeć...

Po prostu nie chcę jej bez dania jakiejkolwiek szansy wypuszczać (tzn. w ogóle mam nadzieję, że by została wpuszczona do tej ocieplanej kociarni, a nie na dwór, ona w zamknięciu całkiem dobrze się czuje, tylko na razie chyba człowieka nie potrzebuje).
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob sty 21, 2012 10:56 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Sob sty 21, 2012 11:44 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

Dzięki!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zaraz też wstawię tutaj zdjęcia (w końcu dała się sfocić przy dobrym świetle :D ) biało-burej kotki. Nawet jeśli ma wrócić teraz do Korabiewic (niestety przed wystawioną ręką zwiała :? , ale głaskać się nadal oczywiście daje - jeśli nie ma możliwości ucieczki), to można jej cały czas przecież domu szukać.

a czyj telefon jest w ogłoszeniu? (czyli komu mam podać swój telefon, żeby w razie czego można było się umówić na adopcję kici?)

i jeszcze zdjęcie pingwinki w bonusie ;)
Obrazek
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob sty 21, 2012 12:02 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

nieustające :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob sty 21, 2012 12:11 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

Biało-bura nr 14:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob sty 21, 2012 13:33 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

*anika* pisze:Dzięki!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zaraz też wstawię tutaj zdjęcia (w końcu dała się sfocić przy dobrym świetle :D ) biało-burej kotki. Nawet jeśli ma wrócić teraz do Korabiewic (niestety przed wystawioną ręką zwiała :? , ale głaskać się nadal oczywiście daje - jeśli nie ma możliwości ucieczki), to można jej cały czas przecież domu szukać.

a czyj telefon jest w ogłoszeniu? (czyli komu mam podać swój telefon, żeby w razie czego można było się umówić na adopcję kici?)

i jeszcze zdjęcie pingwinki w bonusie ;)
Obrazek

No właśnie dlatego chciałam Twój nr tel. Uważam, że lepiej podać bezpośrednio do Ciebie, bo ktoś się z Tobą będzie umawiał, a dopiero Ty powinnaś moim zdaniem dać cynk fundacji, po poinformowaniu potencjalnego domku o konieczności podpisania umowy itp. Ja nadal mogę ten nr zmienić w ogłoszeniu, na razie podałam taki, jaki dostałam na PW od jokota. Ze swojego doświadczenia wiem, że lepiej działał mój własny numer i namiar niż podawanie namiaru na mój zduńskowolski TOZ, bo zanim oni się ze mną skontaktowali, umówili to mijał niepotrzebny czas, dlatego jeśli możesz to wyślij mi telefon na PW, a zmienię go. Wszystko pójdzie wtedy sprawniej, a umowę adopcyjną oczywiście podpisze jokot, a nie Ty ;)

Bardzo mi pingwinusia moją Zojkę przypomina :)
Obrazek
Obrazek

michalinadzordz

Post » Sob sty 21, 2012 13:41 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

jopop pisze:został ostatni dzień. i przynajmniej 4 super miziaste koty dla których nie ma miejsca.

a jaka jest dla nich cena doby tam gdzie są teraz?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob sty 21, 2012 13:42 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

smarti pisze:
jopop pisze:został ostatni dzień. i przynajmniej 4 super miziaste koty dla których nie ma miejsca.

a jaka jest dla nich cena doby tam gdzie są teraz?

Właśnie, może chociaż jakieś wpływy na cel hotelikowy by się znalazły zanim pojawi się DT?

michalinadzordz

Post » Sob sty 21, 2012 13:46 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

michalinadzordz pisze:Ze swojego doświadczenia wiem, że lepiej działał mój własny numer i namiar niż podawanie namiaru na mój zduńskowolski TOZ,

ale ja nie potrafię sprawdzać telefonicznie ludzi a poza tym za bardzo mnie stresuje czekanie na telefony w nieskończoność no i ze względów prywatnych teraz (po niemiłych ostatnio doświadczeniach) nie chcę podawać swojego numeru telefonu jakiś czas temu wydzwaniał do mnie psychopata z zastrzeżonego numeru, wolę już żeby obce osoby do mnie nie dzwoniły.

chciałabym (tzn. mam nadzieję że tak będzie ;) ) aby osoby przekierowane do mnie jako chętne wziąć Pingwinkę były już sprawdzone (przepytane co do warunków jakie mogą kotu zapewnić) i uświadomione co do konieczności podpisania umowy.

A kwestię przekazania kotki i podpisania umowy mogę już załatwić osobiście (ostatni tymczas wzięty od JoKota ma umowę z moimi danymi, na formularzu JoKotowym), bez udziału osób z JoKota (tzn. miło by mi było, gdyby ktoś za mnie zdecydował czy "ci ludzie" na pewno się nadają do adoptowania kota, bo ja nigdy nie mam pewności, rzadko mi się zdarza że trafię na takich ludzi co do których nie mam żadnych wątpliwości że będą się kotem dobrze zajmować).
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob sty 21, 2012 13:52 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

*anika* pisze:
michalinadzordz pisze:Ze swojego doświadczenia wiem, że lepiej działał mój własny numer i namiar niż podawanie namiaru na mój zduńskowolski TOZ,

ale ja nie potrafię sprawdzać telefonicznie ludzi a poza tym za bardzo mnie stresuje czekanie na telefony w nieskończoność no i ze względów prywatnych teraz (po niemiłych ostatnio doświadczeniach) nie chcę podawać swojego numeru telefonu jakiś czas temu wydzwaniał do mnie psychopata z zastrzeżonego numeru, wolę już żeby obce osoby do mnie nie dzwoniły.

chciałabym (tzn. mam nadzieję że tak będzie ;) ) aby osoby przekierowane do mnie jako chętne wziąć Pingwinkę były już sprawdzone (przepytane co do warunków jakie mogą kotu zapewnić) i uświadomione co do konieczności podpisania umowy.

A kwestię przekazania kotki i podpisania umowy mogę już załatwić osobiście (ostatni tymczas wzięty od JoKota ma umowę z moimi danymi, na formularzu JoKotowym), bez udziału osób z JoKota (tzn. miło by mi było, gdyby ktoś za mnie zdecydował czy "ci ludzie" na pewno się nadają do adoptowania kota, bo ja nigdy nie mam pewności, rzadko mi się zdarza że trafię na takich ludzi co do których nie mam żadnych wątpliwości że będą się kotem dobrze zajmować).

Ok, jak uważasz ;) a czyj numer w ogłoszeniach? Nie wiem, został mi podany przez jopop ;) Gdyby wymagał zmian to proszę o PW, bo zamieszczałam ogłoszenia na mój e-mail, więc tylko ja je mogę zmienić.

michalinadzordz

Post » Sob sty 21, 2012 13:55 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

to numer do Aśki [jopop] jest :)

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

[poprzednia][następna]